Pokazuje rezultate 1 do 50 od 6554

Tema: Što danas kuhate /39.dio/

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    U moj falafel uvijek ide kvalitetan slanutak iz konzerve. I obavezno mu skinem one ljuskice jer zapravo one (najvise) napuhavaju.

    Recept: Konzerva slanutka (mislim da je kolicina oko 400g), iscijem vodu. Jedan omanji luk ili nekoliko cijelih mladih lukova. Sjeckani cesnjak ili peceni cesnjak u prahu (ovo drugo zapravo daje super okus), sjeckani persin. Par zlica tahinija, maslinovo ulje po zelji, mala zlicica kumina, mala zlicica mljevenog korijandera (korijena, nikako smrdulju od lista iliti cilantro), malo crvene paprike. Sve ubacim u food processor i dodam jedno umuceno jaje. Sjeckam/mijesam. Formiram male polpete, s obzirom da ih je lakse ispeci u pecnici od kuglica. Pecem na papiru za pecenje dok mi se ne svidja kako izgledaju, a na temperaturi od oko 180C. Mrvicu ih poskropim maslinovim uljem prije pecenja. Ovaj put sam ih uvaljala u prezle prije pecenja, a ponekad ne valjam ni u sto. (Ne volimo panko.)

  2. #2
    Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Lokacija
    blizu zg
    Postovi
    2,582

    Početno

    Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    U moj falafel uvijek ide kvalitetan slanutak iz konzerve. I obavezno mu skinem one ljuskice jer zapravo one (najvise) napuhavaju.

    Recept: Konzerva slanutka (mislim da je kolicina oko 400g), iscijem vodu. Jedan omanji luk ili nekoliko cijelih mladih lukova. Sjeckani cesnjak ili peceni cesnjak u prahu (ovo drugo zapravo daje super okus), sjeckani persin. Par zlica tahinija, maslinovo ulje po zelji, mala zlicica kumina, mala zlicica mljevenog korijandera (korijena, nikako smrdulju od lista iliti cilantro), malo crvene paprike. Sve ubacim u food processor i dodam jedno umuceno jaje. Sjeckam/mijesam. Formiram male polpete, s obzirom da ih je lakse ispeci u pecnici od kuglica. Pecem na papiru za pecenje dok mi se ne svidja kako izgledaju, a na temperaturi od oko 180C. Mrvicu ih poskropim maslinovim uljem prije pecenja. Ovaj put sam ih uvaljala u prezle prije pecenja, a ponekad ne valjam ni u sto. (Ne volimo panko.)
    Evo

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •