Pokazuje rezultate 1 do 50 od 82

Tema: Mlada maceha

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete svakako treba stručnu pomoć, a.
    ne bih se složila.
    mislim da svi prije djeteta trebaju stručnu pomoć.
    prije svega djetetovi roditelji.
    mama koja se ocu sveti preko djeteta, otac koji je odsutan i nije ga previše briga, i mlada maćeha koja je jednostavno - mlada, zaljubljena i ima savršen život s mužem koji kvari jedna mala sitnica - dijete. koje nema osjećaj oca (a kako će ga i imati kad je otac tek odnedavno otac).
    otac nema osjećaj da je otac jer je otac tek odnedavno.

i onda je dijete krivo što nije prihvatilo ženu od oca, i što se baca na pod u dućanu, dajte molim vas. i ja bih se bacala da mi je život tako zbrkan kako je njoj trenutno i da je s jedne strane oruđe u manipulaciji, a s druge strane samo smetnja.
    rješenje?
    ključno je ponašanje - mame. ne zato što je na njoj sva odgovornost, ne zato što otac nema odgovornosti, nego zato jer mala živi s njom. dapače, živjela je samo s njom i nije ni znala tko joj je otac do prije 3 godine.
    dok ona ne postane suport novoj obitelji oca, novoj ženi - nema tu puno pomoći, bojim se

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ne bih se složila.
    mislim da svi prije djeteta trebaju stručnu pomoć.
    prije svega djetetovi roditelji.
    mama koja se ocu sveti preko djeteta, otac koji je odsutan i nije ga previše briga, i mlada maćeha koja je jednostavno - mlada, zaljubljena i ima savršen život s mužem koji kvari jedna mala sitnica - dijete. koje nema osjećaj oca (a kako će ga i imati kad je otac tek odnedavno otac).
    otac nema osjećaj da je otac jer je otac tek odnedavno.

i onda je dijete krivo što nije prihvatilo ženu od oca, i što se baca na pod u dućanu, dajte molim vas. i ja bih se bacala da mi je život tako zbrkan kako je njoj trenutno i da je s jedne strane oruđe u manipulaciji, a s druge strane samo smetnja.
    rješenje?
    ključno je ponašanje - mame. ne zato što je na njoj sva odgovornost, ne zato što otac nema odgovornosti, nego zato jer mala živi s njom. dapače, živjela je samo s njom i nije ni znala tko joj je otac do prije 3 godine.
    dok ona ne postane suport novoj obitelji oca, novoj ženi - nema tu puno pomoći, bojim se
    Gle, majka koja ja ocu godinama tajila dijete, sad ga dovela i ponaša se neurotično, tata koji se ne ponaša kao da ga je previše briga za sve to.... Meni oni ne djeluju kao ljudi koji su spremni potražiti stručnu pomoć radi dobrobiti svoje kćeri. Ali, nije naodmet napomenuti im, možda upali.
    Ugl, mislim da je autorici potreban savjet kako se snaći sada, u ovoj situaciji kakva jest i na koju je ona očito (nadam se privremeno) pristala.
    I mislim da podilaženje curici samo odmaže i pogoršava situaciju, jer joj se šalje poruka da je takav način izražavanja bijesa/nemoći/ljutnje/tuge/štoveć dobar. Možda će odnos autorice i djeteta krenuti u boljem smjeru ako se postave granice kojima se prekida nepoželjno ponašanje, a otvara prostor za suradnju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jako su mladi svi skupa - i biološki roditelji i tatina buduća žena.

Isuse, ja s 23 godine nisam znala ni gdje mi je glava, a gdje pametniji dio tijela....

Nadam se da će s vremenom sazrijeti, ali dijete ih treba sada. Otac je pristao na viđanje, pa onda neka nađe vremena za svoje dijete, ON a ne njegova buduća žena... Ona je tek treća odrasla osoba u nizu. Majka prva, otac drugi, očeva buduća žena (ružno mi je reći maćeha) tek nakon toga.

Eto, život nije idealan... Cvijeta ima pravo kad kaže da je dijete zbunjeno. Ni odrasli se ne snalaze najbolje, ali što je - tu je, odgovornost je ipak njihova. Dijete je tu, ima 7 godina.

Ni sama ne znam kako bih se snašla u takvoj situaciji... Vjerojatno bih probala mužu (budućem) reći da dijete treba NJEGA barem isto toliko kao i maćehu, ako ne i puno više. Nije rješenje prebacivati vrući krumpir, ali ni prihvaćati tuđu odgovornosti. Ljudski motivi su različiti...ali svima bi trebala biti u interesu dobrobit djeteta. Kad roditelji shvate da je to istovremeno i njihova dobrobit, napravili su veliki korak naprijed. Nadam se da će u tome uspjeti, za dobro svih umočenih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •