Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6537

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #11
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ja danas pečem tu slavnu teletinu. Moram
    Prekjučer sam sasvim slučajno naletjela na divan keramički pekač u Konzumu i kupila ga, a dan poslije, neočekivano, dobila fine domaće teletine. Eto što ti je sudbina
    Stavila sam je jučer da se paca u ulju, soli, papru, češnjaku i peršinu, a danas neka mi je Bog na pomoći
    nadam se da ti pekač ima poklopac...

    Ako ima - nemaš brige.

    Ako nema - poklopi nečim, makar folijom (iako ju ja baš ne volim koristiti tijekom termičke obrade, ali to su samo moje muhe u glavi) sve do pred sam kraj, pa tek zadnjih desetak minuta otvori da dobije koricu.

    Drugi način za pečenje mesa u cijelom - ako nemaš poklopac, prije pečenja meso treba "zataliti" - uzmeš ulje (cca 1,5 dl) i dooobro ga zagriješ u džezvi ili nekoj drugoj posudi s ručkom, da se ne opečeš. Kad je ulje dobro kipuće, preliješ preko mesa koje je već smješteno u posudu za pečenje, tako da ulje "zapeče" žilice i stvori koricu. Meso će ostati sočnije.

    Treći način - zapeci meso na tavi sa svih strana - to je isto, samo treba manje masnoće, ali ponekad je nespretno ako pečeš veliki komad.

    Dobar tek!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.02.2015. at 11:11

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •