-
Danas bio ET. Znam da moram biti u ''zen'' stanju ali mi je ebriolog toliko podigla zivac da sam se posvadjala. Punkcija je bila u petak,12 stanica punktirano, 10 bilo zrelo, 8 se oplodilo kako su mi javili u subotu, ali je ona cekala do danas, dakle peti dan da bi mogla napraviti najbolju selekciju. Tako da je ''docekana'' jedna blastocita i ona je vracena, a ostalih nekoliko( nisam vise ni zapamtila koliko) se malo sporije razvijaju, sad su 8 stanicni embriji i ako se ne poprave do sutra onda ne vrijedi ni da se zamrzavaju pa ce ih jednostavno baciti.
Kad sam je pitala zasto se cekalo do petog dana, zasto nije vracen 8 stanicni embrij a ostali zaledjeni ( jedan 8 stanicni upravo spava u krevetu ), pocela mi je demagogiju kako oni rade tako da vracaju SAMO najbolje embrije, kako su onda sigurni da je to TAJ embrij dobitni, bla, bla, bla, kao da sam do sad ja sama sebi vracala embrije a ne dolazila na sesti transfer u istu bolnicu i dobijala nazad odmrznute 8-stanicne embrije. Sa onom pricom da moram pozitivno razmisljati jer je stres samo otezavajuci faktor, samo su jos dodatno puhnuli u vatru. Uglavnom ja sad cekam betu (moj MPO je rekao 19.06. jer je kontao da ce transfer biti u ponedeljak, a 19.06. dodje 9dnt. Taj dan idem na odmor u inostranstvo pa cu betu morati vaditi tamo negdje. Veceras pocinjem sa Fraxiparinom i pokusavam da se ne nerviram. Nadam se da ce mi se javiti neko sa razumnim objasnjenjem i opravdanjem za ovakav njen postupak, jer ako me sutra nazove i kaze da su ebrioni baceni mislim da cu je ujesti kroz slusalicu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma