annie84 prvotno napisa
Upravo sam ti ovo dosla napisati. Dijete ti je malo, ne treba mu ni tv ni mobitel. Moj ima 5,5 godina, ne igra igrice na kompjuteru, ne igramo ni mi. Isto nam je komp jako star, nemamo ni laptop ni tablet, jer ne zelimo, ne treba nam.
Kod nas je TV iskljucen -ali bas cijeli dan. Toliko ga malo i ciljano koristimo da zaboravim da postoji. Stalno smo vani, na izletima, u prirodi, u muzeju, posvuda.
Ti/vi ste svojoj djeci primjer. Ja poludim kad dodem kod nekoga, a tv gori kao pozadinski zvuk i tako po 10h dnevno. I to mi je jos bolje-da dijete bude mirno. Pogotovo u Hrvatskoj gdje je vecina djece dobrih 7-8h, ako ne i vise u vrticu. Razumijem ja to, roditelji su umorni, gladni, pa je tv za njih laksa opcija. Ali definitivno ne i bolja. Posao i umor ne smije biti izlika za sve.
Mobitel niti smije niti ga zanima. Pustimo djecu da budu djeca, da se igraju vani sto duze u danu.
TV i kino tu i tamo i to ciljano i kontrolirano. Ima tako divnih stvari za vidjeti i cuti na svijetu, u kazalistu, djecjem muzeju, parku, setnji gradom....