Da li oni skraćuju podoje jer efikasnije sišu čak veću količinu mlijeka nego količinu koju su jeli prije ili je sastav mlijeka drugačiji, odnosno manje količine al je zasitnije?! Pitam jer sam u nedoumici. Mala je 5mj i kod nas dojenje borba svakodnevna. Istina, ne nacicava se kao prije dok je bila novorođenče jer se lako zanima s ostalim stvarima (pa se bojim da ostaje gladna), ali ne sisa nikad par minuta, to se zna otegnuti. Ono što me muči (a znam da grudi nisu više punije ni tvrde kao prije, svu teoriju znam) je sljedeće - zna se dogoditi da se može lijepo najesti, osjećam da je donekle sita kad su grudi pod dodir takve da osjetim da unutra ima mlijeka, a evo par dana su mi pod dodirom skroz mekane i niakakve. Treba sto godina da ono "povuci-povuci-povuci-gutljaj" preraste u samo gutanje od deset sekundi "kao iz pipe". kada su mi fino kakti punije, onda baš guta i jede, manje povlači. Ne znam zašto se to tako dogadja-par dana ovako, pa nekoliko dana onako, pa opet "nema", pa "ima"....znam da uvijek ima, ali kužite što hoću reći?! . Da li s vremenom to što su dojke mekane znači da oni jedu količinski manje al drugačijeg sastava mlijeko (zasitnije)?