Pokazuje rezultate 1 do 50 od 376

Tema: djecu je pozeljno lupiti po dupetu?!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Evo, ja sam imala roditelje koji se u odgoju nisu slagali. Tata je smatrao da je batina iz raja izašla i da s djetetom nema razgovora a mama suprotno.
    Probajte pogoditi s kim sam imala bolji odnos, koga sam više poštivala i kome je bio dovoljan samo pogled.
    Mama me nikada nije udarila ali je imala čvrsto postavljene granice. Puno je samnom o svemu razgovarala i danas sam takva kakva jesam zahvaljujući njoj. Dugo mi je trebalo da zacijelim rane tatinog načina odgoja i zaklela sam se da svojem djetetu to neću priuštiti, da moram i da mogu bolje.

Svaku svoju krivu reakciju smatram svojom slabošću a ne djetetovom.
    Užasno me žaloste ovakvi tekstovi. Ne mogu razumijeti da netko odgoj po guzi smatra nepogrešivim odnosno odgojem iz kojeg može izaći samo nešto dobro, nikako nešto loše. Ono, ako ga lupiš po guzi kad ne shvati drugačije kad odraste biti će dobar i pristojan čovijek.

Imam i sad u bližoj okolini primjer gdje se u pubertetu koristio šamar kao odgojna metoda. Kad je ta ista osoba meni udjelila savjet da svojoj koji put opalim pljusku, upitala sam ju jeli njeno dijete nakon svih tih pljuski prestalo raditi to što ona ne želi, osoba je ostala bez teksta. Naravno da je dijete nakon pljuski bilo još buntovnije. Danas je to djevojka od 19 godina koja se udala da se makne iz roditeljskog doma.

Strašno mi je da u današnje vrijeme netko može napisati članak podrške odgoju 'po guzi' i da takav članak bude objavljen. Iako u svakom takvom članku se opravdavaju da je ili bilo preko pelene ili da nije dijete ni osjetilo, pa se nadam da ipak nekakav crvić radi i kopka da to baš i nije najispravniji način.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Imam i sad u bližoj okolini primjer gdje se u pubertetu koristio šamar kao odgojna metoda.
    Ja zbilja ne mogu vjerovati da netko može opaliti šamar pubertetliji... Mogu li ti ljudi zamisliti koliko poniženje nanose tom djetetu?! A i pored toliko gadgeta, izlazaka i svih mogućih stvari koji se mogu zabraniti pubertetskom djetetu i tako ga kazniti, odabrati udarac kao "odgojnu metodu" je zbilja dno dna! A strašno lajkam ovu tvoju zadnju rečenicu

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj LEIRmam prvotno napisa Vidi poruku
    Ja zbilja ne mogu vjerovati da netko može opaliti šamar pubertetliji... Mogu li ti ljudi zamisliti koliko poniženje nanose tom djetetu?! A i pored toliko gadgeta, izlazaka i svih mogućih stvari koji se mogu zabraniti pubertetskom djetetu i tako ga kazniti, odabrati udarac kao "odgojnu metodu" je zbilja dno dna! A strašno lajkam ovu tvoju zadnju rečenicu
    Zasto te onda toliko cudilo kad sam ja udarila djeda, kao reakciju na samar? Losa odgojna metoda, svakako.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto te onda toliko cudilo kad sam ja udarila djeda, kao reakciju na samar? Losa odgojna metoda, svakako.
    Kužim na što misliš, ti si reagirala u afektu, ALI kako ja svemu pristupam iz osobnog gledišta, pomisao na mladu curu kako udara svog djeda od 70 (a možda i jer su mi na pamet pala oba moja djeda koji nažalost tu dob nisu niti doživjeli)g mi je bila odbojnija čak i od pomisli na malog Donata kojeg mama lupa po peleni... A što se ovog za pubertetlije tiče, kao majka curice koju pubertet već lagano pere, ja u njoj već vidim malog čovjeka, osobu sa prilično jasno izraženim stavovima, kreativnu, divnu, zvrkastu mladu damu. I dok udarac "po peleni" dijete od godinu i pol vjerojatno neće zapamtiti (OVIME TAJ ISTI UDARAC NE OPRAVDAVAM), ne mogu zamisliti poniženje i bol koje bih nanijela svom djetetu da ga udarim... Ne znam kako bih joj više pogledala u oči i vodila sa njom male "ženske" razgovore u strogom povjerenju i tajnosti, kako bih očekivala da mi se povjerava, kada sam ju ja kaznila na tako odvratan i ponižavajuć način. A da me istjera iz takta, istjera, ali nekak mi to više kroz raspravu riješimo...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj LEIRmam prvotno napisa Vidi poruku
    Kužim na što misliš, ti si reagirala u afektu, ALI kako ja svemu pristupam iz osobnog gledišta, pomisao na mladu curu kako udara svog djeda od 70 (a možda i jer su mi na pamet pala oba moja djeda koji nažalost tu dob nisu niti doživjeli)g mi je bila odbojnija čak i od pomisli na malog Donata kojeg mama lupa po peleni... A što se ovog za pubertetlije tiče, kao majka curice koju pubertet već lagano pere, ja u njoj već vidim malog čovjeka, osobu sa prilično jasno izraženim stavovima, kreativnu, divnu, zvrkastu mladu damu. I dok udarac "po peleni" dijete od godinu i pol vjerojatno neće zapamtiti (OVIME TAJ ISTI UDARAC NE OPRAVDAVAM), ne mogu zamisliti poniženje i bol koje bih nanijela svom djetetu da ga udarim... Ne znam kako bih joj više pogledala u oči i vodila sa njom male "ženske" razgovore u strogom povjerenju i tajnosti, kako bih očekivala da mi se povjerava, kada sam ju ja kaznila na tako odvratan i ponižavajuć način. A da me istjera iz takta, istjera, ali nekak mi to više kroz raspravu riješimo...
    kako ne kužiš,
    dijete koje je dobilo po guzi od mame koja tvrdi da će to ponoviti bez obzira na sve,
    dobit će i trisketinu kao pubertetlija od iste te mame.
    što je najbolje, ona će tražiti poštovanje od tog istog djeteta,
    baš kao da ga je zaslužila.
    kao što je seni napisala, treba puno više od neudaranja za to da se postane dobar roditelj,
    ali udaranje je loša karika za bilo što u roditeljstvu.

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    kako ne kužiš,
    dijete koje je dobilo po guzi od mame koja tvrdi da će to ponoviti bez obzira na sve,
    dobit će i trisketinu kao pubertetlija od iste te mame.
    što je najbolje, ona će tražiti poštovanje od tog istog djeteta,
    baš kao da ga je zaslužila.
    kao što je seni napisala, treba puno više od neudaranja za to da se postane dobar roditelj,
    ali udaranje je loša karika za bilo što u roditeljstvu.
    A kako ti ne kužiš da u gotovo svakom postu kojeg sam pod ovu temu napisala govorim upravo te iste stvari. NE SMIJE se udarati nikoga, niti oca niti majku niti bebu niti pubertetliju niti djeda niti baku, niti pandu... Jeli to u samoobrani ili nije, jeli veći grijeh "popiti" šamar od djeda ili mu ga opaliti "u samoobrani" kao upozorenje da mu to ne pada na pamet, nevažno, ono što cijelo vrijeme govorim je da udarci nisu rješenje ničemu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •