Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Besplatni udžbenici za srednjoškolce

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Besplatni udžbenici za srednjoškolce

Ove godine su srednjoškolci koji dolaze iz obitelji s troje i više djece trebali dobiti besplatne udžbenike. Udžbenici za učenike 1.razreda još nisu došli. Za ostale razrede su bile u školi već prvi dan škole. Podatke o novoupisanoj djeci škole su slale u Gradski ured tek 15.09.2014.iako smo mi kod upisa uredno predali zahtjev polovicom 7.mjeseca.
    Rok za isporuku je bio kraj 9.početak 10.mjeseca. Sada su škole dobile dopis da neka imaju još malo strpljenja.
    Djeca su u zbilja nezavidnoj situaciji, profesori predaju, već i ispituju, oni nemaju udžbenike. Pa kopiramo, skeniramo i snalazimo se na sve mile načine.
    Netko će reći da trebamo šutjeti jer dobivamo knjige besplatno, ali vjerujte ja bi prva kupila djetetu knjige da sam znala za ovo, a možda još uvijek i kupim.
    Zvala sam sve žive od Gradskog ureda do Ureda gradonačelnika, oni prebacuju odgovornost s jednih na druge, nadležan je ovaj, nije onaj....
    Imate li kakvu ideju što napraviti?
    Posljednje uređivanje od davorka : 01.10.2014. at 14:09 Razlog: Font

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa Vidi poruku
    Ove godine su srednjoškolci koji dolaze iz obitelji s troje i više djece trebali dobiti besplatne udžbenike. Udžbenici za učenike 1.razreda još nisu došli. Za ostale razrede su bile u školi već prvi dan škole. Podatke o novoupisanoj djeci škole su slale u Gradski ured tek 15.09.2014.iako smo mi kod upisa uredno predali zahtjev polovicom 7.mjeseca.
    Rok za isporuku je bio kraj 9.početak 10.mjeseca. Sada su škole dobile dopis da neka imaju još malo strpljenja.
    Djeca su u zbilja nezavidnoj situaciji, profesori predaju, već i ispituju, oni nemaju udžbenike. Pa kopiramo, skeniramo i snalazimo se na sve mile načine.
    Netko će reći da trebamo šutjeti jer dobivamo knjige besplatno, ali vjerujte ja bi prva kupila djetetu knjige da sam znala za ovo, a možda još uvijek i kupim.
    Zvala sam sve žive od Gradskog ureda do Ureda gradonačelnika, oni prebacuju odgovornost s jednih na druge, nadležan je ovaj, nije onaj....
    Imate li kakvu ideju što napraviti?
    Ufff, ovo je gadno.

Probaj pitati da li možeš dobiti lovu natrag ako kupiš knjige sama, pa Gradskom uredu dostaviš račun...

Što kažu u školi?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U školi kažu da je prvo bila ideja da se ti podaci povlače iz osnovne škole jer smo i tamo predavali te zahtjeve.
    Onda su kasnije odlučili da ipak srednje škole šalju podatke. Bilo je lljeto i to vjerovatno nije napravljeno jer su bili na GO.
    I krenulo se prekasno u cijelu proceduru. Ali, sada kad se informiraš, svi govore nije do nas, a djeca knjige nemaju.
    Ovo sa novcem i kupovinom sama neće ići jer su oni vjerovatno već knjige naručili od nakladnika.
    Ma, užas živi.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

moj ide u 3. i nisu jos dobili.Ni 4. isto. Jedan dio ucenika je dobio prosli tjedan, kazu da je stiglo premalo i da su narucili jos i da ce uskoro stici.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ZG gradonacelnik najavio besplatne srednjoskolske udzbenike za 2015/2016

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

iskreno, emily sta je on sve najavio posljednjih dana, ne znam u sta bi sve vjerovala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Najavio je i lani, pa je bilo kojekako (v. početni post).

No, da ne copram - ovo je sve što sam našla: http://www.srednja.hr/Novosti/Hrvats...ec-od-jeseni--

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    iskreno, emily sta je on sve najavio posljednjih dana, ne znam u sta bi sve vjerovala.
    samo prenosim sta sam cula na radiju jutros

a mene se i tako (vjerojatno) ne dotice
    pretpostavljam da ce biti besplatne za djecu koja zive u zg, ne one koji samo pohadjaju skolu u zg

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pratim i nadam se da ćemo ih dobiti....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma najavio je on i besplatne udzbenike za studnete, a znam da si u istom sosu kao i ja.

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    samo prenosim sta sam cula na radiju jutros

a mene se i tako (vjerojatno) ne dotice
    pretpostavljam da ce biti besplatne za djecu koja zive u zg, ne one koji samo pohadjaju skolu u zg

Nisam 100% sigurna ali mislim da se veže uz školu koju pohađaš. Nama frend živi u Sv. Nedjelji a mali mu ide u srednju u ZG i rekao je da je prošle(tj. ove) godine dobio besplatno(obitelj sa 3- djece su).

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zna li se hoće li ove godine biti besplatnih udžbenika za srednjoškolce?
    Nalazim na različite informacije na netu, neki novinski članci da će udžbenici biti besplatni, a na stranicama Grada Zagreba natječaj za knjige (rok je prošao 15.06.) za obitelji sa troje i više djece.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nama su jučer u srednjoj kod upisa rekli da je njihova zadnja službena informacija da budu besplatni za sve.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Nama su jučer u srednjoj kod upisa rekli da je njihova zadnja službena informacija da budu besplatni za sve.
    Thx

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jučer sam zvala Gradski ured- još uvijek nije sigurno da će za sve srednjoškolce knjige biti besplatne. U utorak je skupšitina i to je na dnevnom redu. Ukoliko prijedlog ne prođe, ostaje pravo samo obiteljima sa 3. i više djece.
    Evo ovdje je dnevni red http://web.zagreb.hr/sjednice/2013/s...W?OpenFrameset

http://web.zagreb.hr/Sjednice/2013/s...%C5%BEenje.pdf
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 23.07.2015. at 15:46

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dodagoda prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer sam zvala Gradski ured- još uvijek nije sigurno da će za sve srednjoškolce knjige biti besplatne. U utorak je skupšitina i to je na dnevnom redu. Ukoliko prijedlog ne prođe, ostaje pravo samo obiteljima sa 3. i više djece.
    Evo ovdje je dnevni red http://web.zagreb.hr/sjednice/2013/s...W?OpenFrameset

http://web.zagreb.hr/Sjednice/2013/s...%C5%BEenje.pdf

super mi je kako gradonacelnik svakih dan-dva izjavljuje da se roditelji nista ne brinu, da ce udzbenici SIGURNO biti besplatni za sve osnovno i srednjoskolce

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa on izjavljuje, ali se nakon toga uvijek moze cuti da to treba skupstina potvrditi.
    e sad sto ce skupstina odluciti ne zna se.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko citam skupstina nije danas izglasala rebalans.
    mada, gradonacelnik je prije skupstine, tvrdio da ce knjige biti za sve srednjoskolce besplatne. Ali nije rekao kojim novc ce to napraviti. Tako da nisam sigurna da ce knjige i biti za sve.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pa bit će valjda ili za sve ili ni za koga

sve ostalo je diskriminatorno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bit ce za obitelji s 3 i vise djece, kao sto je bilo i prosle godine. To je u proracunu. E sad da li je to diskriminatorno ili je samo spcijalna politika ne znam.

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo friški info... u Zg definitivno besplatne knjige za srednjoškolce. Kako je moja mlada dama upisala u Zaprešić morali smo predavati zahtjev za besplatne knjige i suprugu je gospođa u gradskom uredu rekla rekla da je to to-knjige će biti dostavljene u školu.
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 12.08.2015. at 10:48

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •