Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: Prvi dan srednje

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Prvi dan srednje

Razgovarajući sa poznanicama dosla sam do zaključka da sam samo ja u panici radi prvog dana škole. Pa molim iskusne mame da mi malo napisu kako je to proslo.
    Na stranicama škole pise samo da djeca dođu u 8 sati. Ne znam kada je roditeljski, kako ce dijete znati u koju učionicu treba ići , kako ce donijeti doma knjige (ima 18 predmeta!). Koliko će biti u školi taj prvi dan? Nema šanse da dozvoli da idem sa njim, a još nisam sigurna niti koliko ce mu vremena trebati o škole, odnosno koliko ranije treba krenuti posto koristi javni prijevoz i ima 2 predsjedanja.
    Help!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Na web stranici škole u koju kreće moj sin pišu detaljne upute - prvi dan u 9:00 u sportskoj dvorani, zajednički sastanak svih učenika prvih i drugih razreda sa razrednicima. Nakon tog sastanka razrednici vode svaki svoj razred u učionicu, gdje će dobiti ostale podatke (privremeni raspored i sl.). Informacije o roditeljskom dobit će naknadno.

Ne mogu reći da smo u panici, ali smo malo nervozni. Moj sin je dobro organizirani ziheraš, pa je samostalno već isprobao odlazak u školu gradskim prijevozom (cca 20 minuta), istražio vozni red, odlučio prvih dana kretati busom koji ide 10min ranije od onoga koji mu stvarno treba, pa će kasnije vidjeti. Pitali smo ga da li želi da idemo s njim, a pametna glava kaže "nazvat ću da dođete autom po mene ako dobijemo knjige, da ih ne vučem kroz tramvaj i bus". Ide s praznom torbom + dodatnom vrećicom jer sve knjige vjerojatno ne bi stale u torbu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.09.2015. at 08:44

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam prvi dan OŠ i prvi dan SŠ, pa ti vidi

mome je SŠ na poznatoj ruti pa o tome ne brinemo, zna koliko mu treba do škole, a to znači krenuti sat vremena ranije. Na stranicama škole piše da trebaju doći u 14 sati s torbom, jednom bilježnicom i priborom za pisanje. Ide još jedna cura iz kvarta pa će oni to skupa.
    Isto očekujem da ćemo autom ići po njega samo nemamo ideju koliko se uopće prvi dan zadržavaju u školi.

Meni je nevjerojatno da su se ta djeca, isti čas kad je objavljen popis razreda, međusobno povezala nreko neta i već par dana naveliko razgovaraju i razmjenjuju informacije, znaju kako tko izgleda - za prvu orijentaciju odlično!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

peterlin, ti i tvoja djeca ste fakat posebni!
    ti bi bome mogla otvoriti i vrtic i savjetovanje za roditelje.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ja imam prvi dan OŠ i prvi dan SŠ, pa ti vidi

mome je SŠ na poznatoj ruti pa o tome ne brinemo, zna koliko mu treba do škole, a to znači krenuti sat vremena ranije. Na stranicama škole piše da trebaju doći u 14 sati s torbom, jednom bilježnicom i priborom za pisanje. Ide još jedna cura iz kvarta pa će oni to skupa.
    Isto očekujem da ćemo autom ići po njega samo nemamo ideju koliko se uopće prvi dan zadržavaju u školi.

Meni je nevjerojatno da su se ta djeca, isti čas kad je objavljen popis razreda, međusobno povezala nreko neta i već par dana naveliko razgovaraju i razmjenjuju informacije, znaju kako tko izgleda - za prvu orijentaciju odlično!
    Moja se povezala već odmah kod upisa sa skoro cijelim razredom i RAZREDNIKOM.
    I stalno nešto pričaju.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja ne znam ni jedno dijete koje bi dozvolilo da prvi dan srednje skole roditelji idu s njim.
    a svi ce se, vjerujem, odlicno snaci.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    , kako ce donijeti doma knjige (ima 18 predmeta!).
    Help!
    eee, nemate pojma koliko vam ja i moj kućni budžet zavidimo na ovom problemu
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 04.09.2015. at 09:43

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vjerujemo
    toliko sam se istrošila bez knjiga, stvarno je koma početak školske godine (a, nakon godišnjih ).

nego, jeste li napravili zetov pokaz, kako to ide (ja na zetovim stranicama nalazim samo cijenu)? Sam pokaz imamo još iz OŠ.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

vjerujemo
    toliko sam se istrošila bez knjiga, stvarno je koma početak školske godine (a, nakon godišnjih ).

nego, jeste li napravili zetov pokaz, kako to ide (ja na zetovim stranicama nalazim samo cijenu)? Sam pokaz imamo još iz OŠ.
    Eh, samo da vas upozorim: danas je moj sin ovjerio sliku i zahtjev i dođemo mi kvartovsko okretište na prodajno mjesto ZET-a i kaže teta "Ali trebate i stari pokaz". Ja kažem - nema! Ona kaže - ipak ima...

Ispalo je ovako: mi smo djeci izvadili đačke pokaze negdje 2010 ili 11 kad je to bilo 100% subvencionirano od strane Grada Zagreba. Ti podaci još uvijek čuče u njihovom sustavu iako djeca godinama nisu koristila pokaz jer su u školu išli pješice. Pojma nemam gdje su nam te stare iskaznice, moram popodne pretražiti kutiju sa starim fotografijama ako smo ih slučajno sačuvali. Inače, izrada iskaznice košta 30 kn, može se naručiti na bilo kojem prodajnom mjestu, ali treba predočiti tu staru ako postoji. Ako ne uspijem naći staru iskaznicu, ne gine mi odlazak na Ljubljanicu jer u tom slučaju će novi pokaz izdati samo u centrali.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.09.2015. at 11:38

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    peterlin, ti i tvoja djeca ste fakat posebni!
    ti bi bome mogla otvoriti i vrtic i savjetovanje za roditelje.
    Eh, draga.... Moje starije dijete organizira MENE već odavno... Teško ga ja mogu stići. Ja sam negdje na pol puta između svog organiziranog starijeg i umjetnički navudrenog kreativnog mlađeg (koji valjda u 3 mjeseca praznika ni jednom nije samostalno spremio svoju pidžamu, nego tek nakon mog upiranja prstom, ali zato uredno uči svirati mandolinu sam od sebe, i to dosta dobro).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

peterlin, a je lli ti trebala nek apotvrda iz SŠ za pokaz?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

peterlin, a je lli ti trebala nek apotvrda iz SŠ za pokaz?
    Nije to potvrda u obliku papira, ali da - onaj formular (zahtjev) ZET-a nosili smo u školu na ovjeru. Referada radi iako nastava nije počela. Htjeli smo izbjeći gužvu idući tjedan. U referadi je gospođa udarila pečat škole na papir i na sliku i potpisala. To je bilo sve.

Taj formular se može dobiti na prodajnim mjestima ZET-a, a mi smo ga isprintali s interneta: http://www.zet.hr/UserDocsImages/Dok...02015-2016.pdf

Evo i stranice gdje se nalazi taj link na dokument: http://www.zet.hr/default.aspx?id=350

Izrada iskaznice košta 30 kn.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 04.09.2015. at 12:02

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, samo da vas upozorim: danas je moj sin ovjerio sliku i zahtjev i dođemo mi kvartovsko okretište na prodajno mjesto ZET-a i kaže teta "Ali trebate i stari pokaz". Ja kažem - nema! Ona kaže - ipak ima...

Ispalo je ovako: mi smo djeci izvadili đačke pokaze negdje 2010 ili 11 kad je to bilo 100% subvencionirano od strane Grada Zagreba. Ti podaci još uvijek čuče u njihovom sustavu iako djeca godinama nisu koristila pokaz jer su u školu išli pješice. Pojma nemam gdje su nam te stare iskaznice, moram popodne pretražiti kutiju sa starim fotografijama ako smo ih slučajno sačuvali. Inače, izrada iskaznice košta 30 kn, može se naručiti na bilo kojem prodajnom mjestu, ali treba predočiti tu staru ako postoji. Ako ne uspijem naći staru iskaznicu, ne gine mi odlazak na Ljubljanicu jer u tom slučaju će novi pokaz izdati samo u centrali.
    Spasila si me hodanja, hvala.
    I mi imamo te stare.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aaa, kasno smo se s mora vratili na stranicama zeta pise da da sama iskaznica vrijedi tri i pol godine, bez obzira ma promjenu statusa. Dakle, mi neorami novu iskaznicu izradjivati. Sto onda moramo? Nije mi ki jedan kiosk zeta blizu, morat cemo se ipak uputit prema nekom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Aaa, kasno smo se s mora vratili na stranicama zeta pise da da sama iskaznica vrijedi tri i pol godine, bez obzira ma promjenu statusa. Dakle, mi neorami novu iskaznicu izradjivati. Sto onda moramo? Nije mi ki jedan kiosk zeta blizu, morat cemo se ipak uputit prema nekom
    Ništa. Samo nadopuniti. Probaj na običnom kiosku Tiska.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tome sam se i madala, probam pa javim

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja ne znam ni jedno dijete koje bi dozvolilo da prvi dan srednje skole roditelji idu s njim.
    a svi ce se, vjerujem, odlicno snaci.

Naša hoće da idemo sa njom pa ćemo pred školom gledat idu li i drugi sa roditeljima...ako ne idu-dobit ćemo zabranu pristupa za dalje . Za sad sam ja nervoznija od nje

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj dodagoda prvotno napisa Vidi poruku
    Naša hoće da idemo sa njom pa ćemo pred školom gledat idu li i drugi sa roditeljima...ako ne idu-dobit ćemo zabranu pristupa za dalje . Za sad sam ja nervoznija od nje

no vi ste iznimka koja potvrduje pravilo.
    uzivajte u posebnoj casti!

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A što se tiče knjiga za srednju... meni su u našoj školi rekli kako im dolaze udžbenici po nakladnicima i da do početka škole neće imati niti pola udžbenika, te da očekuju da će im stizati sve do kraja 9 mjeseca....

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

no vi ste iznimka koja potvrduje pravilo.
    uzivajte u posebnoj casti!

Uživamo ...još je onako...curičasta-još ju pubertet nije do kraja prebacio na mračnu stranu

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moja se već nekoliko dana nalazi s novim društvom iz razreda
    najprije su se svi povezali prek' fejsa
    onda kad su objavljeni popisi razreda skompali su se prek' WhatsApp-a
    sonda se najprije našla s jednom curom
    a sutradan već sa cijelom ekipom

rekla sam joj da joj sad više uopće neće bit' fora kad dođe u novu školu, novi razred... već će sve znati

što se tiče prijevoza, ona juriša po gradu, tramvajima, još od prvog razreda osnovne, tak da to nije frka, osim toga, škola nam je na desetak minuta pješice, pa je to super

e, da, i ona je danas potvrđivala papire za pokaz, al' ne bu vadila novu iskaznicu jer joj vrijedi i ova stara (iz prvog osnovne), pitali smo i provjerili

zaključno moram reći da se dijete užasno veseli novoj školi

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bez veze sam otvorila temu - ali mi je drago Forka da se tvoja curka veseli školi.

ono zakaj pišem je pokaz - to kaj ZET radi, nema veze sa zdravom pameti. Uglavnom, moj steriji je imao taj pokaz, negdje ga zagubio i htjeli smo napraviti novu karticu (radi se o osnovnoškolc) - i za to smo morali na Ljubljanicu - a tamo procedure koja traje li traje- Žena je isprintala valjda 20 papira i promijenila 2 kompjutera. fakat nisu normalni. sve je trajalo 10, 15 a možda i više minuta, otkada sam došla na red
    Naš vrli gradonačelnik se poziva na Beč i na tko zna koji drugi grad - tam dođeš i kupiš dječju kartu bez da ti dijete ide tam u školu. Da ne velim da imaju pola cijene i za pojedinačnu kartu i da djeca prek praznilka ne plaćaju pokaz. I to sve napraviš na aparatu.

Ovo naše je bilo prošle godine ili prije dvije - ali poanta mog pisanja je da se pripremite na čekanje i gnjavažu

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nadam se da im pokazi vrijede do kraja 9.mj. pa imamo vremena to obaviti.
    Super mi je kako su se vasi skompali preko ne ta, kod nas nije bilo niti popisa učenika. Mislim da cemo ga uspjeti nagovoriti da ga prvi dan vozimo sa autom i pričekamo negdje u kaficu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, na kraju smo mi kupili pokaz za 9. mjesec po OŠ cijeni, do listopada mora donijeti potvrdu iz škole i onda prelazi na srednjoškolski.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    bez veze sam otvorila temu - ali mi je drago Forka da se tvoja curka veseli školi.
    bit će da ti je drago jer je to i tvoja školica

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno. Biti ce joj lijepo tamo. Cujem sve pohvale. Idu tam djeca nekih mojih frendova.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nitko ne piše o dojmovima?

Osim što je prvi dan bio šokiran što mora odsjediti svih 6 sati u školi, moj je jako zadovoljan. Umoran i zadovoljan. I razredom i većinom profesora koje je upoznao.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bubice, a di se na kraju upisao, možda si napisala, al mi promaklo? u koju školu?
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 09.09.2015. at 11:21

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo prvih dojmova:
    Prvi dan - zajednički sat u dvorani (svi prvi razredi) i traženje učionica, drugi dan je krenula nastava. Drugi dan - prvi sat slobodan, a nastava do 14:55 ili tako nešto. Došao je doma kasno i iscrpljen. Dojmovi se više odnose na gradski prijevoz jer moj sin je osam godina išao u kvartovsku školu u istoj ulici gdje stanujemo. Nema kondicije za laufanje po gradu. Nije ova nova škola daleko, ali nije kao prije.

Društvo u razredu: 19 cura i 9 dečki, ako sam dobro zapamtila

Bit će više dojmova kad odrade prva dva tjedna.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Peterlin, to je matematička gimnazija? Ako je, jako mi je drago vidjeti da ima više cura.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da. To je XV gimnazija. Ima puno cura, ima trećina razreda koja je išla ili još ide u glazbenu školu... Možda zato jer je to A program (jedini koji ima dva strana jezika). Ostalo još nisam doznala.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme , ne mogu vjerovati. Nas je bilo 14, dečki 24, ak ne i 12/26. Istina ja sam Šuvarova generaciaj pa pričam o 3 i 4 razredu srednje.

ali u naše doba je to ovisilo i o izbornom predmetu. Tako da je razder s izbornom fizikom bio muški,

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ajme , ne mogu vjerovati. Nas je bilo 14, dečki 24, ak ne i 12/26. Istina ja sam Šuvarova generaciaj pa pričam o 3 i 4 razredu srednje.

ali u naše doba je to ovisilo i o izbornom predmetu. Tako da je razder s izbornom fizikom bio muški,
    Isto i kod mene - doduše provincijsko matematičko usmjerenje: 8 cura i 20 dečki, maturanti 1980

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam bila jezična gimnazija, pa je bilo 34 cure i dva dečka.
    samostan.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto i kod mene - doduše provincijsko matematičko usmjerenje: 8 cura i 20 dečki, maturanti 1980
    al smo zato na maturalac išli s ekonomskom školom. Dečke baš i nismo puno viđale

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam bila jezična gimnazija, pa je bilo 34 cure i dva dečka.
    samostan.
    Moj sin kaže da njegov bivši razredni kolega ima sada istu situaciju u jezičnoj. Nisam zapamtila točan broj, ali mislim da je 28 cura i 2 dečka.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako se ja dobro sjecam, kod nas je bilo pola - pola.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mioc

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kod moje je 5 dečki i 21 cura :D
    Uglavnom je zadovoljna sa ekipom i sa većinom profesora-jedino joj se ne sviđa profa iz povijesti( al valjda je imala visoke standarde je je u osnovnoj profesorica iz povijesti većini bila omiljena). Razrednica joj se jako sviđa. Tempo je sad malo žešći nego u osnovnoj ,iako je ona imala većinom 7 sati i u osnovnoj putovanje uzima danak jer joj je osnovna bila na 5 minuta.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dodagoda, kak' misliš da je tempo žešći, pa danas je tek treći dan škole, ja još ne kužim razliku u tempu ...

kod nas slično kao kod Peterlin, prvi dan su ih skupili tutto completo, kaže m. da ih je bilo milijun ispred škole i u školskoj dvorani, pa su se onda odvojili po razredima, zajedno s razrednicima i napravili đir po školi. to je bilo zgodno...
    ova dva dana imaju sve po rasporedu, uglavnom upoznaju profesore i uspoređuju ono što su već čuli o njima s vlastitim dojmovima.
    i gledaju kak' su prošli u podjeli, odnosno kak' im je pao grah .
    zapravo joj je zanimljivo.
    s obzirom da još nisu dobili knjige, sve skupa joj se čini vrlo ležerno.
    jedino joj se ne sviđa što im, navodno, svi prijete da će od sada biti "krv, znoj i suze", a ne kao u OŠ, gdje su im "svi dijelili petice" .
    ta politika zastrašivanja mi je malo

najveća razlika u odnosu na OŠ je ta što ih ovdje ima gotovo dvostruko više u razredu, pa i međusobno upoznavanje još traje, premda se već jedna grupica bila našla u gradu i prije nego što je škola krenula.
    čini mi se da nema predominacije bilo kojeg spola, al' nisam pitala koliko je to brojčano...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    dodagoda, kak' misliš da je tempo žešći, pa danas je tek treći dan škole, ja još ne kužim razliku u tempu ...

kod nas slično kao kod Peterlin, prvi dan su ih skupili tutto completo, kaže m. da ih je bilo milijun ispred škole i u školskoj dvorani, pa su se onda odvojili po razredima, zajedno s razrednicima i napravili đir po školi. to je bilo zgodno...
    ova dva dana imaju sve po rasporedu, uglavnom upoznaju profesore i uspoređuju ono što su već čuli o njima s vlastitim dojmovima.
    i gledaju kak' su prošli u podjeli, odnosno kak' im je pao grah .
    zapravo joj je zanimljivo.
    s obzirom da još nisu dobili knjige, sve skupa joj se čini vrlo ležerno.
    jedino joj se ne sviđa što im, navodno, svi prijete da će od sada biti "krv, znoj i suze", a ne kao u OŠ, gdje su im "svi dijelili petice" .
    ta politika zastrašivanja mi je malo

najveća razlika u odnosu na OŠ je ta što ih ovdje ima gotovo dvostruko više u razredu, pa i međusobno upoznavanje još traje, premda se već jedna grupica bila našla u gradu i prije nego što je škola krenula.
    čini mi se da nema predominacije bilo kojeg spola, al' nisam pitala koliko je to brojčano...
    Moj L. nije ni riječi rekao o zastrašivanju.... ali njega to baš vriti ne cuka. Njemu je strašno bilo to što je morao za domaću zadaću napisati sastavak iz hrvatskog jezika RUKOM u bilježnicu (on je svom profesoru hj u osnovnoj školi uvijek nosio printane papire), ali kriteriji mi se nisu učinili nedostižnim: profesorica je tražila da napišu nešto o svojim uzorima uz rečenicu "Ako ne možete napisati jednu stranicu male bilježnice, nemojte ni započinjati!" Kakva krv i znoj - pa to je kriterij za šesti razred! Nula bodova. On nije baš rječit, pa je napisao cca 250 riječi (naravno, na računalu jer je naviknut da tako slaže koncepte i mijenja prije printanja) i onda prepisao, za što mu je trebalo duplo vremena...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.09.2015. at 07:54

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naši su navikli pisati rukom u osnovnoj, ali ipak ju je zaprepastilo kaj se od sad lektira ispod deset velikih pisanih stranica uopće ne konta .
    Ta profka joj je ujedno i razrednica (priča se da "nije mogla gore proć" ).

(Da se razumijemo, nije to ni njoj nikakav bed, naviklo je dite na svašta, samo prepričavam dojmove .)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Naši su navikli pisati rukom u osnovnoj, ali ipak ju je zaprepastilo kaj se od sad lektira ispod deset velikih pisanih stranica uopće ne konta .

(Da se razumijemo, nije to ni njoj nikakav bed, naviklo je dite na svašta, samo prepričavam dojmove .)
    Moj ima razrednicu koja predaje etiku. Nisam još pohvatala.

Inače, ovo s printanjem je bio ustupak profesora za mog sina. Mislim da će tako biti i u srednjoj (ima razloga) ali treba to dogovoriti. Rekla sam jučer sinu da ima dvije mogućnosti - prepisati zadaću rukom ili objasniti razloge zbog kojih mu je bilo dozvoljeno korištenje računala. Nije mu se dalo objašnjavati, radije se primio prepisivanja (on je inženjerski tip, nije naročito spretan u socijalnim kontaktima, bar ne s ljudima koje je tek upoznao). Budem ja to riješila, samo kad krenu roditeljski i informacije.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.09.2015. at 08:11

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

P.S. Da ne bi bilo zabune, "krv, znoj..." je moja interpretacija, kao i riječ zastrašivanje, sve to je, naravno, bilo zapakirano u celofan i izrečeno puno suptilnije...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

P.S. Da ne bi bilo zabune, "krv, znoj..." je moja interpretacija, kao i riječ zastrašivanje, sve to je, naravno, bilo zapakirano u celofan i izrečeno puno suptilnije...
    Eh, može biti.... Moj sin je gluh za te finese. Ne zanima ga. Da mu je mlađi brat tamo to slušao, ja bih doma imala pravu dramsku izvedbu od prepričavanja zbivanja. Ovaj veliki šuti i napravi točno ono što se od njega traži. U to ime morala sam tražiti odgovarajući kancelarijski materijal (fascikl za ulaganje papira s četiri rupe - za kemiju, odgovarajući blok iz kojega se drapaju papiri za to, pregradni listići...) jer on mora imati na dlaku točno sve što prof. traži.

Offt. mlađega smo upisali u dramsku radionicu, više mi se sviđa ideja da glumi tamo nego da radi drame doma, he he he...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da mu je mlađi brat tamo to slušao, ja bih doma imala pravu dramsku izvedbu od prepričavanja zbivanja. Ovaj veliki šuti i napravi točno ono što se od njega traži. U to ime morala sam tražiti odgovarajući kancelarijski materijal (fascikl za ulaganje papira s četiri rupe - za kemiju, odgovarajući blok iz kojega se drapaju papiri za to, pregradni listići...) jer on mora imati na dlaku točno sve što prof. traži.
    Hahaha, dramsku izvedbu smo imali mi doma (doduše, moja m. ide i na dramsku ).
    Nego, čini mi se da ne dijele baš iste profesore

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hahaha, dramsku izvedbu smo imali mi doma (doduše, moja m. ide i na dramsku ).
    Nego, čini mi se da ne dijele baš iste profesore
    Moj je u A programu, 1.D

Gledao je mm na web stranici - imaju petnaestak profesora samo iz matematike (sve žene, he he he...)
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.09.2015. at 08:24

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moja je B program (nije mogla upisati A, jer nije učila njemački prije ), 1C.

Haha, sad možda nekad i odemo na onu kavu za koju smo se davno dogovarale ...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja je B program (nije mogla upisati A, jer nije učila njemački prije ), 1C.

Haha, sad možda nekad i odemo na onu kavu za koju smo se davno dogovarale ...
    To te ja pitam! Može, samo da malo ohane ludnica (još po dućanima skupljam pribor - danas idem u lov na tenisice za tjelesni, vel. 46 ili veće... )

Glede jezika - moj je imao njemački kao prvi jezik. Sva sreća da je godinama išao i na engleski, inače bi izbor srednje škole bio jako ograničen. Dobar je iz oba jezika, sva sreća.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.09.2015. at 08:38

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A napredni profesori više uopće ne traže pisanje lektire u gimnaziji samo, čini mi se da su takvi još uvijek rijetke ptice.
    (imala sam sreću pa sam naletjela na jednu takvu još u vrijeme vlastitog školovanja)

Pisanje lektire po meni je postao anakronizam i ima mi smisla još jedino u nižim razredima OŠ, kad trebaju vježbati pisanje, prepričavanje, i takve stvari. Stav o pročitanom djelu može se provjeriti i na mnogo drugih načina, a ne preko ispisanih stranica i stranica bilježnice.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •