Citiraj zika prvotno napisa Vidi poruku
da sad preformuliram ono što ostaje od cijelog problema nakon vaših odgovora:

1. ima li načina da naplatim stari godišnji, pod uvijetom da mi ne odobri termine korištenja u lipnju, a ja čvrsto odlučim se vratiti na posao po isteku roditeljskog? Kako to tehnički odraditi, ima li pravna špranca? Neki zahtjev, na što u zakonu se pozivam?

2. je li dovoljno najaviti povratak na posao mailom (Po isteku roditeljskog dopusta, dana tog i tog vraćam se na posao...) ? koliko shvaćam on tu nema pravnog uporišta za odbiti, može samo bjesniti jer se vraćam u low season...pa nakon toga vidjeti hoće mi dati godišnji ili ga pokušati nekako naplatiti...i naravno tražiti drugi posao paralelno (ne samo zbog ove situacije, to je cvrsta odluka od prije).
prema novom zakonu o radu, neiskorišteni GO se ne može isplatiti osim kada odlaziš iz firme u roku kada ga još možeš koristiti
dakle skraćeno: da odlaziš iz tvrtke prije 30.6. dobila bi isplatu za cijeli 2014 + srazmjerni dio za 2015,
ako odlaziš nakon tog datuma onda samo na srazmjerni dio za 2015

Zakon o radu: Ništetnost odricanja od prava na godišnji odmor
Članak 80.
Ništetan je sporazum o odricanju od prava na godišnji odmor, odnosno o isplati naknade umjesto korištenja godišnjeg odmora.