Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: Igrate li društvene igre?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, vidiš, možda sam trebala uzeti taj catan, čini se zanimljivije od ovog što sam uzela
    možda da zamjenim? (mada gubim onih 20% što je bio popust na igračke u mulleru)

ajde, lakše mi je da je i, većini vas, monopoly dosadan

rumikub, zaboravili smo na njega, a dobila ga je lani za ročkas

i znači bacamo se na učenje bele
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 05.11.2015. at 17:13

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    uh, vidiš, možda sam trebala uzeti taj catan, čini se zanimljivije od ovog što sam uzela
    možda da zamjenim? (mada gubim onih 20% što je bio popust na igračke u mulleru)
    Nećeš valjda mijenjati!
    Jedna igra za sv. Nikolu druga za BiNG

Društvene igre su trenutno vrlo popularne među mlađim generacijama (25-35). Znam nekoliko mladih učitelja koji su pasionirani kolekcionari i zaljubljenici; igraju s kim stignu djecom, odraslima.... Ne izlazi se van, nego se okupljaju po stanovima/kućama i igraju društvene igre.
    Inače i ovo je vrlo IN: https://www.google.hr/search?q=bojan...p5A95&dpr=0.95

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Nećeš valjda mijenjati!
    Jedna igra za sv. Nikolu druga za BiNG

Društvene igre su trenutno vrlo popularne među mlađim generacijama (25-35). Znam nekoliko mladih učitelja koji su pasionirani kolekcionari i zaljubljenici; igraju s kim stignu djecom, odraslima.... Ne izlazi se van, nego se okupljaju po stanovima/kućama i igraju društvene igre.
    Inače i ovo je vrlo IN: https://www.google.hr/search?q=bojan...p5A95&dpr=0.95
    Bojanka??? Ne mogu vjerovati... Mislim, ja volim takve geometrijske crteže i godinama sam ih sama radila, ali predložak - pa gdje je tu kreativnost??? Mogu razumjeti da si sam napraviš šprancu, ali skidati predložak mi je baš bzvz. Neki ljudi stvaaaarno imaju previše vremena. Ima i drugih, kreativnijih načina da čovjek potroši vrijeme bez interneta.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Bojanka??? Ne mogu vjerovati... Mislim, ja volim takve geometrijske crteže i godinama sam ih sama radila, ali predložak - pa gdje je tu kreativnost??? Mogu razumjeti da si sam napraviš šprancu, ali skidati predložak mi je baš bzvz. Neki ljudi stvaaaarno imaju previše vremena. Ima i drugih, kreativnijih načina da čovjek potroši vrijeme bez interneta.
    peterlin, nisu svi kreativni u tom smislu :D
    moja mama boja te bojanke to je nešto kao goblen, ajmo reć. ona kaže da je njoj to super.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    peterlin, nisu svi kreativni u tom smislu :D
    moja mama boja te bojanke to je nešto kao goblen, ajmo reć. ona kaže da je njoj to super.
    Aaaa, bit će da si u pravu. Iz istog razloga nikad mi nije padalo na pamet pikati goblene.

Kad bolje razmislim, mm-ov nonić je farbao vodenim bojama fotokopije jedrenjaka. Može biti... Meni je to teško zamisliti jer znam crtati i to mi nije problem (v. avatar) ali da - ima logike, baš kako si rekla - nisu svi kreativni u tom smislu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cvijeta,
    Javile se nekreativne!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeta,
    Javile se nekreativne!
    ae
    ovog pijetla od peterlin bih jedva obojala, a kamoli nacrtala. :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja sam mislila da se netko šali kad sam prvi puta čula za te bojanke

To su ti tiskane knjižice: https://www.vbz.hr/kategorija/gift-p...nke-za-odrasle

Međutim nakon isprobavanja promijenila sam mišljenje. Nije stvar u kreativnosti. Bojanke djeluju antistresno i mislim da je podloga u repetitivnim radnjama i preciznosti poteza koje iziskuju. Ako crtaš sama možda se baš i nećeš prisiliti na to (osim ako nisi minijaturist po izričaju)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam mislila da se netko šali kad sam prvi puta čula za te bojanke

To su ti tiskane knjižice: https://www.vbz.hr/kategorija/gift-p...nke-za-odrasle

Međutim nakon isprobavanja promijenila sam mišljenje. Nije stvar u kreativnosti. Bojanke djeluju antistresno i mislim da je podloga u repetitivnim radnjama i preciznosti poteza koje iziskuju. Ako crtaš sama možda se baš i nećeš prisiliti na to (osim ako nisi minijaturist po izričaju)
    Da, teško bih se prisilila na tako nešto....

Btw. to mi nije društvena zabava nego upravo ovo što si rekla zajedno s još ljudi - antistres terapija za JEDNU osobu.

Inače, dok su mi djeca bila mala, meni je antistres terapija bila učiti njih kako se likovno izražavati. To je bila društvena aktivnost za više ljudi - ja bih napravila "pečate" od krumpira, a oni uz pomoć te tiskare i vodenih boja cijelu hrpu božićnih čestitki. Ostalo - glina, plastelin, slano tijesto - sve mi je to više odgovaralo od društveni igara.

Nisam tip za društvene igre, pravila mi idu na živce. Nikad u životu nisam znala kartati dulje od jednog popodneva (društvo me znalo osposobiti da budem četvrta za belu, ali pravila bi izvjetrila iz moje glave čim bi igra završila).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.11.2015. at 13:39

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je antistres terapija bila učiti njih kako se likovno izražavati. To je bila društvena aktivnost za više ljudi - ja bih napravila "pečate" od krumpira, a oni uz pomoć te tiskare i vodenih boja cijelu hrpu božićnih čestitki. Ostalo - glina, plastelin, slano tijesto -
    ja samo dok čitam ovo tvoje i od mojce, ma i sama pomisao na plastelin i kistove - teeški stres mi radi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ja samo dok čitam ovo tvoje i od mojce, ma i sama pomisao na plastelin i kistove - teeški stres mi radi
    Ajde, bar znam da nisam jedina
    Iako, u stvari ne mogu reći da mi je učenje djeteta likovnom izražavanju stvaralo stres - prije komplekse kako druge mame mogu biti tako kreativne, a ja ne mogu. Kasnije sam shvatila da nije ni sva kreativnost u likovnom izražavanju, ima i drugih načina.

Jedan od njih je i meni omiljena igra iz djetinjstva koju sam nekad igrala sa svojom mamom, a sad sa svojim sinom - da zajednički "pišemo priču". Svatko napiše jedan redak, pa presavine papir i doda drugom, i tako do kraja, po zadanoj špranci (imena, mjesto radnje, radnja, dijalog, komentari).
    Jest da osnovci u nekoj dobi najradije u toj igri lupaju termine iz zahodskog rječnika ili prostote ali uz roditeljski korektiv može ih se izvesti i na pravi put

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

... ali sigurno si dobra u kartaškim igrama, za razliku od mene. Meni TO radi stres...kao i većina društvenih igara s pravilima. Uostalom, zašto bi svi morali biti isti? Sva sreća da moji sinovi imaju dedu da ih uči kartati - uz mene i muža ostali bi neuki po tom pitanju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •