kakve klizaljke uzeti početnici u klizanju - curici od 9 godina? One prave kožne, s nazubljenom špicom? ili one bez špice, koje izgledaju kao pancerice?
kakve klizaljke uzeti početnici u klizanju - curici od 9 godina? One prave kožne, s nazubljenom špicom? ili one bez špice, koje izgledaju kao pancerice?
Nama je prodavač savjetovao slične ovima: http://www.filaskates.com/index.php?...429&Itemid=158
Super smo zadovoljni.
a za odrasle početnice? evo me u 36. godini prvi put stala na led i razmišljam da nabavim svoje klizaljke jer su one na klizalištu sve rasturene
U Hervisu i Intersportu imaš nekoliko modela onih bijelih umjetničkih, koje budu (barem je tako bilo) tristotinjak kuna.
One su ti sasvim dobre za cijeli život ako ćeš klizati nekoliko puta godišnje.
U Zlatnom medi na Šalati, pored klizališta, imaš puno bolje za nešto više novaca.
Meni su klizaljke samo one kožne...ove tipa pancerice ne priznajem za klizaljku. Kližem od 3.god i uvijek sam imala svoje klizaljke a kupovali smo ih ispred Doma sportova, vikendom, na sajmu rabljene robe i to mi je tako lijepo sjećanje. Dođeš, staneš i prvo prodaš stare, a onda kupiš nove
. I uvijek smo našli jako očuvanih klizaljki, kao nove, ali po povoljnoj cijeni. Ne znam ima li toga još i danas, s obzirom da mi je noga prestala rasti pa već 10-tak g imam iste.
ja sam razmišljala uzeti one bijele kožne. mislim da je to za 15-20 puta godišnje sasvim dosta. a i djeluju mi puni zgodnije od ovih pancerica. one su ful visoke. kaže žena čučnite, a mene klizaljka drži tako da jedva savijem koljeno.
Evo podizem.
takodjer pocetnica ide mi sasvim solidno i razmisljam o kupovini klizaljki za sebe.
ove pancerice klizaljke me bas stezu i neugodne su mi kako ih god namjestim.
mislim da cu kupit bijele kozne.
sto kazete koji su +i - za jedne odnosno druge i jel smeta to nazubljeno pri klizanju?
Hvala na brzom odgovoru.
Moja je večeras prije spavanja rekla da želi klizaljke... ima nogicu 25... rade i tako male? D je najpovoljnije? I kako ju samu pustiti na led obzirom da mi ne kližemo? I gdje?
Zato sam i pitala koliko je dijete staronajbolje ti je dati ju u skolicu. Ili na velesajam, salatu ili mozda vidjeti da li Mali sportasi nesto organiziraju..u proljece su imali skolicu rolanja. Tri godine je aman taman.
![]()
Super.
Nisam znala da ima škola i za tako male.![]()
Mojca ja nikad nisam klizala i vjeruj mi evo nakon 2 puta od sat i pol sasvim ok klizem.
nego cure koje klizaljke za mamu bijele kozne ili pancerice?
Bijele kožne
Posljednje uređivanje od anchi pp : 05.01.2015. at 09:57
Kao klinika sam bila dobra na onim metalnim rosulama na razvlačenje... Pa sam nakon 20 godina probala role i za čas ih savladala... Možda bi tako bilo i s klizaljkama... Iako, vidim da je pokret nešto drugačiji... Nije baš isto?
I to ti govorim zato sto i kad nauci klizat sa skolicom ne mozes je pustiti samu na kluzaliste u gomilu medju odrasle i djecu.
pripremaj se za ucenje i ti
I mislim da ti se vise isplati iznajmljivat klizaljke za tako male jer ih prebrzo prerastu.
Za male se isplati kupiti klizaljke na razvlačenje, ali tek kad proba nekoliko puta. Možda ne ove godine, ali sljedeće obavezno.
Anchi hvala za odgovor.kupujem bijele.thanx.
Ja svoje imam već 14 godina i dalje su dobre za rekreaciju
E. je naucila rolati sa 4 godine u dnevnoj sobi. Sa 5 godina je nekoliko puta isla na skolu rolanja na velesajmu, ali kako ne voli da joj treneri govore sto da radi, kratko je trajalo. Sad sa 6 je prvi put obula klizaljke, i znala je klizati cim je stala na led.
Ja bih odraslima uvijek preporucila "hokejke". Drze nogu puno stabilnije nego kozne i toplije je u njima. Pancerice nikad nisam koristila, pa ne znam kakve su.
sigurno. ja sam kao dijete imala koturaljke, poslije sam probala role na jarunu i nije bilo problema. Kad sam prvi put stala na klizaljke, nisam se ubila nego sam skoro sat vremena izdržala na ledu. Pala sam tek drugi put kad sam se opustila u stilu "Ma vidi kako mi dobro ide!" (to su ovi postovi gore od prije 2 godine)
onda se svašta izdogađalo pa sam prestala ići, pa sam sad prije nekoliko dana opet stala na led, treći put u životu i evo me žive. dijte jurca oko mene, a ja polako. tu gdje sam nema guzve na klizalištu pa sam se zato i ohrabrila.
idem opet sad za pola sata.
na velesajmu ne možete zajedno učiti jer je školica za djecu pon/sri u 17, a za odrasle je subotom navečer.
možda negdje drugdje
Bella, hokejaške su isto kožne, ali premuške i nepotrebno skupe.
Bijele kožne su jako dobre, ako je baš jako hladno uvijek se može utopliti s debelim čarapama.
Osim toga, postoje i bijele kožne s krznom unutra (za baš vrlo vrlo zimogrozne). Treba pogledati na Šalati u Zlatnom medi, oni ih redovito imaju a sad bi mogla biti i sniženja.
Ja imam bez krzna, a hladno mi je bilo svega par puta u ovih 14 godina kad je vani bio teški minus.
A i solidno su stablilne, noga se sigurno neće izvrnuti u njima.
Posljednje uređivanje od anchi pp : 05.01.2015. at 14:06
E.ima hokejaske. Dobila na posudbu od ( tada ) malog hokejasa.
Ja bih uvijek izabrala hokejke.
I hokejke i klizaljke za umj. klizanje postoje jeftinije i skuplje. Naravno, da ako se netko ne bavi profesionalno nekim od ledenih sportova ne treba izabrati najskuplji model, nego su i oni jeftiniji dovljno dobri za amatersko klizanje.
Prednost dajem hokejkama jer mi je puno drazi takav stil klizanja od onog s ostricama na klizaljkama za umj. klizanje. A i rolanje je na principu hokejki, a ne klizaljki za umj. klizanje.
Ja nisam zapinjala jer mi je odmah na prvom brušenju striček odbrusio taj prvi zubac.
Inače, ipak mislim da je početnicima lakše klizati na umjetničkim nego hokejaškim jer je nož na umjetničkima bitno dulji i stoga je lakše održavati se na ledu.
Kad se malo težina previše prebaci naprijed na hokejkama nedostaje tih par centimetara (plus zaobljen rub) zbog čega klizaljka bježi natrag.
Kad vidite kako ljudi gube led pod nogama i lamaću po zraku - najčešće je to u tim klizaljkama s kratkim noževima, jer nedostaje tih par cm zubci koji bi se onda zabijli u led i malo pripomogli u zadržavanju.
To je, naravno, moja osobna procjena![]()
Posljednje uređivanje od anchi pp : 05.01.2015. at 15:24
Ma kako god, i jedne i druge imaju svojih prednosti, treba samo odklizati par sati.
Uvijek je prednost imati svoje, pa bilo koje.
Ali umjetničke uvijek ljepše izgledaju![]()
Ovo potpisujem.Ja bih uvijek izabrala hokejke.
I hokejke i klizaljke za umj. klizanje postoje jeftinije i skuplje. Naravno, da ako se netko ne bavi profesionalno nekim od ledenih sportova ne treba izabrati najskuplji model, nego su i oni jeftiniji dovljno dobri za amatersko klizanje.
Prednost dajem hokejkama jer mi je puno drazi takav stil klizanja od onog s ostricama na klizaljkama za umj. klizanje. A i rolanje je na principu hokejki, a ne klizaljki za umj. klizanje.
I moj put do leda je išao od koturaljkanja u djetinjstvu, preko rolanja na inline rolama čim su se pojavile u Hr (prije dvadesetak godinašokirana sam da je toliko prošlo od mojih studentskih dana) pa do klizanja s kojim sam se susrela tek dolaskom u Zagreb. Već pri prvom izlasku na led znala sam što i kao treba.
Kupila sam si bijele kožne klizaljke, ali nisam bila sretna s njima, posebno nakon što sam probala sinove hokejaške. Onda sam s veseljem dočekala da ih prerastea bijele kožne poklonila prijateljici. Svima koji su prvo počeli rolati položaj noge i tehnika klizanja puno je sličnija u hokejaškim klizaljkama.
Posljednje uređivanje od Barbi : 05.01.2015. at 16:14
Evo nisam ni znala da ste pisali popodne a ko da sam vam citala misli.
Bila bas u Decathlonu kako netko gore rece i probala i bijele i hokejke za 309 kn.
Ma neusporedivo.bijele kozne su 10 puta udobnije.dileme nije bilo uopce.
I da cijele su iznutra oblizene krznom i onako sminkerski gore viri krznopreprekrasne su.jako sam sretna da sam ih ugrabila jer se munjevito prodaju.
Uz to sam kupila super torbu za na rame upravo za klizaljke ili role.jako prakticna stvar nekih 50ak kuna, naravno uzela odmah torbu i kceri
Taj ducan je fenomenalan!!!!preporucam.
Inace mene sve hokejke negodno stezu negdje na donjem dihelu lista uzas zivi a probala ih nekoliko.pa jednostavno su ove kozne definitivno udobnije.
Eh sad ih jos moram veceras zbrusit prije prvog klizanua sutra.tako sam se nabrijala, jedva cekam.
Inace obisla i intetspirt i hervis.ovi su najbolji s ponudom i omherom cijene i kvalitete.pisem s moba.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.01.2015. at 18:29
Nadam se da će ti biti dobre. Da, kožne djeluju puno udobnije kad ih probaš na suhom. Ali na ledu je meni sasvim druga priča.....
Mislim da svi ne podrazumijevamo isto pod pojmom "hokejke" i "bijele kozne" ili sam mozda i u krivu. Napisati cu svoje vidjenje stvari...
Ja razlikujem 3 vrste klizaljki:
1) klizaljke za umj. klizanje koje se vezu i imaju na nozu zubce, mogu biti bijele, bez, crne, kao starke...
2) plasticne klizaljke koje se ne vezu, nego imaju patent kao na pancericama i mogu imati "hokejaski" noz-bez zubaca ili noz sa zubcima. To su zapravo amatersko-rekreativne klizaljke. Po meni su te najlosiji izbor (makar za nekog nezahtjevnog korisnika mogu biti cisto ok, osobito ako su kvalitetnije marke) jer cesto zuljaju i nisu udobne.
3) hokejaske klizaljke koje se vezu i imaju noz bez zubaca.
Hokejaskim klizaljkama sigurno treba najduze da se "razrade" jer su radi prirode sporta (pak postize jako veliku brzinu i jaaaako boli ako klizaljka nije cvrsta) cvrste, tj. tvrde. Ponekad ih je u pocetku tesko zategnuti pa je moj savjet da nabavite navostene znirance kako bi ih lakse pritegnuli. Ako noga "plese" naravno da stvara neugodu i javljaju se zuljevi.
A sto se tice, koje bolje izgledaju, i na hokejke se mogu staviti crveni ili roza zniranci pa su onda zenstvene![]()
E te druge strasno zuljaju ja ih zovem klizaljke pancerice i mislim da cure tu kad kazu hokejke misle na te plasticne s patentom.
meni su na suhom puno ugodnije bijele kozne od hokejki i sigurna sam da ce tako bit i na ledu. Hokejke te s patentom sam probala na suhom i na ledu zuljaju me potpuno identicna mjesta na nozi.
btw stricek koji brusi nema fiksno vrijeme pa nikad ne znas jel na velesajmu salati ili domu sportova.nisam ih uspjela veceras izbrusit al zato cu sutra navece.
Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.01.2015. at 22:53
Nikako se plasticne klizaljke s patentom ne mogu zvati hokejke. Mozda netko ih zove tako radi noza bez zubaca, ali jos jednom napominjem da i te plasticne mogu biti s nozem koji ima zubce pa ih tada ne zovemo "klizaljke za umjetnicko".
Gosp. Crnkovic, zvan Crni iliti "stricek koji brusi" nikad nema fiksno radno vrijeme, nego je tamo gdje misli da ce biti najveca potraznja za brusenjem.
Ako zelis posaljem ti na pp njegov broj moba pa ga kontaktiraj na kojem ce klizalistu sutra brusiti.
Evo link s kontaktom i radnim vremenom, ali nisam sigurna da bas tako radi kako tu pise...
http://ledimed.net/home.php#.VKsLNXi9Kc0
Ja kad sam pricala o hokejkama, onda sam i mislila na hokejke. Ove s patent zatvaracem nikad nisam ni probala.
Inace sam naucila klizati u klizaljkama za umjetnicko, prije 30g. stalno klizala u njima, dok mi mm(tada md) nije kupio hokejke, tu sam se preporodila i jos vise zavoljela klizanje. Hokejke meni bolje prijanjaju na led, tesko mi je opisati, svakako se mora otklizati par krugova da se stekne dojam.
A nikad nisam voljela bijele za umjetnicko, moje su uvijek bile crne.![]()
Posljednje uređivanje od bella77 : 06.01.2015. at 08:16
Ja sam naucila klizati s cetiri, na umjetnickim. S odbrusenim prvim zubcem. Iskreno, otkako sam probala hokejaske draze su mi zbog cvrstoce koju daju gleznju prilikom kocenja. Bijele su mi se raspale, pa sad posudjujem ove hokejaske. Jednom kad znas tehniku ne smeta kraca ostrica niti zaobljen vrh.
Da li znate, ako upisem zensko dijete u skolu klizanja, da li uce na ti klasicnim "umjetnickim" ili hokejaskim? Jer u zadnje vrijeme gdjegod dodjem posuditi klizaljke uvijek su one za hokej, nisam uopce vidjela ove druge, pogotovo ne za djecu?
i da li znate kad je skola klizanja u domu sportova? Ako ima neki raspored na netu - ja sam trazila ali bezuspjesno...
u školi klizanja na velsajmu su skoro sve dječje "umjetničke" (mislim da je to do cca veličine 35) Jedino što postoje 2 vrste. standardne kožne i plastične bijele na vezice koje imaju isti nož, zupce, ali su plastične. Naprijed imaju viši jezik, što mojoj paše jer je na običnim kožnim uvijek prigovarala kako su joj gore prestegnute. Ove plastične voli jer se valjda pritisak gornjeg ruba "cipele" dijelom prenese na jezik
Na trenutnom javnom klizalištu ima te plastične s kopčama, kraćeg noža i bez zubaca i kaže da su joj čak i bolje jer je nigdje ne stežu (iako ih ja dobro stisnem)
Sillyme, nisam sigurna dal se u Domu sportova odrzava skola klizanja jer je dvorana poprilicno zauzeta radi KHL-a .
Evo link za skolu klizanja na Velesajmu.
http://www.zks.hr/klizanje/skola-klizanja/upisi/
Hvala draga.vec su mi dali na Velesajmu njegov broj moba pa cu ga probat ulovit veceras.
btw maloprije bili na Tomislavcu i led je ocajan.Sve neravno i ogrooomna guzva valjda zbog blagdana.
Klizaljke se mogu nabrusiti i u Zlatnom medvjedu, kod klizališta na Šalati ispod stepenica. Oni imaju fiksno radno vrijeme, mislim čak do 19h svaki dan osim nedjelje.
Crni je uvijek teško uhvatljiv.
Lilly, i ja sam bila na Tomislavcu danas.![]()
hvala Barbi eto možda smo se i očešale jedna o drugu a ne poznajemo se
Da fakat je Crni teško uhvatljiv, danas sam ga zvala kaže da je oko 19:30h u Domu sportova,a čovječe trebam se ja narihtat da mogu baš u to doba, eto npr danas nikako ne mogu.
sutra je opet na nekoj drugoj lokaciji ajmeee... a Šalata mi je malo daleko iz Španskog osim naravno ako ne ostajemo na klizanju....a ne da mi se vući na posao 2 para klizaljki jer idem javnim prijevozom.
Nešto ću već iskemijat![]()