Peterlin prvotno napisa
Ovo smo mi iskusili s mlađim sinom u vrijeme kad je izašao iz boravka (4. razred). Nije mogao jesti krutu hranu ujutro. Budući da imam takvo radno vrijeme da ga ne mogu kontrolirati, on je često odlazio u školu bez doručka, tj. popio bi samo mlijeko/kakao. Nije mu odgovarala kruta hrana. Dosjetila sam se jadu i počela miksati frape svako jutro, s dodatkom malo kakaa. To pije i danas skoro svako jutro radnim danom (i to na slamku), ali uz to pojede i pol peciva ili malo kruha s nekim namazom (obožava slane namaze - bakalar, zaseka, ajvar...). Alternativa frapeu je griz ili zobene pahuljice, tako da banana nije baš svaki dan. Vikendom normalno jede krutu hranu, ali vikendom ima vremena. Ne pada mu teško ako odspava sat vremena dulje. Stariji sin to ne jede jer mu ne paše mlijeko, on pije čaj s medom i jede sendvič s integralnim kruhom i sirom ili slanim namazom.
Kuhani večernji obrok je i danas u igri kod nas gotovo svaki dan (u 19 h, ako nema drugih obveza). Budući da nam je to jedini zajednički obrok, ne smeta me, samo gledam da nije prekasno.