Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
Ne znam koji je drugi razlog za testove osim prekida trudnoće.
Apsolutno se slažem.
Svi ti prenatalni testovi služe samo zato da bi se ubio fetus koji nije idealan. Preokrutno sam to napisala? Nisam, i trudnici bi liječnik trebao jasno i glasno objasniti da svi ti opasni i/ili skupi testovi služe samo zato da bi se otkrilo da beba nije genetski zdrava. I u slučaju da nije zdrava, opcija je roditi bebu nesposobnu za život ( do 22. tjedna trudnoće), drugim , jednostavnim riječima, ubiti bebu ili pripremiti se za život sa genetski bolesnim djetetom.

Ako majka zna da ne želi roditi takvo dijete, tada su testovi poželjni.
Ako majka ne razmišlja o pobačaju ili porodu bebe nesposobne za život, tada joj ni jedan prenatalni test nije potreban. a, ako se rodi genetski bolesno dijete, većina se, nakon početnog šoka, nauči na takav život.

Uopće ne shvaćam ginekologe koji ovo ne objasne svakoj trudnici, a još manje trudnice koje amniocentezu shvaćaju kao uobičajen pregled.

Dugo mene to muči, i često napišem i ovdje svoje mišljenje, malo uvijeno ( valjda). Mnoge buduće mame sva ta testiranje svoje nerođene bebe smatraju sasvim OK. Vjerujem zato jer ne znaju puno o njima. A krivnja za to je na liječnicima.

Sasvim mi je druga stvar ako žena ne želi dijete i napravi pobačaj, bez obzira na zdravstveno stanje bebe. Neće i gotovo. Ima to pravo.
Razumijem ja da se po zakonu može riješiti i "lošeg" fetusa u kasnijim tjednima, ali to nije u redu, u najmanju ruku je licemjerno, da ne kažem okrutno. Srećom pa se glupost i/ili ružnoća ne vide prenatalnim testovima, tko zna kako bi se to rješavalo.