Beti3 prvotno napisa
Prije sam često pisala na "roditeljima anđela". Ustvari, ova me je tema i potaknula da počnem pisati. I pomogla.
Možda te utješi saznanje da nisi sama u ovakvim problemima. I još važnije, da sam mama troje djece iako mi je trebalo 7 trudnoća do toga cilja.
Piasat ću ti samo ovo što je slično tvojoj sadašnjoj situaciji. Rodila sam svoju curicu na termin, u rano novogodišnje jutro. Sve je bilo dobro do toga dana, a moja curica, posve zdrava, nije preživjela lagan porod. Razlog, čvor pupčane vrpce. Moj očaj znaš i silnu želju da opet pokušamo. Niti puna tri mjeseca kasnije, spontani u osmom tjednu.
Kažu mi da mi tijelo i duša još nisu zarasli i da čekam 6 mjeseci. I čekali smo ( ne pitaj kako smo to preživjeli i suprug i ja i naš brak). Jesen i ponovna trudnoća, i ponovni spontani. Užas. Totalni. Tada su nam rekli da čekamo bar godinu dana, moram ozdraviti od svega toga. Malo psihijatra, malo ne znam čega...nakon 11 mjeseci više nisam mogla čekati. Pokušali, na moru, na barci, posve smirena, zatrudnjela. Da pričam o toj trudnoći? O lijekovima za održavanje, o totalnom mirovanju, o strahu tolikom da nismo ni ime ni robicu našem sinu pripremili.
Rodio se, živ, zdrav i prekrasan, induciranim porodom tjedan dana nakon termina, jer su vidjeli da ću izludjeti čekajući ( u rodilištu zadnje tjedne, naravno).
I tako. Može se. Koliko me je sve to koštalo (ne novčano, nego fizički i psihički) neću. Ali, moja snaga i želja su sve pobijedile. Dva sina i kćer su tu. I jedna curica koja mi je uzeta, ne znam zašto, ali uvijek je u mojim mislima. O vjeri ne bih. Previše sam se pitala tko određuje da bebe umiru, pomirila sam se s tim. No, prije toga su prošle godine tuge i bijesa.