Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
Pogrešno.
Postoje dva registra nuspojava.
Jedan pri HZJZ-u, u koji ulaze samo nuspojave koje prijave zdravstveni djelatnici, neovisno o procjeni HZJZ-a ima li veze s cijepljenjem i
Jedan pri HALMED-u, u koji ulaze sve prijave, neovisno o tome tko ih je prijavio, neovisno o procjeni HALMED-a ima li veze s cijepljenjem.
Znaci ove nuspojave koje citamo u godisnjim izvjestajima su one koji su prijavili lijecnici ( oni koji su cijepili pacijenta ili oni koji su zaprimili pacijenta nakon tezih nuspojava)?
Da li i te prijave podlijezu procjeni lijecnika na zavodu za javno zdravstvo koji vodi statistiku ili sve ulaze u statistiku?
Pretpstavljam da za tu vrstu prijave postoji poseban obrazac i nacin prijave koji rade zdravstveni djelatnici.
obzirom na statistiku cini se da lijecnici bas ne prihavljuju nuspojave jer je statistika puno niza od one proizvodaca.
ili je postupak kompliciran pa im se ne da sa tim zezati (?)

( npr. neki dan mi se zalila susjeda da je dvoje djece predskolaca koji su cijepljeni na pregledu , pretpostavljam trenutnom inacicom moparu-a imalo par dana proljev i temperaturu neposredno nakon primljene doze. Oboje su bili kod lijecnika . Moja susjeda je gospoda u godinama , i cijepilaje djecu bez pogovora, a ovo joj je unuka , jedna od tih dvoje.
zena samo primjecuje, nema veze sa pokretom. ali pretpostavljam da je onda pedijatar taj koji ce procjeniti da li je to povezano sa cijepljenjem ili ce to pripisati virozi? Ok, nije u pitanju neka strasna nuspojava , ali nijelose znati ako jest nuspojava.
Usput, ne mogu naci odobrenje za ovaj IPV koji se sad daje predskolcima od Pastera? Ima li medu nuspjavama bolove u trbuhu ? Dijete mi se zali vec par dana . )