Meni je najdraže kad njen tata dođe u posjet pa onako kao iz topa kaže ajme baš sam umoran moram ici prilec malo, meni samo munje u ocima i vjerovatno cu ga jedan dan samo kroz vrata
APSU ja bi plakala da mi se još i posere nocu hahaa
Meni je najdraže kad njen tata dođe u posjet pa onako kao iz topa kaže ajme baš sam umoran moram ici prilec malo, meni samo munje u ocima i vjerovatno cu ga jedan dan samo kroz vrata
APSU ja bi plakala da mi se još i posere nocu hahaa
Ninunanu, a daj mu reci jedan dan da prespava s njom, da ćeš ti u dnevni boravak a on neka bude s njom po noći :D
Mislim da će već oko 22h tražit da ide doma ahahahah
Hahahahah bas!!!
Kad sam jednu vecer pocela nabrajati koliko puta se probudim, njega premjestim s jedne na drugu stranu kreveta i sve sto ide uz to ( jednosatno gledanje i smijanje pred zoru, mijenjanje pelene..) pa opis dana, da napomenem da je priljepak i ne mogu prdnut od njega nakcesce.., ne znam tko se vise "zbedirao" on ili ja!
On jer je skuzio da mi je stvarno tesko ili ja koja sam skuzila kako izgledaju moja 24h :D
Zakljucak, naviknula sam se i za svoje cudo sve, a on je skuzio da mi ipak treba malo vise pomoci, makar i dalje nekad zaboravi na to!!
Ja sam nedavno bila bolesna par dana i muž je preuzea brigu o malome, bio je vikend pa nismo ni koga zvali da pomogne, u sub je sve bilo ok a već u ned popodne ženica Jel tebi bolje kad ćeš ozdravi! Dan ipo se brinuo o malome i umori ja se,došlo mi je da ga sutnem! Tek tad je shvatija da mi nije lako a isto sad redovito zaboravi uskočiti!
Posljednje uređivanje od željkica : 24.11.2014. at 22:02
Ja svojeg podhebavam svako jutro s pitanjem: kako si spavao,ljubavi? Ni nakon tjedan dana nije skuzio sarkazam u mom glasu hahaha.Mislim zbudi se on kada i ona a onda nas samo zaljubljeno gleda a ja ostalo.
mi smo od pocetka kombinirali cicu s bocom, moj je znao reci da ga boca spasava jer i on hoce hranit, a kad je beba samo na cici tate su valjda izgubljeni
17 mjeseci, dva budjenja dok sam budna, jedno do dva budjenja do pola 6, nakon toga se vrti jos sat vremena, ide na bolje
moja je sinoc spavala 6 sati u komadu, doduse na meni al i ja sam bez problema odspavala. Jutros sam se probudila u šoku nista mi nije bilo jasno![]()
Ja se ponekad pitam kako funkcioniram... sve sam isprobala, ali pomak od 18 buđenja između 21:00 i 6:00 na 12 buđenja i nije neki pomak... dnevna spavanja dva puta po pola sata max... i to obje... obično na smjene,a ne u isto vrijeme... probala uvesti drugi obrok predvečer (8 nam je mjeseci i dojene smo bebe)... ne pomaže...
ponekad upali da tata malo nosi, ali ako ej ja uzmem, od mene samo traže cicu... i nije tp problem, već kad pododje niakako ne žele ostati s nama u krevetu... vrte se, penju, bune.. kad ih vratim u njihov krevetić odmah se smire i spavaju...20-30 min .. pa opet u krug....
ono što meni nije jasno je kako one funkcioniraju, čini me se to jako malo sna
Uh.. A da ih tek imam dvoje.. Pa to tek treba prezivjeti!
Iskreno, ako ne spavaju, svejedno je je li jedno ili dvoje... navikneš se ili prihvatiš... pokušaš promijeniti što se promijeniti da... mislim, ja ću preživjeti, ali osjeti se na meni nervoza, a radi toga ispaštaju onda svi ostali...
AndrejaMa, ja se tebi najiskrenije divim.
Ja imam jednu prilicno samostalnu sestogodisnjakinju i malog sisavca, nocu se budi svakih 2-3 sata i uspijem se naspavati. Danju je malo problem jer spava skoro pa iskljucivo na rukama. Kolica ne dolaze u obzir, sve obavljam s njim u slingu. Ali svjesna sam da nece ni to trajati u nedogled pa nastojim uzivati u cjelodnevnom nosanju i mazenju, umjesto da ba to gledam kao opterecenje.
Uglavnom, fali mi jos jedan par ruku, ali guramo nekako...
Cure nespavalice, drzite se, saljem vam svima hug ♡
i moje su tulumarile s 8 mjeseci, proci ce, jedna spava cijelu noc tek dva mjeseca, a imam osjecaj da ce se druga budit jos dugo
Andreja, i meni se to cini malo sna, moje spavaju vec duze sve zajedno noc i dan13, 14 sati
ujutro pomislim slomljena nakon lose noci-ne mogu vise ne spavati, a slijedeca misao-mogu
Nama su zadnje 3 noci skroz ok naspram onog sto je bilo. Tajna, nedajem joj sisu svaki put kad se probudi nego je nunam i sad smo dosli na samo 3-4 buđenja
Sad vise nije tajna kad si nam otkrila i nece vise palit![]()
P. spava od 20h bez buđenja. Već sam ga 3 puta išla provjeravati jel diše. Spava ko anđelek.. Ajme, pa ovo je prekrasno.. Još da mi ne fali, baš mi ga se doji i stišće uz sebe:luđakinja:
apsu i kako je prošao ostatak noći? ne luduj budi sretna šta spava!
moj je bio budan od ponoć do tri![]()
I moj je bio budam od 1 do 3
Frajer se naspavao, i baš ga briga...
Sad mi dođe da zamolim admina da izbriše moj post o uspješnom "treniranju" spavanja kod mog malca. Još uvijek nacicava noću, već 2 mjeseca. Ima koja neki recept? Spavamo zajedno, budi se svako malo, traži cicu pa je pusti pa opet i tako cijelu noć. A preko dana uspavljujem u mei tai i spava na meni. Ima 8 mjeseci :/
Recept nemam, ali kao i mnoge druge mame, suosjećam. Užasavala sam se priča o nespavanju novorođenčadi, ali nitko mi nije rekao da će to trajati evo već 8 mjeseci. Mislim da je najgore onim mamama koje doje i još spavaju s bebama. Jer sisa je tu, lijepo miriše, topla je i tko mu može zamjeriti što voli svako malo gricnuti tog toplog mlijeka i nastaviti ćoritiJedan pedijatar je to opisao ovako - njegovo najdraže piće je sok od naranče i to je kao da budi svoju ženu po noći da mu ga napravi i donese. To nije pošteno prema njoj, ali beba to stvarno ne može pojmiti.
Od treniranja sam davno odustala. Nešto postigneš i onda dođu zubići, miljokazi, bolesti, regresije (osim one s 4 mj. ima i ona sa 8 mj. i 12 mj. navodno) i opet sve ispočetka. Ne isplati se.
Najgore su mi one večeri kad dobro spava. Onda ja od sreće ne mogu zaspati jer stalno pokušavam shvatiti što sam to napravila da je tako. A zapravo je to sasvim slučajno.
E da, al sad po danu prvo spavanje odvali po 2-2,5 sata
Drugo po pola sata
Ono, stignem pojesti, skuhati i nesto pospremiti
Tvoja bar ima drugo spavanje
Moj ga izbacio skroz, odspava sat do sat i pol taman da skuham rucak i gotovo..
moja spava evo cak 2o min XD
Nego vec duže vrijeme uopce nece da spava sama navecer, stavim je leci i budna kroz 40ak minuti. ne stignem nista još i ne spava baš po danu.
Cula sam za tješilice, ima li itko iskustva s tim? hocu bar navecer da imam bar sat-dva vremena za sebe
Joj žene moje evo mene kod vas
Moja beba ima 3 mj
Nikako ne spava po danu, jel to normalno ? Pa kako izdrži jadna
Ja tesko, niti jedem niti kuham nista ne mogu od nje
Ovako to ide ; budjenje oko pola 7 ujutro i cijeli dan budna do 19 h
Onda spava do cca 22h pa hranjenje-cica , spava do 1 pa hranjenje pa spava do 3 pahranjenje pa spava do 6 h
Primjetila sam da se njoj spava i bude nervozna po danu ali ne moze zaspat , nekad zaspi na sisi ali cim je spustim probudi se
Ajme umorna sam ...
dobrodošla to je sve sto cu ti rec
i polako se navikavaj
moja evo samnom tipka
Crvenkapica, to je premalo spavanja za tromjesečnu bebu
Znam da je moj nekoliko dana tako, pa sam ga uspavljivala na sisi i nisam ga micala više, znala sam sat vremena sjedit s njim dok spava a ja čačkala po mobitelu. Mislila sam si da će se tako naučiti spavati, i da će mu druge dane onda faliti to popodnevno spavanje. I upalilo mi je.
Lezi s njom, sisiu u usta i neka se nauči spavat popodne
Kapice, moraš pronaći neku taktiku koja pali inače ćeš riknit.
Ne mogu ni zamisliti koja je to količina umora i nervoze ako ne spava po danu ništa.
I ja mislim da je cica na krevetu, pa onda postepeno izvlačenje cice, dobro dugoročno rješenje, tako će steći kvalitetnu naviku spavanja.
Ili ju pokušaj izvesti vani u kolicima ili nosiljci, to će tebi dobro doći.
Obavi spizu, popij kavu, prošetaj i udahni svježeg zraka...
Inače kažu da boravak na zraku pozitivno utječe na spavanje, pa izađite kad god možete.
Moj je u toj dobi spavao svaka 2-3 sata po cca 40 minuta.
Sa kojih 8 mjeseci je imao 2-3 spavanja a jedno je čak bilo preko sat vremena!
Sa 10 mjeseci je prebacio na jedno spavanje od 2,5 h!
Hoću ti reći, ima nade, trebaju oni naučiti spavati kao i sve ostalo![]()
Crvenkapice kao da opisujes moju kcer, identican ritam spavanja. Meni je malo odspavala u slingu i ergu u setnji, kolica nula bodova a ritam spavanja od jednom dnevno po 1-1:50 je uhvatila s nekih 10 mjeseci. Ja sam ju stalno imala u nosiljci i navikla sam sve radit s njom u rukama, jedino sto ona uopce nije cendrala, kao da joj san ni ne treba
Slažem se s curama, Crvenkapice moraš je naučiti na to dnevno spavanje i baš sam ti mislila predložiti kolica ili nosiljku i na zrak i šetaj dok ne zaspi, ovo za cicanje i spavanje mi je dvosjekli mač ako se tako nauči bit će ti je teško opet odučiti jer će se buditi svaki put kad skuži da sisa nije u ustima, tako je ovaj moj radio. Još uvijek imamo noćna buđenja ali moj bar dnevno odspava i po 2- 3 sata u komadu i to mu je taman ( prije je po 2 puta spavao) a sad će 15 mj.
Ma žene moje moja beba mrzi kolica , ne voli se vozit, mrzi marame , mrzi sve sto je normalno ...
Jel to ne spavanje lose za nju ? Mislim za njen razvoj Itd ,, nemojte me plašiti, ja sam vec naglasila pedijatrici da ona ne spava samo su me pitali jel spava noću a po noći spava samo sto se budi 3-4 x na hranjenje i odmah zaspi nakon ali po danju nista
Ja kažem Boze da mi je da spava 2h preko dana samo da napunim baterije , ,, čudno na početku je znala odspavat po 3 h po danu i odjednom je prestala , non stop razgleda nesto po kuci kao da se boji da sta ne propusti)
Ah crvenkapice Šta da ti kažem ista stvar, njoj je kao i mome spavanje gubljenje vremena! Ja bi njega znala po sat vremena uspavljivat da bi on od spava 20 min ja luda!sad ima jedno spavanje i to sam ja s njim jer se budi svakih pola sata.proci će.
Evo citam knjigu "vase dijete "pise
Da su to jednostavno budna novorodjencad da se takva djeca brže razvijaju jer vise uče , gledaju, istražuju i jednostavno su takva i netreba forsirat da spavaju ako ne žele jer očito im ne treba sna .. Tako pise ..
Trebam se cesce zalit jer upravo mi kćer spava 40 Min![]()
OK. Stala sam na loptu. I duboko udahnula.... odlučna da saznam što i zašto....
Kako je moguće da djete od 8 mjeseci spava dva puta po pola sata na dan i još se u tih pola sata barem jednom probudi i potrebno je barem malo pomaziti, ponosati ili dati cicu, i onda ide spavati oko 8 jer je stvarno umorno, i ako imam sreću zaspi odmah, ako ne - malo maženja, još jedno dojenje i sl. (ili kao danas prvi put je zaspala oko 9 i do 10:10sam bila 4 puta u sobi)...
do jutra će dojiti barem još tri puta aktivno i možda još koji put za utjehu i ako budem imala sreće neće se razbuditi...
i sad to sve x2.....
.... i još ako budem imala sreće da se ne probude obje u isto vrijeme, jer sam sama, mm na putu...
a uz to mi je sin od 7 godina, prvašić, u nekoj emocionalnoj "rupi" već neko vrijeme... a jučer - napisao mi je pismo da njega nitko ne voli... okidač: bombonjera koju sam otvorila i pojela, ostale su tri čokoladice...
da se tješima da će mi cure biti genijalke???
andreja, mogu zamislit kako ti je, jedina utjeha je da ce proci, i sama znas, zao mi sineka
moje cure ako ne odspavaju dvaput budu nervozne, ljute, ni ne jede im se, ni ne igraju se, bude im bas tesko, ako tvoje nisu takve valjda im je toliko spavanja dosta
AndrejaMa, nemam ništa pametno za reći, samo šaljem.
Zadnje dvi noći svakih pola sata buđenje malo je rec da danas grizem!!!!
Ja ovdje ne smijem ni reći koliko je spavao u komadu zadnje 2 noći (da se ne zacopram ili me izbacite) ali preko dana; pol sata u kolicima maksimum i na rukama dok ga čuvam. Sve skupa ni 2 h. Jel to dosta za bebu od 2.5 mj?!?