Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
Meni je baš drago što je tema aktivna .

Sve je izgleda u percepciji "princeze".
Meni su princeze nešto što je potpuno depersonalizovano: ideal, maska, uloga, lutka za maskenbal, tj. stereotip, rodni ili ne, manje je bitno. Tj. verujem da je izuzetno zdrav kao razvojna faza ali ne kao višegodišnje "uživljavanje u ulogu".
.
meni su princeze - maškare. niš drugo. isto kao i pipi. ili gusar.

a vezano uz oblačenje za vrtić, ovo što piše skulirana, to je bila bitka koju sam odlučila da neću voditi.
iako su kombinacije bile koji puta prestrašne.
ono, bilo me sram.
sjećam se, m je imala dvije i pol kad je krenula u vrtić, odnosno jaslice, a j je išao u školu. i njemu je bilo jedino bitno da mu ja donesem na kauč ujutro bilo što da ne mora on ići po robu.
a ona...
majko mila, ona se morala sama obući, i onda bi ponosno došla u dnevni boravak. onako mala. nakinđurila bi se ko božićna jelka. a boje božemesačuvaj. pa neke suknje pa haljine iznad hlača, sve naopako. svaki pokušaj sugestije bi izazivao takvu dreku da ja to nisam mogla rano ujutro, prije kave, trpiti. i predala sam bitku. eventualno bi se natezale oko usklađivanja temperature i odjeće, al koji puta ni to, pa je znala obući jaknu, a vani plus 30. onda bi došla u vrtić takva i za najviše sat vremena sve sa sebe skinula i spremila u ormarić i stavila onu rezervnu robu na sebe