Pokazuje rezultate 1 do 50 od 115

Tema: obiteljsko nasilje - bez izlaza! jesmo li podbacili kao zajednica, društvo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nekoliko puta sam procitala pismo. Nabijeno emocijama, pismeno, lijepo sroceno. Mozda sam u krivu ne mogu ga povezati nikako s obiteljskim nasiljem. Ne znam, nije to motiv i okidac, nije to tema o kojoj razmisljam kad razmisljam o ovoj tragediji. A puno o njoj razmisljam i opsjeda me vec danima.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    Nekoliko puta sam procitala pismo. Nabijeno emocijama, pismeno, lijepo sroceno. Mozda sam u krivu ne mogu ga povezati nikako s obiteljskim nasiljem. Ne znam, nije to motiv i okidac, nije to tema o kojoj razmisljam kad razmisljam o ovoj tragediji. A puno o njoj razmisljam i opsjeda me vec danima.
    x
    Po meni,odlučiti se za smrt (i još povući i dijete sa sobom) može samo psihički nestabilna osoba,ili to uraditi u trenutku nekog afekta,očaja,bezizlazne situacije.Ovo je urađeno smišljeno i planirano i ne liči na čin sumanute osobe.Ona je svoj izbor napravila,ali mene duša boli za dječakom.
    Da li je obiteljsko nasilje ili ne,zanemarivanje,ponižavanje,svejedno TO ne može biti okidač za ovakvo nešto.A pogotovo ne njegovo kurvanje(kao što se naslućuje iz pisma).

I još da se osvrnem na prvi post,znam da socijalne,pravne i druge službe debelo zakazuju.Ali stvarno ja ne vidim ni u kakvom primjeru da Crkva(bilo koja) odobrava lomljenje rebara,izbijene zube...i kaže trpi.Možda se previše gledaju filmovi.Ili se iz pouzdanih izvora zna da je tražila pomoć,a naišla na zatvorena vrata?
    Ali,ako se pročita pismo,vidi se da su u ovom slučaju obiteljski problemi skrivani.Pa kako da joj onda neko pomogne?Zato ne bih ,u ovom slučaju ,žurila sa prozivanjem.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    o da,sablasno lijepo sročeno...ne mogu pojmiti da netko,izmedju ostalog, piše (prilično smireno i hladnokrvno) o batku kojeg je tamo nekad dijelilo sa braćom i sestrama a onda sjeda u auto i odvozi sebe i dijete u smrt...riječ je o vrlo inteligentnoj osobi i bojim se da je bila prisutna želja za osvetom u vidu oduzimanja djeteta....
    jer,ok ne želiš samo sebi oduzeti život pa da dijete dopadne njemu na malteretiranje,ali onda se ubije njega pa sebe a dijete onda valjda ide braći i sestrama na skrb....
    Bože mi prosti što pišem ali eto,zašto joj tako nešto nije palo na pamet nego ovo?

nedaleko od mene živi žena za koju je isto cijela Hr čula,suprug ju je na spavanju izmasakrirao nožem,preživjela je a tome je prethodilo "samo" par šamara,njegov alkoholizam i razmirice...sustav je i tu debelo zakazao, ništa čudno da se žrtve u njega ne pouzdaju...

tko zna,možda bi se i ovaj slučaj za par godina bio pretvorio u neku sasvim drugačiju priču za crne kronike....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •