-
Osoblje foruma
Kako mislis, da muskarcima, silovateljima, odsjeku spolne organe pa da nikako ne mogu imati djecu? Ili da im oduzmu djecu, ako ih nekako naprave? Mislim, ne branim ih ni najmanje i ne bih voljela da mi se neki doseli u kvart (iako bi me ovdje sustav obavijestio da se takvo nesto planira dogoditi). Pretpostavlja se da su ok za povratak u zajednicu nakon sto su odsluzili kaznu, kao i bilo koji drugi osudjenici. Detalje ne znam, tko kako i sto treba nakon pustanja iz zatvora (tu u SAD-u su silovatelji ovakve vrste pod nadzorom barem neko vrijeme, plus imaju popis raznoraznih zabrana koje moraju postovati).
A sto se tice ovih engleskih situacija, o rahitisu nista nisam cula, ali dvije (tri) internet prijateljice su imale posjete socijalnih sluzbi unatrag prethodne tri godine. Stvarno su poostrene mjere, a sve u cilju sprjecavanja stvarnog zlostavljanja djece. Prvoj su dosli u provjeru nakon sto joj je sin, star manje od godinu dana, dobio (greskom) pogresnu dozu nekakvog rehidromiksa zbog povracanja i proljeva. Pretjerala je s dozom (krivo pisalo na boci, zeznula je ili ona ili medicinsko osoblje koje ga je prepisalo), mali je zavrsio s kratkotrajnim i besposljedicnim komplikacijama vezanim uz bubrege i visak soli, a njih su malo protjerali kroz sito i reseto jer je mama zapravo na antidepresivima neke vrste cijeli zivot. Drugoj su dosli na razgovor jer je majka cetvoro djece (najstariji ima 5 godina) i jedno od ovih sto govore je reklo u skoli da mu je masnica na glavi 'od mame'. Pa eto, provjerili su mamu (ispalo je da je istina da se popiknuo na njenu nogu dok su se igrali lovice u hodniku stana). Treca je malo vise nadrapala - i dalje istrazuju zasto joj je sin od oko 8 mjeseci imao masnice po cijeloj glavi koje je zadobio dok ga je cuvao tata. Nista u prici ne drzi vodu, nista ne potvrdjuje nicije tvrdnje, ali socijalna sluzba, do raspleta slucaja (traje jedno 3-4 mjeseca sad) ne dozvoljava da obitelj zivi zajedno.
Long story short - iako je ovima sto su ispali ni krivi, ni duzni bilo malo tlaka ici na razgovor, u principu se nitko previse ne buni. Zapravo im je drago da se sistem pokrenuo i nadaju se da ce uspjeti sprijeciti stvarna zlostavljanja koja bi im redovito promakla.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma