Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Ovo smo mi iskusili s mlađim sinom u vrijeme kad je izašao iz boravka (4. razred). Nije mogao jesti krutu hranu ujutro. Budući da imam takvo radno vrijeme da ga ne mogu kontrolirati, on je često odlazio u školu bez doručka, tj. popio bi samo mlijeko/kakao. Nije mu odgovarala kruta hrana. Dosjetila sam se jadu i počela miksati frape svako jutro, s dodatkom malo kakaa. To pije i danas skoro svako jutro radnim danom (i to na slamku), ali uz to pojede i pol peciva ili malo kruha s nekim namazom (obožava slane namaze - bakalar, zaseka, ajvar...). Alternativa frapeu je griz ili zobene pahuljice, tako da banana nije baš svaki dan. Vikendom normalno jede krutu hranu, ali vikendom ima vremena. Ne pada mu teško ako odspava sat vremena dulje. Stariji sin to ne jede jer mu ne paše mlijeko, on pije čaj s medom i jede sendvič s integralnim kruhom i sirom ili slanim namazom.

Kuhani večernji obrok je i danas u igri kod nas gotovo svaki dan (u 19 h, ako nema drugih obveza). Budući da nam je to jedini zajednički obrok, ne smeta me, samo gledam da nije prekasno.
Eh da, moj doručkuje svako jutro kakao s udrobljenim petit beurre keksima, i tako svaki dan otkako je vadio mandule, što znači, već šest godina A pazi sad ovo: ako smo negdje na putu, onda NEĆE jesti kekse s kakaom, jer njih jede samo iz svoje, točno određene zdjelice, kakvu ima doma :sheldon: Dakle, izvan kuće uredno doručkuje kruh s medom i čaj ili kakao, kako mu već dođe. I obje vrste hrane jednako sporo jede. On naprosto nije gladan ujutro.
Meni je to nepojmljivo, ja ne funkcioniram ako ne pojedem nešto ujutro, šećer mi je tako nisko da nisam u stanju ni misliti ni raditi išta bez doručka. A navečer imam običaj jesti malo ili gotovo ništa, zato mi je skroz novo da mi dijete hoće jesti navečer, a ujutro slabo.
Kuhala bih mu ja raznovrsnije za večeru, ali opet je tu problem izbirljivosti, jer malo toga hoće jesti. Zasad nam je na večernjem meniju ili omlet sa sirom, ili tjestenina s tunom, ili zapečeni kruh sa sirom i jajetom. To je u stanju pojesti u vrlo kratkom vremenu (za razliku od jutarnjeg razvlačenja za stolom).