Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
Po meni tješilice spadaju u kategoriju potreba, one bi meni bile off limits i za starije dijete ili bilo kakvo ponašanje, nije mi to isto kao oduzimanje neke obične igračke, ukidanje crtića i slično
Hm, ja još uvijek ne mogu steći neki određeni stav prema tješilicama. Moj mlađi sin trenutačno ima svoju tješilicu - bočicu. Prvo, meni je ružno vidjeti dijete njegove dobi sa bočicom, drugo on nema mjere s tom bočicom. Non stop mu je u ustima, svugdje je nosi, žvače, razvlači po ustima, ne mora ništa biti u njoj, dovoljno je da je prazna. Zasada mislim da stvarno nije trenutak da mu je maknem, previše je novih događaja u njegovom malom životu i zasad je smatram potrebom. Ali, što kada ta potreba pređe u naviku ? Kako prepoznati trenutak kada to više nije potreba, nego navika ? Samo mi nemojte reći da će je on sam odbaciti kada prođe kriza, jer sumnjam u to. Uvijek mi je na pameti jedno dijete s kojim sam radila i koje je do školske dobi vuklo sa sobom velikog plišanca. Ne znam što se dogodilo kad je krenulo u školu, nisam ga više viđala.