Stranica 49 od 310 PrviPrvi ... 3947484950515999149 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,401 do 2,450 od 15499

Tema: Nakon transfera II

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nisam baš dobro skužila, 8dc ili 8dnt? Pretpostavljam da je 8dnt.
    Lagane grčiće i kao napetost u trbuhu sam imala i ja nakon transfera. Kao i mnoge cure. Desni jajnik me konkretno probadao jer je na njemu kao posljedica vrlo grube punkcije bio hematom (i još uvijek je), i tu bol sam pripisala punkciji. Nije me bolila ni prepona ni noga tako da ti tu ne mogu pomoći.
    Ako su ti vraćene blastice možeš slobodno napraviti test pa ćeš znati na čemu si. Ako ne, pričekaj još malo, meni je na 11dnt 6st embrija bila svijetla crta na testu. Sretno!

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sretno čekalicama bete!!!!!!
    Meni je bila svjetla crtica na testu 4 dnt(9 dpo) vraćene dvije blastice..nešto slično kao i kod žužy..
    i tek sad kad vidim vaše priče,znam da sad mogu reći ono čega me prije bilo priznati..da sam totalna frikuša što se tiče testića..radila sam ih ja mislim u svakoj prilici...čisto da provjerim ako je crtica još tu...
    (ljekarne,dm,cosmo i bipa..gdje god da ih je bilo za kupiti,ja sam ih kupila...svaka trgovina bi bila ponosna na takvog kupca

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo stigli nalazi...bilo je lipo ovih 15 dana nadati se pozitivnoj trudnoći ali nalaz je pokazao jednu veliku 0...vise sreće sljedeći put ako ha bude

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj opa prvotno napisa Vidi poruku
    Evo stigli nalazi...bilo je lipo ovih 15 dana nadati se pozitivnoj trudnoći ali nalaz je pokazao jednu veliku 0...vise sreće sljedeći put ako ha bude
    žao mi je...

Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Drage moje rode evo danas 9 dan nakon transfera blastice test negativan mislim da se nemam baš čemu nadat

darmar avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

opa jako mi je žao
    katarinak nadam se da će te beta iznenaditi, ona je po meni jedino pravo mjerilo, nadajmo se još~~~~~~~~
    Posljednje uređivanje od darmar : 01.06.2015. at 07:53

iva777 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Katarinak pricekaj betu ! Mozda te iznenadi! Drzim fige

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Cure, jel normalno da imam osjecaj da su mi jajnici povecani?
    Sjedim za kompom i onako, osjecaj mi je kao pred samu punkciju, puni jajnici folikula. Glupo je reci, kao da me zuljaju.
    Danas mi je 7dnt.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Medeja,
    izbjegavaj sjedenje!
    Imala si puno js i pod rizikom si od hipera. Pij puno tekucine i nemoj sjediti - lezi ili seci.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Medeja,
    izbjegavaj sjedenje!
    Imala si puno js i pod rizikom si od hipera. Pij puno tekucine i nemoj sjediti - lezi ili seci.
    Joj, draga, lako je to reci.
    Ja cu se potruditi, ali sto cu kada sam otisla raditi. Svako malo ustanem, prosetam, ali dok sjedim osjecam posteno jajnike.
    Hvala ti na savjetu.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Zasto si isla raditi, pa imas pravo na bolovanje?
    Rizik od hipera povecava se ako dodje do trudnoce, cuvaj se molim te.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto si isla raditi, pa imas pravo na bolovanje?
    Rizik od hipera povecava se ako dodje do trudnoce, cuvaj se molim te.
    Sve znam, ali radim u skoli, a kraj je skolske godine. Otvoriti bolovanje sada nemoguca je misija.
    Osjecam se dobro, ali danas bas kao da nesto nije u redu.
    Srecom puno piskim, ali jajnici su sveprisutni.

Brizna si, hvala ti na tome. :grlim:

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Medeja,mislim da to nije ništa strašno.i ja sam dugo osjećala nelagodu nakon punkcije u stimuluranom.ali ako te puno boli nazovi u ambulantu za svaki slučaj.a možda je to i dobar znak.koliko si na kraju dobila embrija?koliko ima smrzlica?a što se tiče posla, i ja radim u školi,i zapravo mi nikad ne odgovara bolovanje,sad je početak,sad je kraj godine,plus sam i razrednik.a onda mi je moja ravnateljica rekla.imaš zamjenu,neka radi svoj posao,ti si na bolovanju,ne nosi posao sa sobom.sad se trudim tako razmišljati,iako nije lako jer je nas posao specifičan.ali po tom nikad ne bi uzela bolovanje.danas sam samo rekla da najvjerojatnije od pon.idem na bolovanje,p nek je kraj godine,ako bude transfera ne vraćam se cijeli šesti mjesec.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pozz curke,
    samo jedno pitanje iako neznam jesam na pravom mjestu. Kolegica ubrzo planira postupak
    i zbog posla joj je jako nezgodno raditi i pikati se pa ju zanima jel mi imamo pravo na neko bolovanje
    prije samog transfera???? Hvala na odgovoru

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Mislim da nema. Eventualno može uzeti na stres tjedan dana, kod opće prakse, ako opća ima razumijevanja. Ili godišnji ili neplaćeno.

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj dalmatinka1983 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozz curke,
    samo jedno pitanje iako neznam jesam na pravom mjestu. Kolegica ubrzo planira postupak
    i zbog posla joj je jako nezgodno raditi i pikati se pa ju zanima jel mi imamo pravo na neko bolovanje
    Ako ne možeš uskladiti posao i folikulometriju imaš pravo na bolovanje, npr. ako putuješ u drugi grad naravno da moraš otvoriti bolovanje jer ne možeš biti na dva mjesta istovremeno.Ja sam iz tog razloga do sad uvijek otvarala bolovanje prvog dana fm. i zatvarala nakon vađenja bete. Uglavnom se cure snalaze pa se mjenjaju za smjene, jer svakom je u interesu da je što manje na bolovanju, ali ako ne možeš fizički ići na fm zbog posla imaš pravo na bolovanje.Što se tiče pikanja, tu posao ne bi smio smetati. Odrediš sebi sat kada ti odgovara i tada se pikaš,bitno samo da je svaki dan u isto vrijeme. Preporučuje se u 17 ili 18 sati, ali može i ranije i kasnije. Ja se ovaj postupak pikam u 16.30 jer sam izračunala da ću u to vrijeme biti sigurno kod kuće idućih tjedan dana. U svakom slučaju, ukoliko ste zbog posla spriječeni ići na pregled, a ne možete to kompezirati ( mjenjanjem smjene ili nadoknadom ) doktor je dužan otvoriti bolovanje.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj dalmatinka1983 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozz curke,
    Ima pravo na bolovanje u max. trajanju od 21 dan. Šifra mislim da je N97-ženska neplodnost do max 14 dana i N98-komplikacije u vezi mpo do max 21 dan. Na obavijest o otvaranju bolovanja (a i na doznake) ide kategorija A0 kao i za sva ostala bolovanja.

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Da, tako je i meni na početku spomenuo ginekolog. Prvo mi daje bolovanje do 14 dana na jednu šifru ( na formularu za privremenu nesposobnost za rad piše sterilitas femina) a poslije transfera valjda na neku drugu. Ali ja se s tim i ne zamaram jer samo poslije odem zatvoriti bolovanje. a što on piše nemam pojma. Uglavnom, znam da sam jednom htjela ići raditi prije bete i nije mi htio zatvoriti bolovanje do datuma kad mi je dr. napisao da vadim betu, a to je kod moga MPO doktora 18,19 dan od transfera,jer je na nalazu pisalo mirovanje, tako da se moje bolovanje produži na cijeli mjesec.

laura33 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

E svaka cast, to se zove razuman doktor!
    Nevjerovatno mi je kad cujem da zenama prave problema za bolovanje zbog mpo.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Cure, a jel ima netko tko uopce nije bio na bolovanju nakon tansfera, a da je sve ispalo dobro?
    Da li je nuzno biti na bolovanju i mirovati?
    Posljednje uređivanje od orange80 : 05.06.2015. at 21:01

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Orange,
    mirovanje se preporuca zbog povecanih jajnika. Ne utjece na implantaciju. Nisam doduse primjer kod kojeg je uspjelo, ali recimo ja u stimulaciji mirujem, a u fet-u ne.
    Ali znam ih dosta koje dana nisu bile na bolovanju i uspjelo.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, a jel ima netko tko uopce nije bio na bolovanju nakon tansfera, a da je sve ispalo dobro?
    Da li je nuzno biti na bolovanju i mirovati?
    Ja sam uzela bolovanje za taj tjedan od punkcije do transfera jer se drugačije nisam mogla organizirati uz posao. A i bolilo me za krepat. Išla sam raditi nakon toga ona dva tjedna do preporučenog vađenja bete i evo ispalo dobro. A posao em stresan em zdravstveno rizičan. U postupku prije mirovala skroz do bete pa ništa. Nema pravila.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Koliko treba mirovat kod fet postupak?smijem li peglat?

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Po mom misljenju smijes se ponasati potpuno normalno. Naravno, odluka je na tebi - radi onoliko koliko ces se osjecati ugodno i da si kasnije ne predbacujes.
    Ja sam pristasa cak i tjelovjezbe u fet-u, zbog bolje cirkulacije.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pa tako sam i mislila , al isto volim pitat za savjet.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam uvijek uzela slobodno od punkcije do transfera. A dan nakon transfera sam isla raditi.
    Preporuca se umjereno kretanje zbog cirkulacije, kao sto je bubekica napisala.
    Nemoj nositi nista tesko, naprezati donji dio trbuha i to je to.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja nisam imala punkciju zato pitam,kad sam je imala baš sam mirovala 2 dana a onda sve lagano jer su me jajnici bolili.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko treba mirovat kod fet postupak?smijem li peglat?
    meni je za fet reklo izbjegavat usisavanje, peglanje i tuširanje/kupanje u vrućoj vodi

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Cure moje drage oprostite što ovo pitam tu al toliko sam već očajna...
    Dali mi možete preporučiti nekog ok soc.ginekologa, koji prima pacijentice
    na području Zagreba? Pod ok - mislim da će mi dat uputnicu bez prigovora,
    da će mi napraviti papu i briseve i 2 puta godišnje ako treba????
    Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

bubicazubica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam od punkcije do iza transfera 10 dana(uklopili su se i bož.praznici) bila nešto na godišnjem,nešto malo na bolovanju(ali pod drugom općom šifrom-viroza)..nisam uzimala ono bolovanje pod šifrom na koju imamo pravo..upravo iz razloga da mi moja soc gin.ne stavlja pod nos"da uvijek tražim bolovanje"(a nisam nikad,osim za kiretaže)
    ..za ovaj fet ne znam..možda se predomislim pa uzmem bol.( povremeno aktivan fizički posao..sva sreća imam zamjenu)

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Kako je ovo čekanje dosadno dani nikad duži.

iva777 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Kako je ovo čekanje dosadno dani nikad duži.
    Pokusaj se preokupirati setnjama , kavicama , shoppingom : D da vrijeme brze prodje , slazem se dani su kao vjecnost , ako imas mogucnost otputovati na koji dan !! Srerno u cekanju!! I neka bude lijepa beta!! Sretno!

maris1980 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Željkica, i meni vrijeme kao da je stalo Danas tek 1dpt... Jučer sam preležala cijeli dan, danas sam išla na posao, maloprije prošetali MM i ja...
    Sve lagano... Kak si ti??? Imaš kakvih "simptoma"? Dal si primala booster nakon FET-a?? Kod mene jučer lagani grčići, danas mirno, samo što cice boleeee od Utrogestana. Sretno

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja, u trecoj trudnoci
    U prvoj t sam mirovala i prokrvarila par dana nakon bete
    U drugoj sam isla raditi tjedan dana nakon et, pa "imala mengu" i vratila se na posao, ispalo da sam ipak trudna
    Prelezala stogo veliki dio obje trudnoce

E, ali treca - milna
    Radila skroz, mislim dan nakon et pocela i sve do 25 ili tu nekog tjedna trudnoce kad su pocele gadne kontrakcije (previse sam sjedila)
    Dalje sam sve normalno, cesce legla i imala predivan porod
    Eto, tako da mirovanje nije imalo nikakve veze
    S tim da imam uredski posao

maris1980 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Cure, u petak 4dpt trebam ptimiti Brevactide 1500, nakon koliko mogu piškiti testić?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Jesam primila sam u subotu i u četvrtak ću opet,simptoma nema još je rano,i ja san išla radit nema potrebe da samo miruje. Sretno!kad ti vidiš betu?

maris1980 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Rekli su u Citu za 14 dana TT il betu...
    Ja ću piškiti testić, pa eventualno nakon dan/dva vaditi betu...
    Planiram 6 dana nakon boostera piškiti, to će mi biti 10dpt, pa ću vidjeti.. Dal mi je to rano???
    Već sam nestrpljiva

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja ću 19-tog vadit betu možda dan prije test ako ne dođe vještica! Meni su rekli da dođem u četvrtak 5 dan primit injekciju kako ti u petak 4 dan?je li to zato Šta su meni vraćene blastice? ???

maris1980 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Željkice rekla mi je Lucija da primim injekciju u petak il subotu, da je svejedno... Meni je ovo prvi postupak pa nemam pojma zašto se što bocka... Ja radim kako mi kažu

Datum pristupanja
    Jun 2015

Početno

Pozdrav svima! Htjela bih da podijelim i svoju pricu sa vama.
    MM je imao mictotesu i nadjeni su plivaci...nakon toga meni su izvadili 9 jajni stanica od toga 4 oplodjene i et. Vracene dvije mrvice. Sada mi je 8 dtp i cekam betu za 4 dana. ET je uradjen na 5. dan. Osjecam mjehurice u stomaku,grceve i to je sve od simptoma,ubi ovo cekanje,kad bi mogla test uraditi da li je prerano?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

LadyX,možeš več sad,nije prerano!
    Sretno

maris1980 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

LadyX, sretno s testićem.... Držim fige za +
    Željkice kakvo je stanje... Ovi dani gmižu
    Kod mene mir, samo mi živci skakuću
    Posljednje uređivanje od maris1980 : 11.06.2015. at 11:32

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Stanje mirovanja danas nešto boluckalo. ....idem danas primit inekciju.

Datum pristupanja
    Jun 2015

Početno

Danas mi je 8dnt jutros imala mucninu,stomak tvrd grudi me ne bole i uradim test kad pokaza dvije crtice jeeee al ova druga blijedo roza al se vidi,ima li ko iskustva s tim? 5. Dan je radjen ET.

Datum pristupanja
    Jun 2015

Početno

Hvala,nisam dobila nikakav smedji iscjedak,u ponedjeljak mi je beta,da li vjerovati ovom testicu ako je ova druga linijica svjetlo roza ali je tu,znaci li da je pozitivan?

Datum pristupanja
    Jun 2015

Početno

Eh,drage moje,jutros sam imala blagi vodenasti smedjkasti iscjedak,ponovila sam test i pokazao je i drugu blago rozu crticu,grudi me bole sa strane samo,a danas 9dnt, da li vjerovat da sam trudna?

maris1980 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

LadyX naravno da svijetlija druga linija znači +
    Čestitam
    Dal si primala injekcije nakon transfera????

Datum pristupanja
    Jun 2015

Početno

maris1980. jesssssss hvalaaa,zelim svima isto.
    Ne, nikakvu inekciju,samo progesteron depo drugi dan nakon transvera i danas. Pijem estrofen i stavljam utrice,to je sve,zasto?

perlica55 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Ladyx, čestitam od srca
    Posljednje uređivanje od perlica55 : 12.06.2015. at 18:38

perlica55 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Kada bi ja mogla piškiti testić? U subotu sam imala transfer dvije osmostanične mrvice?
    Sretno curke svima i visoke bete

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •