Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Novogradnja vs. starogradnja

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Novogradnja vs. starogradnja

Sorry ako već negdje postoji slična tema, nisam ju mogla naći.
    Naime, odlučili smo se za kupnju većeg stana i prodaju našeg. Živimo u zapadnom dijelu grada (Špansko, Malešnica) i ostali bismo tu. Ono što mi je totalno zbunjujuće je nerealan odnos cijena (po meni) između stanova u ganc novim zgradama, i onih u zgradama starima 30-35 godina. Razlika je gotovo nikakva ili ono 100 eur po m2. Dapače, ne zazirem od stanogradnje, ali ipak mislim da je za tu razliku bolje kupiti novogradnju od nekog eminentnijeg izvođača. Varam li se?
    Isto tako, zanima me koliku cifru mogu očekivat, recimo po m2, i za renoviranje stana u stanogradnji (stolarija, keramika, parketi ...) ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne varaš se ako nije stan u novogradnji baš roubaum

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ako je razlika samo 100€/m2 onda je bolje kupiti novogradnju. Tih 100€/m2 bi ionako utrošila na adaptaciju.

Kod novogradnje imaš odvojena brojila vode i grijanja, bolju toplinsku izolaciju (manjiračuni za grijanje) i manju pričuvu.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure tnx na odgovorima. Mi nekako preferiramo Špansko, no novogradnji baš i nema puno. Na Malešnici ih je više. Sadašnji stan kupili smo u novogradnji (zgrada je sad stara 8 g) i mi sa stanom nismo imali većih problema, ali znam hrpu primjera gdje su ljudi imali strašno velikih problema sa novogradnjom. Istina da je u to doba kad smo mi kupovali stan, cvjetala građevina pa je svatko mogao gradit zgradu, relativno upitne kvalitete. Nadam se da se sada situacija ipak malo stabilizirala, jer je hrpa tih građevinara propala, a opstali su samo oni malo eminentniji tipa Pionira, Mešića itd.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koju školu idu klinci?
    Kolko ti je hitno , ima par zgrada koje se grade prema kaunflandu te to zanima?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam za te Pionirove zgrade koje se grade kod City Centera. Nema vecih stanova od cetverosobnih, a raspored im nije bas neki (ulaz iz boravka u 1 spavacu sobu), a nema bas neke mogucnosti rotacije pristorija. Lokacija mi je malo onako bezveze, ko na nekoj pustoj livadi, ali znam da ce se to za par godina popuniti. Cijena je 1380 eur po m2, daju neki popust, i to mi je cak i ok.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kolko veliko bi ti trebala

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Kolko veliko bi ti trebala
    Minimalno 3 spavace, ali odvojene od db.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bilo je možda još uvijek ima jedan oglas za dvoetažni stan s tri spavače u mom kvartu, ti to daleko

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Bilo je možda još uvijek ima jedan oglas za dvoetažni stan s tri spavače u mom kvartu, ti to daleko
    Ne znam u kojem si kvartu, ali pretpostavljam iz lokacije u Španskom . Hvala na info. Više manje znam napamet sve stanove iz oglasa u Španskom i Malešnici. Ti dvoetažni su obično na jugu Španskog, 4. i 5. kat bez lifta. Sve više od 1. kata, a bez lifta, ni ne gledam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja jos nisam srela novogradnju koja bi bila kvalitetnija od moje zgrade građene tridesetih godina proslog stoljeca. ima nekih sitnih mana, ali kad vidim izolaciju po novogradnjama, sicusna stubista, fasadu koja je vec u banani a zgrada jos nije ni useljena, ma nema sanse, nikad nikad

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj emira prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam u kojem si kvartu, ali pretpostavljam iz lokacije u Španskom . Hvala na info. Više manje znam napamet sve stanove iz oglasa u Španskom i Malešnici. Ti dvoetažni su obično na jugu Španskog, 4. i 5. kat bez lifta. Sve više od 1. kata, a bez lifta, ni ne gledam.
    radi se o posu, zgrada nasuprot Lilijjine

ima lift

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa Vidi poruku
    ja jos nisam srela novogradnju koja bi bila kvalitetnija od moje zgrade građene tridesetih godina proslog stoljeca. ima nekih sitnih mana, ali kad vidim izolaciju po novogradnjama, sicusna stubista, fasadu koja je vec u banani a zgrada jos nije ni useljena, ma nema sanse, nikad nikad
    vidiš moji su u starogradnji i ja ne bih nikad tamo

naša novogradnja je kvalitetna (isto naselje kao i jelena_o), izolacija odlična kao i pvc stolarija, fasada daleko od bilo kakvog ljuštenja, stubišta široka i ogromna, i računi niski jer imamo svoj vodomjer, plinsko etažno i odličnu izolaciju.
    i naravno obavezno lift
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.10.2015. at 14:30

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i nema onaj miris starine i vlage, što mi je isto važno.

Christine avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Meni je lokacija jako bitna. Ne bih voljela zivjeti na rubu grada. Mi zivimo u stanu iz 70ih. Vrlo je kvalitetan i pametno strukturiran. Neki stanovi u novogradnji bi u istu kvadraturu ugurali jos jednu sobu. Kome je to bitno, vjerujem da je bolji izbor.

Al dok smo kupovali i gledali stanove, vidjela sam uzasnu i novogradnju i starogradnju. Ne moze se to generalizirati. U novogradnji na Črnomercu se npr. dizao laminat, u Mesnickoj je u jednom stanu bio zemljani pod, doslovno. To je najgori stan sto sam ga vidjela u Zagrebu. U Lopasicevoj nitko nije zivio ni u tom stanu ni iznad. Cijevi iznad su nekoliko puta popucale i u tom stanu kojeg sam gledala se vidi da je visekratno curilo odozgora. Stanove oko Doma sportova koje sam gledala, jako loši. I novi i stari. Mi smo imali "u pricuvi" arhitekticu koja je isla pogledati ono sto nam je uslo u uzi izbor. Nisam dugo mogla prezaliti jedan stan kod Petrove bolnice, al sad mi je drago da nisam tamo (Bandic upropastio).

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Christine prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je lokacija jako bitna. .
    I meni je na prvom mjestu lokacija.

Na drugom je zelenilo. Za cjelodnevni pogled na zelenilo iz mog stana ću pretrpiti par sekundi gledanja ružne fasade pri ulasku u zgradu.

Treća stvar je kvart koji je zaokružena cjelina.Da ima sve što nam treba i da nema mogućnosti da se izgradi neka nova zgradetina,hala i sl.
    (Kad se samo sjetim da smo bili zagrijani za prekrasan stan u novogradnji čije dovršenje se na našu sreću otegnulo,a u međuvremenu se pored te novogradnje otvorila ogromna vulkanizacija i praonica gdje po cijele dane em slušaš buku pneumatika plus stroja za pranje automobila,em ti pogled sa svih prozora puca na "prekrasnu" limenu haletinu.Pojeli bi se da smo to uzeli...)

A ovo da li staro ili novo-to mi dolazi nakon ova tri kriterija.
    Posljednje uređivanje od rosa : 14.12.2015. at 16:54

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •