Mozda malo dramatiziram , ali tuga me hvata.
E. je krenula u prvi razred. Skola je stara , dio u kojem su prvasici gradila je Austrougarska . Nije zapustena i opasna u smislu da se ljusti boja i otpada strop, ali je potpuno neprlagodena djeci i danasnjem vremenu. To je skola u koju sam ja isla , i jedino sto se se od onda promjenilo jest ugradena klima i jedan wc manje ( od 3 ) jer je potpuno neupotrebljiv.
Ta zgrada ima 4 razreda ( 2 prva i 2 druga) i na svu tu silnu djecu 2 wc-a i jedan umivaonik za pranje ruku. I jos su razredi na dva kata, tako da oni odozgora hodaju u prizemlje na WC.
Dvoriste ima friski asfalt, ali golovi stoje nabacani na hrpi sa strane na jedinom komadicu trave od 3 M2 sa drvenom klupom.
Razredi su sa klasicnim klupama u klasicnom rasporedu. Nema se bas izbora jer ih je u razredu 28.
Nema nikakvih stimulativnih djelova ili kutaka za bilo kakvu aktivnost , nema kutka za odmor , na uzimu i rucak se ide u drugu zgradu preko skolskog dvorista...
Mislim , sve sam vec to znala, poznajem tu skolu. Jedno dijete je vec 7 godina tamo, ali sad me bas pogodilo. Ta potpuna neprilagodenost vecine skola za dob djece koja ulaze u njih . To su djeca od 6-7 godina u dobrom djelu skola sve je apsolutno neprilagodeno za njihovu velicinu i nacin funkcioniranja.
oni su iz turbo poticajnih vrtickih sredina potpuno prilagodenih njima dosli u ovo.
ok, prihvacam ideju da sam turbo osjetljiva jer mi je dijete sitnije , a doslo je iz turbo novog vrtica gdje je imalo sve prilagodeno i turbo stimulativno, ali ovo je potpuna spartanska pustos.
Kako to kod vas izgleda ? Da li je netko pokusavao promjeniti stvari i na koji nacin?