ja uzela svojoj, ali mi se čini više za ovu dob. strip Anja autorica Tatjane Jambrišak i Branke Hollingsworth
meni se jako svidjela. u formi pisama je. svaka stranica je jedno pismo. lijep mi je crtež, lijepe su mi teme...
a od knjiga kojim sam se ja vraćala u toj dobi (kad ste već na toj temi) Dnevnika malog Jurića, Daniela Kokića. Naš primjerak doma je posve raskupusan
I ja, rossa!
Prijateljica i ja smo dramatizirale ulomke iz knjige i igrale ih.
Moj je zadnje pročitao Razmo u skitnji i 2 dječja detektivska romana.
Posljednje uređivanje od Jurana : 07.04.2015. at 14:19
X-ak - i za E, i za sebe.
I moja reprizira Harryja pocesto. I Roalda Dahla.
Za skolsku DVD-lektiru je pogledala filmove:
- "Zlatni kompas" - inace, knjiga je trilogija, postoji i izdanje sa sve tri knjige zajedno i moja si je to stavila na wish-listu: Philip Pullman, "His Dark Materials", dijelovi trilogije su "Northern Lights" (negdje prevedeno kao "Zlatni kompas"), "The Subtle Knife" i "The Amber Spyglass".
- "Eragon" - inace, to je prvi dio sage "Inheritance Cycle" od Christophera Paolinija, saga se sastoji od knjiga "Eragon", "Eldest", "Brisingr" i "Inheritance". I to je zavrsilo na knjiskoj wish-listi.
Obje sage mi se cine kao zgodno ljetno stivo, preko dugih praznika.
I procitala je Alexandre Dumas, "Zeljezna maska" (verzija iz knjige Vikont od Bregalonne", talijansko izdanje).
Bum Tomica 2 (S.Šesto) i Momo (M.Ende)
N. je nedavno otkrila R. L. Stine
http://www.algoritam.hr/novosti.asp?p=vijest&id=1758
praznike je provela gutajuci ih jednu za drugom
Ma kako se tim piscima da pisati čak 28 varijacija na sličnu temu?
Zaboravila sam jučerašnjeg Koka u Parizu.
Moja je jučer završila Petra Pana, a usput smo pogledali i sasvim zgodnu i prilično vjernu ekranizaciju http://www.imdb.com/title/tt0316396/
Dograbila je s police slučajno Gombricha http://www.ljevak.hr/knjige/knjiga-2...ijeta-za-mlade
krenula čitati i oduševljeno zaključila da bi i udžbenici trebali biti ovako pisani.
(Čitala sam joj dio toga kad je bila u 1.r., ali se naravno ničega ne sjeća.)
Pamtim preporuku, i mojeg zanimaju takve stvari!
Što se tiče beletristike, još uvijek se "traži". Pročitao neki dan Hitrecove "Kratke ljude" (to su zapravo Smogovci iz 2. sezone pod drugim imenima), pokušao jednog od Nesboovih "Doktora Proctora", i odustao nakon par stranica, da mu se ne sviđa. Trenutno je ponovo na "Junacima Pavlove ulice" jer ih je čitao još prije škole i skoro sve je zaboravio, pa se poželio prisjetiti.
Igre gladi 2
sretna ko nova godina sto ju je ubola u knjiznici
istovremeno nastavlja gutati L. R. Stine, tanke su i brzo se citaju
moja je završila 7. HP
sada je počela "Strašan grad" Michaela Borlika
kaže da je ok
Nakon lektire Emil i detektivi, pročitao je Emila i tri blizanca.
Moja čita one Tajne .. (ribljeg oka, mačje šape, tužnog psa) - trebala je pročitati jednu za lektiru, a očito joj se dopalo jer ih sad čita sve redom.
Pročitao je već spominjanu Zlu zubaricu, a za lektiru Eko Eko.
Također i dijelove knjige Sto najljepših legendi iz hrvatske prošlosti.
A. čita "Tajnu Stubičkih Toplica", ali nije oduševljen, ne sviđa mu se stil i stalno prigovara.
Trenutno je u fazi da bi samo prečitavao Harry Pottera od početka do kraja po 550. put, a ne dam mu to, pa je zapravo u traženju vlastitog prihvatljivog žanra. Predlagala sam mu Julesa Vernea, neće, Hannu Ozsogowsku također neće, imam još odličnih knjiga za preporuke, ali a priori je protiv. Kad bolje razmislim, i ja sam bila takva, knjige koje bi mi mama preporučila sam sistematski zaobilazila![]()
Nemam pojma. Ne poznajem njegova djela, znam samo da Charliea i tvornicu čokolade nikad nije pročitao do kraja jer ga je nešto odbijalo (ne znam što, a nije zapravo ni bitno).
Svojedobno sam mu nudila M. Endea, Beskrajnu priču, pa je i od toga odustao.
Valjda traži sebe i svoj pravi stil, pa će trebati malo vremena dok ga ne pronađe... Kušan ga je svojedobno oduševio, i Kaestner, naći će se još nešto slično.
Moja je pročitala Zamijenjenu, sad na iglama iščekuje kad će u knjižnici doći na red za Podijeljenu.
omg kaj je to sad, Zamijenjena, Podijeljena ..?
Moja čita Pustolovine Toma Sawyera, nije baš da joj ide, nekako već dugo to čita. Meni inače jedna od obožavanih knjiga iz djetinjstva.
Ma nekakav fantasy...Amanda Hocking.
Moja pročitala Srce od tinte i sad je uzela i nastavak. Kaže da su joj odlične.
Vidiš kak je to čudno - ukusi se razlikuju... Ja dijelim mišljenje tvog sina o Charlieu i tvornici čokolade, a mom starijem sinu to je bila najbolja obvezna lektira te godine.
Kušan - tak... čitali jesu, ali nisu se raspametili.
A Kaestner - stariji je obožavao 35. maj (zapravo 35. svibanj - nabavila sam novo Profilovo izdanje iako negdje u podrumu kod moje mame postoji i staro), a mlađi svog imenjaka i detektive, ali i svog imenjaka i tri blizanca.
Sad, pred kraj osnovne škole - čini mi se da ne čitaju ama baš ništa osim lektire. Dok su bili u ovoj dobnoj skupini (do prije godinu-dvije) još sam ih mogla navući na više čitanja, a sada - uffff, ništa. Zapravo, griješim dušu - čitao je mlađi Pavličića nedavno (onu staru zbirku priča Dobri duh Zagreba), dovukao doma Kronike iz Narnije, ali vratio je u knjižnicu nakon par stranica-nije ga se dojmilo. Stariji prežvakava ono što voli i sklon je iste knjige čitati 100 puta. Moja mama je baš nedavno rekla da sam i ja to radila + neka ih pustim na miru da si sami odaberu literaturu koja im odgovara. ALi ne sviđa mi se jer njihova "literatura" se svodi na to da iz knjižnice dovlače zbirke viceva...![]()
pa i to je citanje, pusti ih![]()
makar, i moj je ko tvoj. ono sto voli, cita 100 puta, sto mu ne sjedne, nema sanse. on recimo, nikad nije i nece procitati harry pottera.
trenutno se po stanu povlaci Knjiga izgubljenih stvari. kaze da je ok, ali nema vremena sad.
ovaj od 9 me muci. cita mikija( strip) i gregov dnevnik i nista drugo. i lektira mu je tlaka.
u kuci pet milijuna knjiga, on nece nista, niti jedan zanr, tematiku, nista, nista. prije je bar enciklopedije listao i citao, sad ni to. faza ili? uopce ne znam kako da ga potaknem , probala sam svasta. help?
Nabavi mu Zagora
Zezam se. Nemam pametan savjet, ali evo, moj srednji, koji se uklapao u opis tvojeg, sad ponekad samoinicijativno uzme knjigu i pročita je sa zadovljstvom. A redovito čita Zagora, Garfielda, OK, i svako toliko, još uvijek, Gregove dnevnike.
Posljednje uređivanje od vertex : 02.06.2015. at 13:02
A. je prije 2 godine bio oduševljen Pavličićevim dječjim krimićima (Trojica u Trnju, Zeleni tigar, Petlja). Šteta da ih nema više. Za "odraslog" Pavličića mislim da je još premali, tj. da dosta toga ne bi skužio.
i moja ovako
sve sto preporucim, ne svidja joj se sazetak, ili korice, ili su slova premala ili prevelika ...![]()
ima nesto u tome da mama ne zna ...
ali ima i u tome da su ovo neke druge generacije
treba ih pustiti da sami otkrivaju
nek samo citaju, pa i vise puta istu omiljenu knjigu
pa tko to nije radio?
Trenutno su doma za prije mora:
Z.Milčec: Tajna krvavog nosa
R.Bjelčić: Gdje je Vlasta?
Ž.Hercigonja: Tajni leksikon
Ma moze dosta rano. :D
Mi danas bili u knjiznici, preporucili joj Gaimana i Almonda - a oni su napetiji od Christie.
E. je u medjuvremenu procitala svasta (moram potraziti njen popis, pa cu prepisati), a sad cita Terry Deary, Dark Knights and Dingy Castles.
Ja sam počela čitati Agathu Christie u petom osnovne, točno se sjećam jer sam posuđivala u Bibliobusu.
Njene knjige su stvarno lepršave i lagane, ne sjećam se da sam uopće ozbiljno doživljavala ta ubojstva, više kao zagonetku. Ali opet, ne znam kako bi to moja cura doživjela.
Ona inače trenutačno čita Percy Jackson i Olimpijci, i sviđa joj se, a čeka ju gore spomenuti Pavličić i Trojca u Trnju.
Prije toga je progutala Krilić Čudnovata istina u jednom danu, očito joj se jako dopalo.
Sad mi je lakse
Moja je sad dovrsila dvije A.C. zaredom. Nije joj bilo strasno nista.
Sad cita Hobita kojeg je dobila za rodjendan.
I vec pita sto ce sljedece citati.
Tajni je procitala cijelu hrpu, dojadilo joj je.
Moja ima par na lageru (zavrsiti ovu gore, pa onda mora dalje redom kako joj istjecu u knjiznici:
Teresa Buongiorno - Djecak koji je postao Karlo Veliki
prilagodjena verzija Romea i Julije (za ljetnu lektiru)
M. Mapes Dodge - The Silver Skates
David Almond - My Name is Mina i Skellig
Posljednje uređivanje od Elly : 24.06.2015. at 22:01
E vidis, to cu ponuditi ovim mojim klipanima.
T je poceo citati magiku - septimus heap . Ne svidja mu se. Pa se prebacio na LOTR. Ceka ga i alkemicar - isto neki fantasy / stogod serijal po preporuci tete iz knjiznice. Jel rano za ponuditi igru prijestolja ( 14 godina ima skoro) ?
j je procitao timi promasaj, prvi dio. On voli taj tip knjiga, nije neki od citanja![]()
sad lista neke djecje enciklopedije koje je dovukao iz knjiznice.
Mislim da je definitivno prerano za Igru prijestolja.
Babyboys, je li citao Terry Brooksa, Magic Kingdom of Landover?
Ili takodjer njegovu sagu Shannara?
E. ih je ovdje (6. razred) imala kao preporuku za fantasy iz antologije...
Da, tak sam si i mislila da je prerano.
Elly, nije , koliko znam, bas cu mu predloziti
Hvala![]()
Čini mi se da su moj sini tvoja curka za isti bookclub![]()
Moja je, od kraja skolske godine, procitala "Šuplji grad", drugi roman o domu gospođice Peregrine, sviđa joj se, kaze čista 10, samo kaze da joj je nedovrsen kraj
zatim "Apsolutno istinit dnevnik Indijanaca na određeno vrijeme" , kaze da je dobra knjiga, po njoj 8/10, a sad cita "Popularna"
zatim će knjigu koju je izabrala kao nagradu za odličan uspjeh "Legenda" i isto tako je u pripremi "Grad od kostiju"
Narucila mi je "Moj savršeni svijet, Tom Gates", da joj donesem iz knjižnice iduci tjedan kad budem isla u Zg
Moja je vec procitala jednog Pottera (prosle praznike sam ju na silu zaustavila na trecoj knjizi da ne sazvace svih sedam u tjedan dana, nastavlja ove praznike) i Razlicitu od Veronike Roth (prvi dio trilogije). To joj je bila napeta akcija. Meni se dopala karakterizacija drustva, da joj malo popujem na tu temu...
Curka koja je par godina mlada od Sineka pocela je sad citati Pet prijatelja na engleskom. Napravili su fora reizdanje zove se The Famous Five.
uhvatila sam vec navedenu knjigu : apsolutno istinit dnevnik Indijanaca na određeno vrijeme"
zgodno
o Indijancu, četrnaestgodisnjaku koji odluci ici u srednju skolu van rezervata, kao jedini Indijanac u bjelackoj skoli
duhovito (Npr. pita tatu zašto oni, Indijanci, slave Dan zahvalnosti, kaze tata, moramo bit zahvalni da nas nisu sve pobili)
naravno duhovitost pokriva grubu stvarnost
sa zgodnim ilustracijama
Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 30.06.2015. at 16:40