Stranica 63 od 105 PrviPrvi ... 1353616263646573 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,101 do 3,150 od 5226

Tema: Što čitate 2.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene su Heathcliff i Cathy beskrajno iživcirali. A knjiga mi je dobra zbog atmosfere.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene nisu, valjda sam bila u dovoljno romantičnoj fazi kad sam čitala
    A atmosfera je nenadmašna, nevjerojatno dobro dočarana.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Mene su Heathcliff i Cathy beskrajno iživcirali. A knjiga mi je dobra zbog atmosfere.

I mene zivciraju. Jako. Tamo su svi poremeceni. Slazem se za atmosferu, a vjerujem da je Angie uzivala u tom bilesnom odnosu jer ih je citala mladja

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Orkanske visove sam prvi put čitala u srednjoj školi, ali valjda ni tada nisam bila dovoljno romantična. Mislim da je tu žešća patologija na djelu, oni su oboje toliko autodestruktivni da mi niti suspension of disbelief ne pomaže da se uživim.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    I mene zivciraju. Jako. Tamo su svi poremeceni. Slazem se za atmosferu, a vjerujem da je Angie uzivala u tom bilesnom odnosu jer ih je citala mladja
    15 godina i k tomu nesretno zaljubljena

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Orkanske visove sam prvi put čitala u srednjoj školi, ali valjda ni tada nisam bila dovoljno romantična. Mislim da je tu žešća patologija na djelu, oni su oboje toliko autodestruktivni da mi niti suspension of disbelief ne pomaže da se uživim.
    Isto i ovdje .... Ja sam mislila da ja nisam normalna

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Od puta u Slavoniju, za koji sam posudila vrlo debeli krimic Jo Nesboa, sam se navukla na inspektora Holea. Pa ću sad malo po tome drviti. Na sreću gospon Norvežanin si je dao truda pa napisao vagon knjiga. Baš mi godi čitati takvo štivo trenutno.
    Kad smo već skrenuli na Skandinavce za one koji su pročitali sve Nesboe evo jednog finskog autora koji je napisao neloš krimić koji se događa u relativno bliskoj, a prilično apokaliptičnoj budućnosti.
    Dešava se u situaciji klimatskih promjena, a podsjetilo me na prošlo ljeto ... nije pretjerano dobar, ali sam se prilično mogla uživiti

Antti Tuomainen
    :ISCJELITELJ

http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=92302
    Posljednje uređivanje od anchi pp : 20.02.2015. at 10:55

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je li čitao tko Parišku presudu?
    Ne mogu je naći u knjižnici, razmišljam i da je kupim, u skladu s mojim najnovijim interesima

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Kad smo već skrenuli na Skandinavce za one koji su pročitali sve Nesboe evo jednog finskog autora koji je napisao neloš krimić koji se događa u relativno bliskoj, a prilično apokaliptičnoj budućnosti.
    Dešava se u situaciji klimatskih promjena, a podsjetilo me na prošlo ljeto ... nije pretjerano dobar, ali sam se prilično mogla uživiti

Antti Tuomainen
    :ISCJELITELJ

http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=92302
    Pročitala sam i taj. I još neki islandski gdje je glavni lik Hrvat imenom Tomislav Bokšić, a radni kolega mu je Niko. Mislim da autor brije na nogomet. Al ni jedan od ta dva nije me se dojmio. Harry je Harry.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pročitala sam alegorijski Brodeckov izvještaj - P. Claudel, distopijski Corpus delicti proces - J. Zeh i autobiografsku Promjenu - M. Yana.
    Sve tri su odlicne i na neki način slične, jer govore o izopačenosti totalitarnih sustava te njihovom utjecaju na pojedinca i zajednicu.
    Posljednje uređivanje od anamar : 22.02.2015. at 20:38

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pročitala sam Millenium i ... mislim da je Larsson imao u planu bar još 1 nastavak, ali nažalost onda je preminuo. Neke stvari su nedorečene i to me ostavilo razočaranom.
    I sad bih najradije da fakat postoji još koji nastavak da definira odnose...
    Ali eto, nema.
    Inače je trilogija super.
    Orkanski visovi su i mene iziritirali, kao u Ana Karenjina, kai i većina tih “ozbiljnih“ ljubića koje sam čitala u srednjoj školi.
    Sutra idem u pohod na knjižnicu. Ovdje skupljam naslove

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mayato prvotno napisa Vidi poruku
    Orkanski visovi su i mene iziritirali, kao u Ana Karenjina, kai i većina tih “ozbiljnih“ ljubića koje sam čitala u srednjoj školi.
    Orkanskih visova se slabo sjećam, ali moram reagirati na ovu rečenicu - Ana Karenjina nije ljubić
    To je kompleksna studija međuljudskih i društvenih odnosa onog doba, ali na žalost, u srednjoj školi većina učenika taj roman doživljava naprosto kao dosadnu debelu knjižurinu koja se mora pročitati za lektiru. Na žalost.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

U pravu si. Mene je iziritirala baš Ana ko Ana i njena kompleksnost

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Što čitate 2.

Slazem se, tanja!
    Voljela bih opet procitati Anu Karenjinu. Citala sam je u srednjoj skoli i zanima me kako bi mi se svidjela sad kad sam "odrasla"
    Orkanski visovi me, iskreno, bas ne odusevljavaju. Armosfera je docarana no ne mogu bas dokuciti te likove i njihove odnose. Stvarno.
    I nije mi nikakav ljubic, mozda ja to ne shvacam dobro no oni se po meni uopce ne vole
    Pri samom sam kraju i moram priznati da jedva cekam da zaklopim korice
    Posljednje uređivanje od Anci : 22.02.2015. at 21:43

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam Anu čitala i u srednjoj i sad prije godinu dana. Dojam - isti.
    Možda uopće nisam sazrela u ovih 15 i kusur godina.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam Karenjinu čitala kao odrasla da napokon pročitam taj ljubić i razočarala se…puno gospodarstva, malo Ane

U svoju obranu, volim Dostojevskog
    Posljednje uređivanje od Optimist : 22.02.2015. at 21:54

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Anci, ni meni Orkanski visovi nisu ljubić, više neki psihološki roman, toliko mi je sve crno

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Posudih Rasjede, Nevjernicu i Karte za izgubljene ljubavnike.
    Javim dojmove

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Slazem se, tanja!
    Voljela bih opet procitati Anu Karenjinu. Citala sam je u srednjoj skoli i zanima me kako bi mi se svidjela sad kad sam "odrasla"
    Orkanski visovi me, iskreno, bas ne odusevljavaju. Armosfera je docarana no ne mogu bas dokuciti te likove i njihove odnose. Stvarno.
    I nije mi nikakav ljubic, mozda ja to ne shvacam dobro no oni se po meni uopce ne vole
    Pri samom sam kraju i moram priznati da jedva cekam da zaklopim korice
    mislim da su orkanski visovi jedan od onih romana koje moraš promatrati u kontekstu vremena u kom su nastali
    hoću reći, postoje romani koji su klasici zbog svog pionirstva, a ne zbog svoje bezvremenosti
    orkanski visovi definitivno nije bezvremenski roman, bar meni nije
    al meni se sva ta pretjerana drama, ti suludi likovi, sva ta (neutemeljena) strast, to bezrazložno izgaranje na neki način sviđa

karenjinu bih i ja htjela ponovno pročitati, još uvijek se živo sjećam opisa Levinove sreće, taj dio sam pročitala nekoliko puta zaredom koliko mi je prekrasan opis bio

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    al meni se sva ta pretjerana drama, ti suludi likovi, sva ta (neutemeljena) strast, to bezrazložno izgaranje na neki način sviđa
    ma trebala si samo kopirati potpis
    i meni se sviđaju, totalno su mi autentični. A i ta pjesma Wuthering heights mi je isto čista psihodelija, ali onako pozitivna, sva se naježim...

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    ma trebala si samo kopirati potpis
    i meni se sviđaju, totalno su mi autentični. A i ta pjesma Wuthering heights mi je isto čista psihodelija, ali onako pozitivna, sva se naježim...
    joj i ja volim tu pjesmu, a tek kad kate bush u spotu ragorači oči graniči mi s kičem, al isto mi se jako sviđa

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mislim da su orkanski visovi jedan od onih romana koje moraš promatrati u kontekstu vremena u kom su nastali
    hoću reći, postoje romani koji su klasici zbog svog pionirstva, a ne zbog svoje bezvremenosti
    orkanski visovi definitivno nije bezvremenski roman, bar meni nije

karenjinu bih i ja htjela ponovno pročitati, još uvijek se živo sjećam opisa Levinove sreće, taj dio sam pročitala nekoliko puta zaredom koliko mi je prekrasan opis bio
    ovo si dobro primijetila, betty
    Jane Eyre se smatra boljim predstavnikom žanra, iako se lik Jane ne može usporediti s Cathy; Jane je tiha voda brege dere, a Cathy je ko bijesna lisica

Ana Karenjina mi je genijalni roman, oduševio me još u srednjoj školi

sad čitam Runaway od Alice Munro; čeka me i Dear Life
    a u knjižnici sam rezervirala Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta, jedva čekam

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ok, betty, slazem se i ja s tobom. No unatoc pionirstvu, nisam uzivala citajuci ga i to je moje pravo kao citatelja
    Recimo, Jane Austrn mi je dobra. Tu se prebacim u taj viktorijanski mod i bas mi pase. Ne uvijek, istina.
    Meni su tako Ponos i predrasude super knjiga.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je iz viktorijanskog perioda najbolji Middlemarch

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ok, betty, slazem se i ja s tobom. No unatoc pionirstvu, nisam uzivala citajuci ga i to je moje pravo kao citatelja
    Recimo, Jane Austrn mi je dobra. Tu se prebacim u taj viktorijanski mod i bas mi pase. Ne uvijek, istina.
    Mene se ona nikada nije dojmila... Trudila sam se, ali bez uspjeha. Jedini rezultat - osjećaj zahvalnosti što ne živim ondje i u to doba.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja obožavam jane Austen! sva ta potisnuta seksualnost

apsolutno imaš pravo da ti se nešto ne sviđa, tako se meni Amos Oz nije svidio. poštujem ga, sasvim mi je razumljivo da ga netko obožava, al mene jednostavno ne dira

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da, zove se Austen, ne Austrn :D
    Tipkanje iz labosa :D

A Oza obozavam

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

znam da ga voliš

al nađemo se na zeruyi?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni je iz viktorijanskog perioda najbolji Middlemarch
    i meni je bila divna, a jesi li čula za ovu novu, My life in Middlemarch

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jane Austen mi je zanimljiva kao ličnost, nisam osobito oduševljena njezinim knjigama (ok su mi, ali ne više od toga), ali me fascinira kako je žena u takvom vremenu uspjela pronaći svoj izraz, usprkos društvenim normama.

Trenutno čitam knjigu Kristijana Mirića "Informatičar starog kova". Isprva mi je bila odlična, smiješna, duhovita, ali prema polovici knjige vidim da osim toga ne nudi ništa drugo. To je blog pretočen u knjigu, a kod takvih djela je problem što zapravo nemaju strukturu ni kompoziciju. Samo kraći tekstovi koji se nižu jedan za drugim. Nakon 200njak stranica zaključila sam da mi se ne da to čitati do kraja, jer ne donosi ništa novo, nema ni zapleta ni raspleta. Negdje je zaista duhovit, ali ne može taj nivo držati cijelo vrijeme. Tako da sam pomalo razočarana.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam oduševljena serijama i filmovima snimljenim po njenim knjigama, a knjigama manje, premda je povremeno jako duhovita.
    Ali u globalu, dosadno štivo.
    Skoro pa isto vrijedi i za sestre Bronte, premda mi Orkanski visovi nikad nisu bili dragi niti u TV formatu.
    ali zato Jane Eyre

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

znam da ga voliš

al nađemo se na zeruyi?

Eto vidis
    Moze!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja moram ponovo procitati Anu Karenjinu
    u 2. srednjem me je bila odusevila, to mi jedna od top 10 omiljenih knjiga
    bas me zanima kakav dojam bi mi sad ostavila ...

trenutno citam Gorku cokoladu, od Tribusona,
    koja me podsjeca zasto ga obozavam

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bila u knjižnici nakon poduže stanke, ali nisam našla baš ništa sa "spiska" (preporuke s ovog topica). Uzela sam Intimu od Hanifa Kureishia - sjetila sam se da sam prije par godina čitala Budu iz predgrađa od istoga autora i da mi se baš svidjela. No, Intima mi nije legla, bila mi je povremeno dosadna, povremeno me živcirala i na kraju sam bila sretna što je barem kratka . Nakon nje, Buddha u potkrovlju Julie Otsuka - izvrsno djelo (osvojila me iako nisam željela niti sam se psihički spremila na tako tešku temu). Sinoć sam započela Laura nije samo anegdota J. Matanović - sviđa mi se jako njezin stil pisanja. Čeka me još Hotel Zagorje (nisu imali 100% pamuk pa mi je knjižničarka preporučila ovu).

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo jos jedne koja se nije mogla nikako uzivjeti u Orkanske visove, ni u mladoj dobi, ali niti sada. Nikad mi se nije dojmila ta histericnost.
    Iz istog razloga ni Ana Karenjina ni Emma Bovary...

Dok u globalu Tolstoja bas jako volim, Andrej i Natasa (Rat i mir) su mi dugo vremena bili najdrazi knjizevni likovi.

A Jane Austin mi je kao zena iz toga doba zanimljiva, no romani su mi svi na isti kalup... citas jednog, citas sve. Vise mi se svidjaju ekranizacije, Britanci to zaista naprave kako treba.
    Volim Thomasa Hardyja, npr.

Ne prijavljujem nista, oborila me gripa do te mjere da ne mogu ni citati.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Silom prilika iščitavala Ivana Gorana Kovačića. Crnjak, ali ga svejedno volim. Kao i Gjalskog. Malo sam se podsjetila.

Nisam nikada bila oduševljena ni Anom ni Orkanskim.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Drago Pilsel - Argentinski roman, autobiografski, jako zanimljiv.
    Sad čitam Marčelina od Slobodanka Boba Đuderija

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Napokon sam se dokopala romana Ljudmile Ulickaje - Danijel Stein, prevoditelj. Za sada mi se baš sviđa - pašu mi Ljudmile u zadnje vrijeme.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sophie Kinsella, "Shopaholic to the Stars"
    Zabavno mozak-na-pasu, ali nije na tragu prethodnih sopaholicarki.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    Bila u knjižnici nakon poduže stanke, ali nisam našla baš ništa sa "spiska" (preporuke s ovog topica). Uzela sam Intimu od Hanifa Kureishia - sjetila sam se da sam prije par godina čitala Budu iz predgrađa od istoga autora i da mi se baš svidjela. No, Intima mi nije legla, bila mi je povremeno dosadna, povremeno me živcirala i na kraju sam bila sretna što je barem kratka . Nakon nje, Buddha u potkrovlju Julie Otsuka - izvrsno djelo (osvojila me iako nisam željela niti sam se psihički spremila na tako tešku temu). Sinoć sam započela Laura nije samo anegdota J. Matanović - sviđa mi se jako njezin stil pisanja. Čeka me još Hotel Zagorje (nisu imali 100% pamuk pa mi je knjižničarka preporučila ovu).
    Sjećam se da sam i ja nakon Bude uzela Intimu, ali prijevod je bio toliko loš da je knjiga bila nečitka. Izdavač Celeber. Iako je toliko godina prošlo, još zazirem od uzimanja tih izdanja s police. Toliko je bilo gadno.

Ja sam dokrajčila cijeli serijal Jo Nesboa o inspektoru Holeu. I Politi, na engleskom, jer još nema hrvatskog prijevoda. Jedva našla al vrijedilo je. Ima jedna odlična recenzija te knjige, kaže da se zaplet izvrće ko Moebiusova vrpca. Vjerojatno nema boljeg opisa. Uživala sam ko prase u prehladi čitajući stvarno odlične krimiće.

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pročitala “Nevjernicu“ i “Rasjede“.
    Ova prva me nije naročito dojmila jer sam prije par godina pročitala “Robinju“ koja me šokirala, a u “Nevjernici“ je sve više-manje to što već znam.
    “Rasjedi“ nažalost ništa posebno. Nije mi žao što sam ju pročitala, ali smatram da me nije ispunila kao što me inače odlična knjiga ispuni. Onako, dobra je, ima par stvari koje su me navele na emocije i to poprilično potresne, ali u globalu nisam previše zadovoljna.
    Sljede “Karte za...“

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Humanizam za djecu, Nada Topic Peratovic. Knjiga je podijeljena na dva dijela. Ja sam za sada prosla prvi dio i vidim da ce mi biti vrlo korisna u (vrlo) skoroj buducnosti, kad moj malac pocne sa pitanjima za koje je zgodno imati djeci primjerene odgovore, onako odmah iz rukava a ne da moram ici uglati i traziti definiciju npr demokracije ili objasnjenje sto je to znanstvena metoda.
    Drugi dio mi se cini kao neki naputak za djecu kako zivjeti posten, odgovoran i slobodan zivot. Obrađuje teme poput empatije, solidarnosti, sreće, građanske hrabrosti, pravednosti itd.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Sve se ja pitam kako nema ništa na ovoj temi, a onda sam se sjetila da nisam ni sama mjesec dana ništa pametno napisala.

Odonda sam pročitala Rio bar Ivane Sajko, Fridu Slavenke Drakulić i Muzej bezuvjetne predaje Dubravke Ugrešić.
    Navalila na hrvatske književnice, a razlog tome je ovaj popis koji me je čekao 4 godine - pomislila sam da popunim rupe jer sam većinu pročitala.

Dobra vijest je što prelazak na ovaj popis znači da sam onaj iz 2004. apsolvirala

Ove 3 knjige su sve lako čitljive, i nije mi žao što sam ih pročitala, ali isto tako ih ne bih preporučila drugima.

Počela sam čitati Baba Jaga je snijela jaje i ona mi se od svih zasad najviše sviđa.

Jedino što mi se ne sviđa je da u zadnje vrijeme stalno nailazim na neke knjige o starenju i starosti, a meni se bliži okrugli rođendan

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imam preporuku, doista me ganula knjiga Mali dragulj proslogodisnjeg nobelovca. Intimisticka slicica o borbi sa demonima djetinjstva pisana iz pera mlade zene koja iznosi intrapsihicka prozivljavanja... Lijepo i tuzno.

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Upravo pročitala Na plaži Chesil. Inace, to je prvi roman koji sam pročitala od McEwana. Nije me oduševio, ali ni ostavio ravnodušnom, tako da bih ga preporučila dalje

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Preporučam mali odmor za mozak uz malo beletristike. POĐI KAMO TE SRCE ZOVE od SUZAN TAMARO. Nećete pogriješiti a i brzo se pročita.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Rade Jarak, YU Puzzle. Povijest jedne mješovite hrvatsko-srpsko-pa i japanske obitelji. Zanimljivo, ali i dosta depresivno. Ostao mi je gorak osjećaj - ono, pa zar baš nijedan član te obitelji ne može biti sretan i naći neki svoj mir... Sad sam možda i spoilala, ali slično piše i na koricama.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Adriana Altaras: Titove naočale http://www.mozaik-knjiga.hr/knjige/titove-naocale

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ja ću opet malo o stripovima. Ne dami se raditi anketu na podforumu, prikladnije mi se čini ovdje priupitati.

Čitate li stripove? Ako da, koje? Ako ne, zašto ne?

Neki dan sam pročitala jedan koji mi je odmah upao na listu najboljih ikad. Radi se o ovom stripu: http://www.fibra.hr/index.asp?cat=6&...10&TitleID=296

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Rijetko, zapravo... Jednostavno nemam naviku i nikad je nisam imala. Voljela sam samo Alana Forda u teen godinama, zbog njihovog savršenog crnog humora.

Znala sam djeci iz knjižnice dovući Maurovića, da se upoznaju s tim, ali ni njih se nije dojmilo. Hvala na podsjećanju - trebalo bi djecu uputiti u to. Sviđalo se nama to ili ne - strip je nezaobilazan dio kulturnog izraza.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •