Stranica 8 od 28 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1364

Tema: DNEVNI MENI VAŠE BEBE

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

18 mjeseci

Dorucak 8-8:30 uglavnom kruh sa sjemenkama i ABC namaz ili putar sa posipanim kakaom, pije uvijek jogurt uz to, iz salice.. Ili mu pomijesam neko voce sa svjezim sirom.. Jedno vrijeme je doruckovao krusku koju bi lagano prokuhala da omeksa i umijesala sa zobenim pahuljicama..

Rucak 13-13:30 kuhano, svaki dan juhica, nikad iz vrecice, meso ili riba s povrcem, pastasuta, polpete i blitva/spinat, cufte i pire, ili manestra od povrca s malo rize unutra.. Brokula je cesto na meniu. Nekad za desert pojede Hlapica ili Monte.

Vecera 19-19:30 mlijecno zitna kasica nekad i malo banane uz to, ako nece onda ostatke od rucka ili tost sa sirom..

Tokom dana pije puno vode, nece sokove nikakve. Dok je sezona eventualno pocuca sok iz mandarine. Nema medjuobroka eventualno ako bas trazi dobije keksic.. Voli papati. Ali nece bocicu i jos uvijek sisa po noci, ako sam doma onda i prije spavanja, ujutro prije nego odem na posao, ako smo cijeli dan skupa onda zeli cesce sisat al ne dam mu svaki put jer je vec velik. Mlijeko ne pijemo kravlje tako ni on vec mu dam s vecerom u kasici AD. Probali smo kokosovo mlijeko al nije ga htio. Eto. Nas meni

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Moj bubamarac ima 7 mjeseci. Naš meni jučer izgledao je ovako:
    6h-sisanje
    9h-sisanje
    12h-kašica od riže, banane i jabuke (gnječena banana, ribana jabuka)-pojeo možda 3 jušne žlice, nakon toga sisanje (nakon kašice-kad se primi sisanja, ima onaj pogled-ma pusti stara kašice, daj ti meni cike )
    17h-sisanje
    20h-sisanje
    00-sisanje

Obavezno se budi barem još jednom po noći i traži jesti.
    Ima 9 kg.

Pitanje-jeli to pre malo dohrane s obzirom da vidim da neka djeca već 2-3 obroka krute hrane u ovoj dobi imaju?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ja bih bebi od 7 mjeseci ponudilla uz voće i žitarice bez glutena-žgance, proso, rižu... nakon uvođenja tih žitarica dodala bih joj i zobene (zob-glutenska žitarica) pahuljice jer je beba isključivo dojena.

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ptanje-kad se mogu dati suhe marelice, suhe šljive i na koji način?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

isto kada i svjeze.
    ja ih prokuham i pomjesam sa zitaricama.

Amandica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

hvala Leonisa

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mozes i na sitno narezati, bez namakanja. ovisno o dobi djeteta.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

pozdrav moj sin ima 8 mj. i sada ima 2 obroka dohrane znači u 5 h-doji 8 h-doji 11 h-voće 14 h-doji 17 h-doji 18 30- povrće i u 20 30- dojimuči me to što dojenje nekako kratko traje i ne znam da li ima dovoljno mlijeka jer mu treba malo duže dok krene mlijeko a podoj traje kratkoi trebam li mu možda uvesti 3 obrok dohrane

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Lea, ti si tip koji se puno bavi prehranom, koji pazi na uravnoteženost i kvalitetu obroka.

Iako zastupam stanovište kako je čovjek svežder i kako treba jesti meso, apsolutno mi se sviđa način na koji ti hraniš svoju djecu.
    Ali, mi ostali... ne pazimo na te stvari pa griješimo.
    Tako se u dječjoj prehrani nađu rižolino ili griz koji su... potpuno nepotrebni, prazne kalorije, napuhavajući... ma nikakve koristi od njih nema.

I dalje mislim kako je obrok od tri namirnice (jedna od njih je crveno meso), previše za probavni sustav devetomjesečnog djeteta.
    pozdrav!
    malo čitam tuđe jelovnike, u pomanjkanju ideja, pa me ovaj post malo štrecnul..
    moja curica ima 9.mj. i momentalno smo na dva obroka, oko 14 i oko 19 h...a ostatak dana puno puno cicamo (možda i previše, ako je to ikako moguće)...ono što me štrecnulo je: "I dalje mislim kako je obrok od tri namirnice (jedna od njih je crveno meso), previše za probavni sustav devetomjesečnog djeteta."... ja svojoj devetomjesecnoj curici često dam za ručak kašicu u kojoj je pomiješano više vrsta povrća (npr.mrkva, karfiol, korabica i krumpir)...a i 4-5 dana u tjednu joj umješam i meso (teleći but ili pileća prsa)...dal griješim?
    kanila sam joj uvesti možda i treci obrok (jutarnji) ali onda ću ipak pričekati...
    i da, znači nije još vrijeme za neki jogurtić?

hvala!

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj marinapz prvotno napisa Vidi poruku
    7.30-8.30 (budjenje) - dojenje
    10-11h uspavljivanje - dojenje
    12-1h rucak: povrce+meso/riba ili povrce+palenta a nekad i miks svega - toga pojede bas dosta
    14-16h (uspavljivanje) dojenje - nekad se probudi pa dam sisat opet pa nastavi spavat
    18h - zitarice + povrce (nekad pojede dobro, nekad (vecinom) ne...), banana, kruska i jabuka joj idu na zivce i moze ih pojesti u minijaturnim kolicinama samo ako se sama hrani, a da joj dajem zlicom - nece. tresnje i sljive voli pa onda pojede kasicu i zlicom.
    20h dojenje
    21-22h dojenje za spavanje i jos bar 3-4 dojenja po noci - izgledam kao zombi, ali to je vec za drugu temu.

(po danu pije i vodu)
    hahahaha, ovo kao da sam ja pisala!
    identicni raspored!
    samo što joj ja ponudim cicu malo i kad se probudi, čisto da bude bolje volje

ajme šta će biti veselo kad krenemo raditi...

i ak te tješi, imam ja bar 5 dojenja (ak ne i više) između onog u 8 navečer za uspavljivanje, do onog u 7 ujutro za buđenje..

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj littlemisstrouble prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav!
    malo čitam tuđe jelovnike, u pomanjkanju ideja, pa me ovaj post malo štrecnul..
    moja curica ima 9.mj. i momentalno smo na dva obroka, oko 14 i oko 19 h...a ostatak dana puno puno cicamo (možda i previše, ako je to ikako moguće)...ono što me štrecnulo je: "I dalje mislim kako je obrok od tri namirnice (jedna od njih je crveno meso), previše za probavni sustav devetomjesečnog djeteta."... ja svojoj devetomjesecnoj curici često dam za ručak kašicu u kojoj je pomiješano više vrsta povrća (npr.mrkva, karfiol, korabica i krumpir)...a i 4-5 dana u tjednu joj umješam i meso (teleći but ili pileća prsa)...dal griješim?
    kanila sam joj uvesti možda i treci obrok (jutarnji) ali onda ću ipak pričekati...
    i da, znači nije još vrijeme za neki jogurtić?

hvala!
    I mene sad ovo strecnulo!?
    I ja dajem nekoliko vrsta povrca u obroku, a dva puta tjedno i malo mesa! Piletina!
    Imamo blizu 9 mjeseci!

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

moj mališan ima 7,5 i vec dva tjedna dobiva malo po malo piletinu, čak nam je to i pedijatrica preporučila jer je anemičan iako sisa :/
    inače sam po tablicama skužila da može sa 7-8mj piletina, puretina i janjetina, i naravno da preferiram bijelo meso od pilića i purića, a redovno mu kombiniramo nekoliko namirnica u jednom obroku jer mu je to finije, mislim da ako je beba prošle namirnice polaganog uvođenja da se može kombinirati ako beba to tolerira

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam se uvijek trudila da dijete jede namirnicu po namirnicu
    meni se to pokazala kao dobra metoda jer klinci točno znaju i cijene te samostalne okuse
    tako danas jedu sirovu brokulu, karfiol, cvjetaču, zelenu salatu...
    ono, dođu, uzmu iz hladnjaka i pojedu
    pa ja ostanem bez namirnice za ručak

to je dakle moje mišljenje

ima vremena za miješanje 15 vrsta namirnica
    meni pozli kad vidim kakvu papazjaniju Jamie Oliver radi od svojega ručka: ako nema gomila svega i svačega, ko da ništa nije napravio

za djecu mi je važno da u početku upoznaju svaki okus pojedinačno

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Moja malena ima 9 mjeseci. Naš dnevni meni izgleda ovako: u 7h doji, oko 11.30 obrok povrće-meso (piletina najčešće) ili povrće -žitarice, oko 14h doji, oko 17h obrok voće+žitarice, 19h doji + noćno dojenje između 3 i bezbroj puta. Tijekom dana pije isključivo vodu. Ona je dosta krupna, ima oko 10 kg i 74 cm (rođena s 3200) i ne znam je li vrijeme za 3. obrok dohrane i kad bi on točno trebao biti i što bi trebao sadržvati? Znam da su pitanja prežvakana 100 puta, ali eto, ne nađoh konkretan odgovor. Ne mogu vjerovati da se pretvaram u moju mamu stalno se pitajući je li dijete gladno

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

M.ima skoro 11 mjeseci. Danas za dorucak oko 8h je jela zobene pahuljice i naribanu mrkvu. Za rucak ce dobiti rizu i cvjetacu. A za veceru jogurt i krastavac. Doji jos uvijek. No uglavnom po noci. Pije vodu. Meso, piletinu i teletinu jede dva do tri puta tjedno. Kao i mi, uostalom. Ribu jos nije probala, jer mi jedemo plavu uglavnom. To joj moram uvesti, vrijeme joj je. Velika je izjelica i jos nismo naisli na namirnicu koju ne voli.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Godina dana, skoro.
    Mlijeko je nedavno sam sebi ukinuo preko dana, nece ga, jede na zlicu, jedva. 9 kg. Napokon smo se udebljali.

9h - proso/zobene/pirove ili miks zitarica + voce
    12h - zavrsavanje jutarnjeg obroka ili jogurt sa npr. suhom sljivom, smokvom, sumskim voćem i sl.
    16h - oslic + povrce
    19h - posni sir + nesto vec
    - preko litra vode, nece nista ovako sam, usput, eventualno mrkvu, jabuku
    - noc mlijeko, dosta mlijeka

Ono sto ne znam je koliko je previse za dijete te dobi mlijecnih proizvoda. Pazim da su bio, no svejedno i ne bitno za ovo pitanje, u kojoj mjeri ih djecji bubrezi mogu preraditi bez da se preopterete. Jos odgadam, ali ubrzo cu ubaciti radije proizvode od koze. Odgadamo mahunarke (osjetljiva probava) i jaja, zapravo ne zuri nam se, uzivamo u sezonskim biljkama.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Godinu i tri dana . Budi se izmedju 7.30 i 8.30-dojenje, 9.30 zitarice i voce ili zutarice i jogurt ili jogurt i voce, 11 dojenje za uspavljivanje, izmedju 14 i 15 rucak - povrce i zutarica/ povrce i meso/ zitarica neka i meso, velo rijetko sve troje u kombinaciji. Oko 17 dojenje za uspavljivanje, oko 19 dojenje ili vecera- obicno ona kombinacija koju nije imao ranije u danu, povremeno ostatak rucka, ako se ne proslavi s jelom. Ali mi tek uvodimo veceru i cesce cica nego sto jede kruto. Imamo jos dojenje u 21 za uspavljivanjei budi se barem jednom po noci i cica. Pije i dosta vode kroz dan. Ima oko 9 kg

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

13 mjeseci, 9,5 kg.
    Budi se oko 7, pocica pa jos malo odspava.
    Oko 9 dorucak: zobene pahuljice/palenta/baby musle s jogurtom ili vocem
    Oko 10:30 malo odspava, nakon toga obicno pojede par vocki, rizin kreker, malo kruha ako nazica
    Ruca oko 14: neka kombinacija povrca i/ili zitarica s mesom ili bez, ribu na zalost ne voli
    Oko 15:30 dojenje za popodnevni spavanac
    Popodne pojede neku malu uzinu, obicno opet svjeze ili suho voce, svjezi sir, puding od rize i sl.
    Oko 19:30 je vecera ili kuhano (nalik na rucak ali obicno bez mesa), ili nesto sto nije imala za dorucak, npr. palenta;
    Oko 20:30 spavanac i dojenje
    Tijekom noci dojim najmanje 2 puta a cesce 3-5 puta, ali to nisu neki obroci.
    Pije samo vodu, a jaje jos nije probala (strah me zbog atopijskog), iako u tragovima sigurno je...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moram priznati da sam malo pogubljena oko prehrane svoje smizle, s nama je mjesec dana, donedavno je bila samo na bocici zbog strajka jer je promijenila okolinu. Prije dolaska k nama navodno je jela sve - citaj kasice i pasirano sopana na zlicu, bez ad-a, obicno kravlje u prahu, na bocicu caj sa secerom.
    Raspored nam je ovakav:
    Po budjenju, cca pol 7 bocica ad-a.
    8:30 kupovna kasica prah na ad-u zitna

11 voce ili voce s nekom zitaricama ili jogurtom ili slicno

14-15 ovisi kad se probudi rucak s nama

17 nesto vocno

19 kupovna kasica prah na ad-u

Tekucina voda i jako jako rijetko instant caj za bebe.
    Hoce piti na kljunasicu.

Sto mijenjati ako je potrebno, bebuska ce uskoro godinu dana, sada je 11 mjeseci.
    Dokad davati ad? Da li ga poceti davati na casu? Cime mijenjati kupovne kasice, a da pokrije nutrijente? Da li onda dodavati jos ad-a, buduci su te kasice zamjena za mlijecni obrok?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Bubekica, koliko je to ukupno ad-a? Ovako na prvi pogled cini mi se malo. Ja bih nastavila davati ad barem do godine i pol.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Dobiva jednu bocicu ujutro 235ml i dva obroka na ad-u koji su kako pise na kutiji zamjena za obrok bocice.
    I meni se nekako cini malo obzirom na potrebe dojene djece, ali tesko mi je procjeniti obzirom na njenu specificnu situaciju.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citala sam da djeca te dobi trebaju dnevno najmanje 500mL mlijeka (majcinog ili ad-a), ali kako ga davati? Na bocicu ili casu?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bubi, ako ti i ona nemate problem sa time da pije mlijeko na bočicu, ne znam čemu to mijenjati?
    Samo neka se ne uspavljuje cuclajući bocu sa mlijekom ili nekim drugim slatkim napitkom da ne stradaju zubi, a ako joj boca paše, po meni neka dudla.

Možda ću pobrati kritike za svoje stavove o dohrani, ali...
    Znam da si ti osobno na tragu lchf/paleo prehrane, i ja sam tu negdje i nekako ne mislim ni da je mojoj djeci potrebno toliko žitarica koliko se uobičajeno daje.
    Ja svojima dajem, trenutno, puno raznog voća jer ga još ima obilje. Neko voće je obavezno ujutro, a nerijetko i dio ponude u svakom obroku.
    Meso/ribu/jaje dajem gotovo svaki dan (samohrane se pa za 8-mjesečnjaka to bude cuclanje mesa dok ne iscijedi sve sokove iz njega).
    Prilog povrće plus neko voće.

Jesi li probala svojoj šmizli dati jaje, jogurt/kefir, pa onda kombinacije istog sa voćem ili kruhom?
    Zatim zobenu kašu ili kašu od više vrsta žitarica sa kuhanim (npr jabuka, šljiva) i na kraju nekim sirovim voćem (kupine, ribana kruška...).
    Stariji je u to doba mlatio skutu ko lud.
    Brzo će ona moći papati i pancetu i čvarke i razne sireve...

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ma mene zapravo najvise muci ako ukinem te kasice na ad-u kako onda dodati dovoljno mlijecnog u meni?
    Ne bih je vracala na vise od jedne bocice na dan. Primijetila sam u zadnjih par dana da ne zeli cak nista na bocicu tokom dana bas ni piti dok na kljunasicu super pije.
    Jedino po noci dajem vodu na bocicu jer bude zedna, a ne probudi se, samo zavija u snu

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jogurt sam joj dala, jela je.
    Voce jede svaki dan, a znam ga pomijesati i sa pahuljicama raznim iz biobio (riza, kvinoja, zob)...
    Problem su nam samo mlijecni obroci.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa lijepo. Daj joj jogurt, sir, kefir.
    I zasto ne i bocu ad prije spavanja?
    Mislis da ju to zito u ad toliko zasiti da mirno spava ili bas hoces da jede, a ne pije?

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

I ponudi joj mlijeko na kljunasicu ili casu ako nije bocica freak.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mirno spava, 10-11h u komadu.
    Na kljunasicu ad kada? Prije spavanja ne bih, imamo takvu rutinu da je vecera, kupanje i zubici i corka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Daj joj uz veceru kljunasicu
    Ne kuzim zakaj tak puno kupovnog praha jede, dajjoj skuhaj zgance smlijekom ili rizu proso uzneki dodatak

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja bih se rijesila tih kasica u prahu. AD neka pije u boci kao do sad, a ostale obroke AD-a daj u casi/kljunasici. Ne mora biti navecer pred spavanje, nek bude uz drugu hranu, ili zasebno (ne znam koliko AD moze stajati u boci, ali ti sigurno znas, pa se mozes organizirati tako da ne bacas, s obzirom da nije jeftino). S obzirom da se i dalje navikava na hranu tj. normalnu hranu, pazi da dobije te preporucene kolicine AD-a, ili barem blizu, s obzirom da konzumira i jogurt, kefir. Moze i bez problema kravlji sir, a i onaj zuti, tvrdi, samo pripazi na kolicinu soli (moja istrazivanja su pokazala da sir tipa ementalera ima puno manje soli od drugih sireva, barem s ove strane bare).

Ako vec nisi, ubaci joj jaje u prehranu. Jaja su super. Cijela, vise je nego dovoljno stara.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pratim.
    Kaae, kad si ti dala cijelo jaje?
    Bubekica, kakve su to kašice u prahu?
    Ići ću na jedan kratak put u listopadu i sad sam na sto muka kako riješiti mlijeko (imam nešto malo izdojeno), a o ovom drugom ne znam niš.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Valjda je mislila na *lina i slicne kasice, ima toga i od drugih firmu, sve su vise manje s dodanim nekim ad, mij najveci nije mogal smisliti nikakvu takvu kasicu,( mozda bas zbog ad)radije je jeo pravu hranu, klinci nisu to smjeli jest

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

a ne mogu pisati koje su kasice kad je krsitelj koda u pitanju.
    Zitne na ad-u, instant.
    Zasti mislite da je to tako lose?
    Jaja je jela u muffinima slatkim (bez secera, ali recimo s jabukom) i slanim (griz muffini s brokulom i piletinom).
    Ajde probat cu za veceru bez praha
    Posljednje uređivanje od bubekica : 20.09.2015. at 11:36

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

bubek, mozes skuhati bilo koju zitaricu pa sa jogurtom, kefirom ili sto vec
    moje curke jako vole zgance ili zobene pahuljice s jogurtom
    to nam je cesto dorucak ili vecera

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja bi isto izbacila te prahove- ima toliko druge bolje hrane za nju- eto ko sto kaze Ginger- palenta s jogurtom- moja je to obozavala. Ili zobene pahuljice sa jogurtom i bananom npr. Sto varijacija a u svakoj dobiva mliječno.
    Mozes joj probati dati i svježi sir. Nije AD jedino mliječno sto moze dobivati.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Znaci mogu ad mijenjati drugim mlijecnim obrocima?
    A sto je s onim da treba 500mL mlijeka dnevno?

Gabi, sve kombinacije koje si navela sam probala, al nije odusevljena.
    A ovo smaze cijelu zdjelicu. Ja sretna jer nema dodanog secera pa se time tijesim, u domu je to redovno bio grizolino.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jos cekam argument protiv tog praha koji koristim...
    Sve ste mi napisale - nije dobro, drugo je bolje, ali zasto?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

bubi, nikad nisam kupila te prahove, al kako nesto instant moze biti zdravije od skuhane hrane? Razumijem da ti je sad to ok jer je to prihvatila, al polako nudi drugo
    moje su se davile u palenti sa svjezim sirom i vrhnjem ili jogurtom, a ujutro zobene ili proso s vocem
    sad to nece pogledat

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala cure!
    Onda ujutro i navecer nesto tako zitno/mlijecno plus jutarnja bocica ad-a?
    Jel to dovoljno?

Ispricavam se sto sam okupirala temu.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Kolko ima curica, 10-11 mjeseci?
    Sad je već velika, mislim da joj je sasvim dosta imati jedan mliječni obrok ( jogurt sa zobenima ili jogurt sa bananom, voćem, sir i vrhnje sa nadrobljenim kruhom i ostale varijacije) + jedna bočica ad. Kalcija ima u brokuli, kelju, narančama, mahunarkama, ovisi što je ili što će malo po malo prihvatiti.
    Mi obično km još uvijek ne koristimo, akoi vi budete zobene i pirove pahuljice u mlijeku ( najbolje svježem, od veronike možda? )su super obrok,,

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Punih 11mj.
    Hvala Apsu.
    Zbunjuje to s kravljim, jer su nove preporuke NE do 3e godine zivota, a ja bas nakupovala veronikinog kad je dolazila...

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moje jos sad navecer imaju ad, jutarnju ne, u toj dobi su imale jutarnju
    samo nudi tako kako si napisala pa prati
    kravlje nudim od godine i po, jedna ga ne voli, ko ni ja
    Posljednje uređivanje od mare41 : 20.09.2015. at 14:28

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jos jednom hvala

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Pratim.
    Kaae, kad si ti dala cijelo jaje?
    Bubekica, kakve su to kašice u prahu?
    Ići ću na jedan kratak put u listopadu i sad sam na sto muka kako riješiti mlijeko (imam nešto malo izdojeno), a o ovom drugom ne znam niš.
    Ne sjecam se tocno kad, ali sigurno sam dala cijelo jaje, a ne dio po dio. Mozda 9 mjeseci.. plus/minus? Tu nema preporuke da se jaje dijeli na zumanjak i bjelanjak. Bila bih vjerojatno dala i prije da je on opcenito bas jeo, ali nije, projeo se za ozbiljno tek s preko 10, a do tad je grickao nesto usput, npr. kukuruz na klipu, snitu lubenice, domacu pizzu (kruh s povrcem), tu i tamo neki kao rizoto...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    Punih 11mj.
    Hvala Apsu.
    Zbunjuje to s kravljim, jer su nove preporuke NE do 3e godine zivota, a ja bas nakupovala veronikinog kad je dolazila...
    Odakle sad te preporuke? Tu ih recimo uopce nema. Vazno je djeci NE zamjenjivati obroke majcinog mlijeka ili AD-a, ali nema nikakvih dobnih zabrana za kravlje mlijeko i mlijecne proizvode. To automatski znaci da dijete to barem 12 mjeseci nece bazirati prehranu na upravo tim proizvodima, ali nista se ne dogadja ako ih konzumiraju u pripremljenoj hrani tu i tamo. Naravno, ako nisu alergicni, sto vecina nije.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Moguce da sam ja i krivo shvatila.

Znaci, moze veronika?

Evo vidite da sam skroz pogubljena...

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ma i mene zanima odakle te preporuke, nove preporuke su dati recimo sve povrce koje pistoji od 6.mj nadalje..nema tablica. To su mi doslovno rekle najmanje dvije osobe u Klaicevoj od kojih j jedna nutricionist, druga lijecnik. Probaj mlijeko i ml.proizvode ili AD u bocici kao medjuobrok u toku dana. Ja sam odusevljena izumom ad-a i jednog dana cu mislim pokrenuti grupu roditelja koji ovise o ad-u.

A sad me banajte ako hocete.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Najnovije preporuke su nove preporuke WHO-a.
    Rodine ( i tude ) tablice nisu se jos tome prilagodile.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Meni su rodine tablice super

lavko uopce ne kuzim zasto i cemu ovakav komentar

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Koji komentar? O ad-u? Zato sto je moje misljenje o ad-u drugacije.

Stranica 8 od 28 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •