Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
Škola je završila. Ako teta ne namjerava ići na turneju da bi govorila o svom iskustvu, ne vidim tehnički načina da previše ljudi uopće shvati da tu postoji nekakva nestandardna situacija. Meni dolazi brat svakog ljeta, mislim da ga nitko od školskih prijatelja moje djece nije nikad ni vidio.
Za neki širi krug ljudi meni se čini da se uopće ne treba brinuti. Uži krug, to je već drugo.
dobro, tu je razlika veliki grad - malo misto. ako se radi o malom mistu svi će sve znat.
Mislim da treba jednostavno krenut sa pričom, prvo kako su cure rekle objasnit što se promijenilo i zašto. Dalje se ravnat prema djetetovim pitanjima.
Naravno da će djetetu biti čudno: dolazi osoba koju znam i volim, ali izgleda totalno drugačije. To će svima biti čudno i možda se ne treba bojat toga, kroz par dana će se naviknut jer po ponašanju i priči to je ista ona osoba koju voli od ranije.
Što se tiče reakcija ljudi, tu isto nije loše pripremiti i dijete i sebe unaprijed nekim odgovorima. Ja bih rekla "znaš, neki ljudi će možda imat problem s tim i možda će imat ružne komentare, nemoj da te to uzruja, možeš im odgovoriti to i to. proći će ih i nešto će im drugo bit zanimljivije"
obično ti zezatori ostanu bez aduta ako i sam otvoreno pričaš o tome i pokažeš da ti to nije Ahilova peta, tako da bi moj savjet bio ne bježati od te teme nego upravo suprotno, da baš on to ispriča svojim prijateljima kao kul nešto.