-
BOk svima! Ja sam nova ovdje, lagano se spremam za porod (39 tj), pa vec mjesecima citam i gledam o dojenju, kako pravilno, koji su problemi itd. i moram reci da sam u pocetku te moje "istrage" bila totalno protiv ovih majki koje nisu dojile, a sad kad vidim koliko je problema i mucenja s dojenjem, imam novi stav a to je- ako bude islo super, ako ne pa necu mucit do iznemoglosti sebe i blizu okolinu da bi dojila! Pitanje za vas sve iskusne dojilje: zasto toliki problemi s dojenjem? AKo je to najprirodnija stvar na svijetu, sto jest, tj nas opstanak vrste je ovisio o dojenju, zasto sada tolike majke imaju ragade, mastitise, placu,cicu, u depresiji su itd. zbog i oko dojenja.to se meni cini puno stetnije nego korisnije; mama je pod stresom,beba je pod stresom, tata je pod stresom i umjesto slatkog zivota dolazak bebe postaje cista drama. Da dodam, sto se tice dojenja i inteligencije i zdravlja, mene mama zbog stridora (!?) nije dojila niti jedan dan, pa iako sam dijete jaslicai vrtica nikad nisam uzimala antibiotike, izuzetno mi je jak imunitet, inteligencija isto dovoljna (imam doktorat, a u skoli uvijek 5.0) i premda jedna lasta ne cini proljece, ipak mi se ta hajka sad na dojenje cini pretjerana, i zene su totalno u stresu da moraju dojiti, pa mozda i to uzrokuje probleme! nemojte me krivo shvatiti, ja apsolutno zelim dojiti svoje malo zlato kad mi dodje, ali ne kuzim zasto toliki problemi i bauk oko dojenja. Zasto dojenje nije jednostavno? Zasto je tako tesko namjestiti bebu u pravilan polozaj? Zar ne bi beba instinktivno trebala zahvatit dojku pravilno, jer njen zivot o tome ovisi?
Posljednje uređivanje od boogie woogie : 07.11.2014. at 11:06
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma