Pokazuje rezultate 1 do 50 od 213

Tema: Koliko dozvoljavate djetetu da se igra na kompjuteru?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Mislim znam da kompjuter ne može i ne smije biti zamjena za društvene igre, ali svakako, sigurno da je s tim novotarijama nastala i ušteda novaca na igračkama. Mali oće ben10 ili nešto slično nađemo mu na netu (sad nemogu nać stranicu, ali manje bitno), mala oće barbike (nađeno), ili oće simpsone, lego, bilo šta, može se nać na internetu. Crtiće? Ista stvar. Naravno da ima i doma igračke, al svakako je ušteda.

Muči me jedino da mu previše buljenja u kompjuter ne uništi vid. Inače ne bi imala problem da se igra na kompjuteru i duže. Jer realno, ostavite dijete da se igra sa autićem, on će se opet igrat cijeli dan. Ovdje ima veći izbor igara i nema potrebe stalno kupovat novo. Jeidno kažem, nevalja pretjerivat zbog vida.

Svakako zanimljiva tema, odnosno, zanimljive ste odgovore postavili i u globalu se većina nas slažemo...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj karantena35 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim znam da kompjuter ne može i ne smije biti zamjena za društvene igre, ali svakako, sigurno da je s tim novotarijama nastala i ušteda novaca na igračkama.
    Ja se sa ovim argumentom o dobrobiti korišćenja igrica nimalo ne slažem.
    Kad hoću da uštedim na igračkama ili društvenim igrama, onda kupim manje skupu alternativu ili napravim detetu igračku ili igru sama - uostalom deci je mnogo bitnije sa kim, nego sa čime se igraju.
    Totalno mi je neuporedivo igranje igrica i igranje igračkama. Za kompjuterom sediš, nema kretanja, štetno fizički i po vid i po kondiciju i po motoriku celog tela, eventualno korisno intelektualno ako je baš neka edukativna igrica, ali ne može trajati ceo dan... A "obična" dečja igra-ako dete ne radi ništa opasno, sigurno nema ništa štetno u tome što se dete igra ceo dan sa istom igračkom.
    Moji su za ekranom ove zime više nego što se meni sviđa, jer smo svi nonstop bolesni i nekad ni ja ni deca nismo sposobni za išta smislenije od njihovog buljenja u ekran, dok ja bauljam po kući pokušavajući da istovremeno spustim temperaturu njima i/ili sebi i MM-u, obrišem svima noseve, ne zaboravim nikome nijedan lek, i pri tome skuvam i bar donekle spremim kuću. Jedva čekam leto.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj karantena35 prvotno napisa Vidi poruku

Jer realno, ostavite dijete da se igra sa autićem, on će se opet igrat cijeli dan. Ovdje ima veći izbor igara i nema potrebe stalno kupovat novo. Jeidno kažem, nevalja pretjerivat zbog vida.
    mislim da igranje s autićem nije usporedivo.
    Za početak igranje autićem obično bude popraćeno kretanjem, a komp/tablet ne
    Ako im dođu prijatleji, većina djece može uključiti pridošlice u igru s autićima. Ja mrzim kad se njih pet navali jedan preko drugog i gledaju kako se jedan igra na tabletu
    igrice na kompu mogu biti edukativne, ali mislim da je za razvoj mašte i kreativnosti daleko bolja slobodna igra s jednim autićem koji ide u razne zamišljenje situacije

Meni ni barbike ni legići nisu bacanje novca dok se dijete igra s njima (iako ja smatram da moja ima previše igračaka i da vrlo malo brine o njima) pa mi tu element uštede nije nešto što bih stavila kao plus

Moja ima 6 godina, pati jadna što sam ja izbacila TV iz kuće, igrice na kompu igra valjda kod tate, kod mene smije pogledati crtiće ili pjesme na youtubu. Igra 2 igrice na mom mobitelu, od kojih je jedna ona govoreća mačketina.
    I sad tu ulazi problem dobivenog tableta koji još stoji skriven jer nisam odlučila kako ću joj regulirati korištenje. Nadam se proljetnom vremenu koje će je odvlačiti van...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo, pulinka, skoro smo sve isto napisale

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa da, i meni je grozno kad deci dođu drugari u posetu pa prvo pitanje bude: koje imaš igrice...? A ono, nisu se još ni okrenuli po sobi. Da su tinejdžeri, pa još da čovek i razume donekle, ali šestogodišnjaci kod mene nažalost moraju sami da smisle čime će se igrati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •