Zna li netko sa 5 godina koje cjepivo se dobiva.rekla mi sestra da ima jos jedno cjepivo za primiti da nazovem oko rodendana. Pa me zanima kaj...
Zna li netko sa 5 godina koje cjepivo se dobiva.rekla mi sestra da ima jos jedno cjepivo za primiti da nazovem oko rodendana. Pa me zanima kaj...
sad ništa.
u dob od pet godina je premješteno cjepivo protiv difterije, tetanusa i hripavca, koje je ranije bilo u dobi od tri godine.
Ali djeca koja sad navršavaju pet godina su ga trebala primiti sa tri godine.
Tako da će se tek d 2016. djeca cijepiti u dobi od pet godina.
Franka je prije 2 dana navršila 5 godina. Zadnji put se cijepila ne znam ni sama kad, a sljedeće je tek pred školu.
uredno cijepljena, tak da fakat ne znam kaj bi to moglo biti.
E bome ne znam ni ja nis morat cu vidjeti u knjizici cjepljenja...mozda je i sestra pobrkala
I moj će kroz par mjeseci navršiti 5 godina. I isto su nam i doktorica i sestra najavile cijepljenje s 5 godina. I nismo se cijepili u dobi od 3 godine. Točno se sjećam da kad smo se trebali cijepit prije 2 godine, da je sestra rekla : e, upravo su promijenili kalendar cijepljenja, cijepiti će s 5 god. Ali koje je točno cjepivo ne znam.
Tocno tako i meni. Bas gledala u knjizicu i pise da smo zadnje dobili priorix sa 18 mjeseci. A vjerojatno je sad ovo Dpta ( valjda se tak pise)..Ono za tetanus ,difteriju
što će reć da ste jedno preskočili, ali ne mora to sad pod nus napose ako je šmrkav. on je u svibnju rođen?
Ok a jel se to i na nas odnosi i kaj smo preskočili
Ne znam da li smo "preskočili", ako jesmo, nije bilo radi propusta već promjene kalendara cijepljenja koje se tada potrefilo i pedijatar rekao cijepite se s 5 godina. E sad, kakvu su uputu/tumačenje pedijatri imali...genercija 2010 se još cijepi po starom kalendaru, 2011. po novom ili se presjeklo na određeni datum ili ništa od navedenog, nemam pojma. Još prije nepune 2 godine kod peda rekli: nećete se cijepiti sad radi novog kalendara već s 5 godina.
Cijepićemo se iza rođendana. I isto smo uredno cijepljeni.
E i moja je 28.12.2010. pa nam je nasa pedica rekla isto po novom da ce sa 5.godina dobiti to cjepivo koje se prije dobivalo s tri godine.
Nama su bili rekli da nazovemo kad navrši 5. godina i dogovorimo cijepljenje. I..nazvala ja, početkom 1.mjeseca. I kaže sestra..cjepiva nema od 11 mjeseca, ne možemo ga nabaviti, kad stigne zvati ćemo vas.
Cjepivo je DI-TE-PER: Difterija, tetanus, pertusis (acelularni).
Vidim da odavno nije nikoga pisao na temi, ali se nadam odgovoru. Molim vas da li znate koliko traje oporavak nakon operacije besezitisa, odnosno upaljenog cvorica ispod pazuha, koji se javio kao reakcija na BSG, i da li je oporavak bolan? Hvala
* *
to je individualno, najcesce je samo oko uboda oteceno, ako je i limfni cvor ispod pazuha svakako nek pedijatar pogleda. ne patronazna pedijatar.
cjepivo je besplatno za djecu jer ga plaća drzava tj svi mi.
ima svoju trzisnu cijenu
a i zasto bi itko ista radio ako ne misli zaraditi
vi idete na posao iz ljubavi?
na zalost ne znam
iz posta nisam shvatila o čemu se radi sori
sretno
ima li netko nove info, da li se pojavilo cjepivo?
Cjepili smo se s prevenarom 22.7 i do sad još nismo primilu drugu dozu...jel to problem? Nikako da ulovimo da nismo balavi od kada je krenuo u vrtić.
Ima 16 mj.
Postoji li neki maksimalni razmak između te dvoje doze?
Ima li što novo? Jel se cijepio tko od petogodišnjaka u zadnjih par mjeseci...odnosno jel stiglo cjepivo?
Koliko sam cula, doslo nesto malo, al je opet kao nestasica
Nazovi svog pedijatra pa pitaj
moj 5-godišnjak se nije cijepio, a nije ni 14-godišnjak mada je bilo planirano da se cijepe na sistematskom sad pred 2 dana.
Ni moja od 6 godina i 4 mjeseca se još nije cijepila...
Ma ne bih ni došao ovdje da mi nije za oko zapelo da ga nema... nigdje. Ako se štogod razbolio želim mu brz oporavak.
Daj sugestiju kako to reći na PC način pa da nešto naučim. Zgražanje kod mene ne funkcionira.
Zapazio sam da je mujica netragom nestao. Nije da ne mogu živjeti bez njega, ali to za njega do sada nije bilo normalno.
Sigurno zabrinutost neces izraziti za svog prijatelja/poznanika sa umro.
Dovoljna je bila druga recenica sa naglaskom da se odnosi na mujicu.
Kako 'ko. Ja samo pitao za zdravlje.
Znači nitko ništa ne zna, samo svi pričaju o sebi.
Ljetos sam ga vidjela u ducanu. Izgledao je zdravo i veselo.
Posljednje uređivanje od spajalica : 29.10.2015. at 17:51
ajte, ajte... nemojte tako strogo prema Davoru inače će opet i on nestati
pa kod nas je normalno pitati kad nekog dugo ne vidiš i ne čuješ: šta je umra ili oli je umra i u zemlju propa?. to dođe ko neka uzrečica, bez zle primisli.
ne mogu vjerovati da branim Davora iako on zasigurno ne treba advokata.
ali moram priznati, čim sam vidjela da se Davor pojavio na forumu pomilsila sam i na Mujicu. taj dvojac, da ga nema trebalo bi ga izmisliti. Iako sam ja više u Mujičinoj niši ako ćemo biti precizni.![]()
možeš za nekog pitat je umra
nekog tamo
nebitnog
ne za mujicu![]()
Tužit ću te nezakonitom
Nego kad ste se već skupili u tolikom broju, dajte podržite ovo: peticija (fali još par potpisa).
Znam. On je barem 20x veći frajer od mujice. Zato ti se i čudim. Što si u mujici našla ?!?!
ah moje srce je veliko
i u njemu ima mjesta za više od jednog
puno više![]()
Ne mogu ovo potpisati. Iznad prava na izbor pojedinca je zaštita zdravlja i sigurnost zajednice. Procijepljenost je visoka jer je cijepljenje obvezno i dobro je da je tako.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 30.10.2015. at 08:17
U potpunosti poštujem tvoj izbor. Radi se o pravu na izbor, a ne ratu do istrebljenja.
Članak 40. Ustava ti jamči slobodu savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja. Ovo pravo ne suspendira se ni u članku 17. Dakle, tko vjeruje u neviđeno (uključujući i učinkovitost cjepiva) uživa podršku Ustava.
Mi imamo 5 i pol i nismo se cjepili s tim za 5god. Ma...da mogu ne bih ni to ni mladjeg niti jednog s nicim vise
Eh, zutaminuta,, ne znaš ti Davora.
Neka, neka novih da se s njim raspravljaju. Meni davno dojadilo
Apropo cijepljenja-necijepljenja i stotine tisuća necijepljenih ljudi koji prolaze Hrvatskom ovih tjedana, noseći nove sojeve bakterija, mislim da bi necjepiše trebale puno više preispitivati svoje stavove.
@Beti, mogla si baš pričekati jedan dan.
@zutaminuta, uzmi Kool-Aid![]()