Nakon polutvrdih, s mekima sam se preporodila, jer se na polutvrde i nakon 3 godine korištenja nisam potpuno navikla (stalno sam ih s vremena na vrijeme "osjećala" u oku).
Prvi pregled i sve vezano uz dobivanje sam obavila na Rebru.
Pregled izgleda normalno, kao i svaki oftalmološki pregled, odrede ti dioptriju, razmak zjenica itd.
Preporuče ti koje da uzmeš u smislu, dnevne, mjesečne, tromjesečne.
Ne znam kak ide s dopunskim osiguranjem sada, pa da li se mora doznaka potvrditi na socijalnom da ti dio novca refundiraju.
Ja svoje potpuno plaćam i koštaju me oko 550 kuna godišnje-4 para.
Onda ideš u neku optiku s tom doznakom i narućiš leće.
I kad stignu počneš ih koristiti.
Koristim Bauch&Lomb tromjesečne leće i toliko sam se saživjela s njima da ponekad zaboravim da ih imam (tipa u moru kad zaronim, moram misliti na to da ne otvorim oči

Nosim ih već preko 10 godina, dioptrija mi se ne mijenja, pa kontrole obavljam u Getaldusu kad je oftalmolog kod njih za preglede.
Pregled je zadnji puta koštao 100 kuna, s tim da ako kod njih naručiš leće, njihovu cijenu umanje za cijenu pregleda.
Za pohranu i održavanje koristim također Bauch&Lomb otopinu koju sam do nedavno kupovala kod nas za 100 kuna po bočici od 360 ml (traje mi preko mjesec dana), a nedavno sam otkrila internet stranicu s koje ju naručujem preko grupnih naručivanja (Face), pa me 4 bočice izađu manje od 200 kuna.
Ova:
http://www.cocooncenter.co.uk/
Sretno!