Results 1 to 50 of 240

Thread: sto vam znace vasi snovi

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Doga's Avatar

Quote Originally Posted by SikaPika View Post
    Nego, događa li vam se da prije nego zaspete, odnosno na onoj granici između jave i sna čujete zvukove? Muž mi je rekao da sam shizofrenična, ali mislim da nije to. Ali ne znam o kakvom stanju svijesti se radi. Uglavnom, nekada čujem glasove, riječi, ali ne mogu ponoviti njihovo značenje. Nekada čujem glazbu, neku nepoznatu, ali jako glasnu glazbu. No, čim je postanem svjesna, prestajem je čuti. No, mogu se svjesno prepustiti snu i opet čuti te glasove/glazbu.
    Naravno, nije svaku večer tako, ali to mi se događa već godinama.
    Ovo mi se dogadjalo za vrijeme bavljenja meditacijom, ali u puno strasnijem obliku.. zvuk iz sna (pretpostavlljam) bi se protegao na javu, ponekad i slike.. Dakle, budan si a npr. oko kreveta 'cujes' kako ti netko koraca, prica.. ili (ovo potonje) 'vidis' ostatke sna, npr. noge koje koracaju, ali ostatak je pogled u javu, gledas stvarnu okolinu. Ne znam da li je ovo shvatljivo..
    Ali @SikaPika, sigurno nije shizofrenicne naravi.. To malo nocne, dusevne djelatnosti raspolaze jednim ogromnim repertuarom.. Ne sanjamo svi isto. Kao sto je rekla @Peterlin, za vecinu postoji jednostavno objasnjenje.
    Last edited by Doga; 07.04.2015 at 10:32.