-
Po meni svakako treba razlikovati djecje igre i uzivljavanja od onoga sto rade odrasli i familija.
Ja mojoj nisam branila igracke i igre koje je zeljela, sto znaci da je u jednom periodu svaki dan bila u haljini u vrticu (da bude "lijepa"), za maskembal (znaci otprilike dva mjeseca
) je bila princeza u haljini iz ducana (kao i skoro sve cure iz vrtica), ima rajfove s krunama, carobne stapice, kosu ponekad nosi spletenu na stranu "kao elza" itd. Isto kao faza kad se htjela igrati s bebama a ne super-cool setom bagera, kipera, dizalica i ostalih autica koje smo joj takodjer kupili - naravno da sam joj pustila da se igra s onim sto zeli. Kad je htjela lakirane nokte kao ostale cure u vrticu, dobila je i dozvolu da joj teta nalakira (a onda sam to pocela i ja). Ono sto nisam dala je da se cijeli dan vrti oko toga, da je doma u kostimu od budjenja do spavanja, da su sve biljeznice, olovke, stvari i odjeca na Elzu/HK/Minnie itd. Jer mislim da ipak treba od pocetka poticati dijete da vidi razliku - jedno je igra, drugo je "pravi" zivot, u kojem nije elza ni snjeguljica, ni beba (makar mi na svako pitanje odgovarala s "gugu-gaga"
), i necemo za svaku glupost placati 2-3x vecu cijenu jer ima sliku else na sebi (ovo vise ide na borbu protiv konzumerizma, ali nekako se povezu te teme u zivotu).
Rodbina je srecom razumna (i ne petlja se) pa nemam problema da me netko sabotira u dijelu u kojem uredjujemo zivot koji nije igra - jer ne bi dala da se prema njoj i u ostalim zivotnim situacijama ponasaju kako pulinka pise da se odnose prema njenoj.
PS - s 5,5, u doba najjaceg Elsa ludila u vrticu - moja je odjednom odlucila da zeli nositi samo plavo i traperice
Posljednje uređivanje od sillyme : 13.08.2015. at 07:54
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma