Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Usisavač elit natural

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Usisavač elit natural

iz Metroa, valja li štogod?
    Piše:
    -usisavač s vodenim filterom i dodatnim hepa filterom
    -suho i mokro usisavanje - 1600 W - kapacitet vode 3-5 l
    -5 različitih nastavaka za usisavanje

Pretpostavljam da ga je komplicirano za čistiti, ali zanima me prvenstveno u usporedbi s drugim usisavačima s vodenim filterom.
    A treba mi za uklanjanje grinja iz naših života

damaherc avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo takav kupili prije 2 mjeseca u Intersparu, cca 470kn. Imali smo prije toga klasični usisavač s 2000 W, ali ovaj nam je puuuno bolji. Što se tiče čišćenja, i nije neki problem kao što sam mislila. Odmah poslije usisavanja treba baciti prljavu vodu u WC i ja odmah stavim čistu za slijedeći put. To ti je par minuta posla.
    Tako da ga ja svakako preporučujem.
    Dok usisavaš još fino miriši i baš je gušt sisati... :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mi ga imamo već skoro godinu dana i jako smo zadovoljni, a nije kompliciran za čišćenje, naprotiv.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja već neko vrijeme razmišljam o tom usisavaču jer mi je cijena dobra a pomalo sam bila skeptična, ali sad sam definitivno odlučila da ga kupim.
    Inače sam alergičar na sve i svašta

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dva pitanjca:
    - da li se u spremnik za vodu smije stavljati eterično ulje?
    - da li usisavač jako buči dok radi?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A koja mu je cijena?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U Metrou? Manje od 300 kn s PDV-om...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nadam se da nakon ovoga neće biti negativnih kritika, jer smo ga mi upravo kupili . U Metrou košta 462 kn s PDV-om, i to na akciji. A usput smo kupili i neki parni čistač za 121 kn, nadam se da će raditi, s obzirom na to kolika mu je cijena

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ispričavam se, previdjela sam razliku: ovdje se piše o Elit Natural, a ja sam gledala Elit Cyclo. Potonji stoji 291,58 s PDV-om...

damaherc avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

U spremnik s vodom stavljamo eterično ulje i svaki put fino miriši dok se usisava, dovoljne su dvije kapi. A bučan je dosta (bučniji nam je od onog starog), al bar fino miriši....

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja sam jučer požurila kupiti taj usisivač u Metrou, međutim kad ga napunim koliko treba s vodom i upalim isprva počne jako da vuče i onda stane vući i dalje normalno radi al kao da mu se zapuši crijevo...
    Znal neko nešto o tom?

damaherc avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja stavljam manje vode nego što piše tj cca 2litre i cijelo vrijeme vuče dobro.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jel jako buči?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    I ja sam jučer požurila kupiti taj usisivač u Metrou, međutim kad ga napunim koliko treba s vodom i upalim isprva počne jako da vuče i onda stane vući i dalje normalno radi al kao da mu se zapuši crijevo...
    Znal neko nešto o tom?
    da, mislim da je greškom nacrtana ona crta. tako je bilo i nama, i već je mm krenuo drvljem i kamenjem da je zato i tako jeftin, kad sam skužila da na kutiji piše od 2 do 3 litre vode. do one crte je puno više pa se vjerojatno uključi automatska blokada da voda ne bi došla do motora. s 2 litre radi besprijekorno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i mi smo gledali taj usisavač ali općenito nam se ne sviđaju R2D2 modeli, tako da smo odustali od ovog... mada je vrlo povoljan...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    jel jako buči?
    pa otprilike ko i moj stari "obični" usisavač. Nije baš da možeš usisavati dok ti djeca spavaju, ali nije ništa glasniji od drugih usisavača.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Zeko1 prvotno napisa
    Citiraj monax prvotno napisa
    Znal neko nešto o tom?
    da, mislim da je greškom nacrtana ona crta. tako je bilo i nama, i već je mm krenuo drvljem i kamenjem da je zato i tako jeftin, kad sam skužila da na kutiji piše od 2 do 3 litre vode. do one crte je puno više pa se vjerojatno uključi automatska blokada da voda ne bi došla do motora. s 2 litre radi besprijekorno
    Da, manje ide vode automatski zablokira, valjda da voda nedopire do motora.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel ima netko ususavC elite ciclo 2000 ?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Jel ima netko ususavC elite ciclo 2000 ?
    Taj je sa hepa filterom, a ne s vodenim.

Po mom iskustvu - smeće. Ne taj konkretno ni onaj koji ja imam, nego SVAKI usisavač sa hepa filterom. Bolja je obična vrećica. Ovo ne možeš oprati ni očistiti... Mi smo kupili dodatni set filtera i mijenjali + prali svaki tjedan, a onda sušili do idućeg vikenda. Dokuferilo mi je i izbacila sam to iz kuće.

Nemam taj koji si navela, nego neki sličan, isto s tom staklenom posudom - završio je u vikendici, a doma imam Gorenje Atlantis s vodenim filterom koji koristim vikendom i mali štapni Electrolux Ergorapido za kroz tjedan.

Ako kupuješ Elit, kupi njihov s vodenim filterom. Imala sam i taj, bio je dobar, ali ga je mm skršio (pao je) pa je otišao u otpis.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme ma daaj ? ma nije mi bitan elit vec cijena da je do 400 -500 kn.kaj ti hepa filteri opce znace? da se to samo istrese prasina ak nema vrecice ?
    Posljednje uređivanje od lunahor : 11.02.2015. at 09:44

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u stanu imam samo parkete, nema tepiha nigdje. ali je povrsina velika.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno - ne znam.

Ja sam imala dva usisavača s hepa filterom i ni s jednim nisam bila zadovoljna. Nema vrećicu, samo skuplja smeće u tu prozirnu posudu i to onda istreseš (napravi se oblak prašine i vrlo je teško očistiti filtere).

Naš elit usisavač s vodenim filterom bio je neki najjeftiniji iz Peveca. Bio je dobar, ali smo mu razbili kućište. Ovakav je bio (nisam sigurna da je posve isti, ali jako sličan): http://www.njuskalo.hr/usisavaci/usi...-oglas-7762720

Cijena je isto tu negdje - ispod 500 kn.

Kod SVIH tih usisavača (vodeni i hepa) isti je problem - čišćenje filtera je zahtjevno i zeznuto. Kod vodenih filtere pereš i sušiš, kod hepa filtere isto treba prati i meni se to pokazalo puno zahtjevnije nego čišćenje vodenog.

Kod usisavača s običnom vrećicom to je lakše, ali to nije za naše kuće, jer kroz te vrećice prolazi previše prašine.

Ako nemaš tepihe, možda ti je rješenje ovo (isti rang cijene): http://www.popustolovac.hr/proizvodi...nterspar-56657
    To nisam isprobala, ali ima frotir navlake koje se skidaju i peru. Ali to ne rješava problem usisavanja madraca.

Nadam se da će biti još iskustava, jer mi isto ratujemo s grinjama i prašinom. Nije mi problem održavanje poda nego dječjih kreveta - za njih mi se ipak najbolje pokazao vodeni usisavač. Sad imam treći, jedan smo doderali, a drugi razbili dok je još bio relativno nov.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.02.2015. at 10:18

Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Pozdrav...dali netko zna gdje ima za kupit onaj okrugli filter za Elit usisavac natural 2000. Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •