Stranica 54 od 110 PrviPrvi ... 444525354555664104 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,651 do 2,700 od 5466

Tema: yours in free thought (ireligiozni topic) - 4. dio

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj olja prvotno napisa Vidi poruku
    Antivakcinizam...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

... narcisizam...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mačizam

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

marksizam

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Katekizam.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hm... to nema veze s feminizmom

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Reakcionarizam

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hm... prije nešto kao mainstream, ali dobro. Slutwalk se računa.
    U tom slučaju - seksizam.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

http://www.novilist.hr/Vijesti/Svije...ristima-ISIL-a
    evo jedan stariji tekst, malo informacija iz turske.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Crkva kao podvojena ličnost. Svaki put kad zgriješi samu sebe pokudi i sve bude ok. Kao da se ništa nije desilo. Naša profa iz biologije znala je reći "pala kuja s mosta i dalje maše repom".

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dugo nisam bila na forumu, ne stižem, ali bih ovo rado podjelila s vama....

link : "U našem vremenu, općenito gledano, objasnio je Bojić, ateisti su humaniji i odgovorniji, oni se u javnoj društvenoj sferi više zalažu za humanističke vrijednosti, za ljudsko dostojanstvo, ljudska prava i ljudske slobode."

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Emsa, dobrodosla na svoj topic
    Bas sam se pitala gdje si.

Meni je uvijek drago vidjet kad netko propituje u prvom redu sebe sebe, a onda i svoje okruzenje.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    dugo nisam bila na forumu, ne stižem, ali bih ovo rado podjelila s vama....

link : "U našem vremenu, općenito gledano, objasnio je Bojić, ateisti su humaniji i odgovorniji, oni se u javnoj društvenoj sferi više zalažu za humanističke vrijednosti, za ljudsko dostojanstvo, ljudska prava i ljudske slobode."
    baš sam jutros čitala ovaj članak. On je franjevac? Čitala sam nedavno nešto od Lovrenovića (čini mi se, Duh iz sindžira ili Liber memorabilium) gdje spominje bosanske franjevce (kroz povijest) u jako pozitivnom smislu, uvijek u opoziciji, baš kao ovdje. Drago mi je da ima još takvih.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    "U našem vremenu, općenito gledano, objasnio je Bojić, ateisti su humaniji i odgovorniji, oni se u javnoj društvenoj sferi više zalažu za humanističke vrijednosti, za ljudsko dostojanstvo, ljudska prava i ljudske slobode."
    Meni su ovakva promišljanja besmislena, pa čak kad dolaze i od bosanskih franjevaca

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Emsa, dobrodosla na svoj topic
    Bas sam se pitala gdje si.

Meni je uvijek drago vidjet kad netko propituje u prvom redu sebe sebe, a onda i svoje okruzenje.

I meni si nedostajala.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://pescanik.net/zene-europe/ Dubravka Ugrešić, ja je rado čitam

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

edit - nisam do sad znala da je Ivana Brlić Mažuranić počinila samoubojstvo... nakon ovog članka, pronašla sam jedan od rijetkih tekstova o njoj gdje se o tome govori. Svi ostali biografski tekstovi to jednostavno prešućuju. Baš žalosno :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    edit - nisam do sad znala da je Ivana Brlić Mažuranić počinila samoubojstvo... nakon ovog članka, pronašla sam jedan od rijetkih tekstova o njoj gdje se o tome govori. Svi ostali biografski tekstovi to jednostavno prešućuju. Baš žalosno :/
    O tome piše Sanja Lovrenčić u svojoj izvrsnoj knjizi "U potrazi za Ivanom". Ne toliko o samoubojstvu, više o okolnostima koje su je dovele do depresije. I da, činjenica je da se o tome baš i ne govori, valjda da se ne bi sablaznilo djecu koja čitaju Šegrta Hlapića i Priče iz davnine za lektiru. Ne uklapa se u sliku idealne književnice za djecu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    O tome piše Sanja Lovrenčić u svojoj izvrsnoj knjizi "U potrazi za Ivanom". Ne toliko o samoubojstvu, više o okolnostima koje su je dovele do depresije. I da, činjenica je da se o tome baš i ne govori, valjda da se ne bi sablaznilo djecu koja čitaju Šegrta Hlapića i Priče iz davnine za lektiru. Ne uklapa se u sliku idealne književnice za djecu.
    da, zaboravila sam u prethodnom postu ubaciti link na članak o kojem govorim http://gkr.hr/Magazin/Prikazi/U-potr...rlic-Mazuranic ovo je recenzija te knjige. Nisam je još čitala.
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 08.12.2015. at 15:51

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

http://hr.n1info.com/a89736/Vijesti/...-katolika.html

mene samo zanima kako se uopće zna da li je dijete katolik? imaju neku posebnu iskaznicu, istetovirano im je na tijelu... ??? da li je to klizalište vlasništvo KC? milijun pitanja mi se nameće i ni jedan odgovor mi nije dovoljno dobar i opravdan da se djecu po tom pitanju diskriminira ili privilegira.

u prvom trenu sam pomislila da je news bar u pitanju, ali očito sam preoptimistična kad sam mislila da se to ne može dogoditi u tzv sekularnoj državi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni se sviđa ovih par rečenica:
    Govor mržnje laička je verzija vjerske blasfemije. Taj delikt pretpostavlja postojanje službenog i vladajućeg političko-društvenog svjetonazora. Dakle, govor mržnje kao lingvističko-pravna konstrukcija sastavni je dio arsenala političke korektnosti koja se temelji na sljedećim postulatima: neupitna dobrobit globalizacije i neoliberalnoga tržišnog modela, multikulturalnost, prekid s tradicijom i antinacionalnim
    Politička korektnost u neoliberalnim demokracijama pandan je verbalnoga delikta u totalitarnim režimima
    odavde
    http://blog.vecernji.hr/jure-vujic/s...rektnosti-7566

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

apsolutno se ne slažem niti s tobom niti s autorom teksta. ne vidim niti jednu dobrobit koju bi donijelo zagađivanje javnog prostora govorom mržnje. da svi počnu govoriti što im padne napamet, u javnom prostoru, da počnu prosipati rečenice pune mržnje.
    kako bi uostalom ovaj topik izgledao kad bi se počele nizati rečenice u stilu ilčića- "katolici su glupi", npr. i, ajmo staviti po strani izgled - što bi to dobro donijelo bilo kome? čemu? koga briga što je nečije mišljanje o muslimanima takvo kakvo ima trump i ilčić?

upravo to što traži autor je potpuno izvrtanje demokracije.
    a kako je tu ubacio globalizaciju i neoliberalni tržišni model (koji ilčić, btw, zdušno zagovara) to je samo njemu, i valjda tebi mujice, poznato.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 14.12.2015. at 11:22

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je zapalo za oko izvrtanje teza u članku koji je Mujica linkao. Nije li se upravo Iličić (ako sam dobro pohvatala) odlučio na pravne postupke protiv novinara koji su kritički pisali o njegovom istupu (što bi, ako dobro shvaćam autora teksta, bila "pravna kriminalizacija kršitelja dogmi političke korektnosti")? Hebiga, ako si javna ličnost, trebao bi biti spreman podnijeti i javnu kritiku, a ne tako.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cvijeta, ne govorim ja ništa niti o Ilčiću, niti o njegovi izjavam.a

Kažem da mi se sviđaju rečenice koje sam citirao u prethodnom postu.

Jer je optuživanje za "govor mržnje" stvarno postalo oružje kojim "politički korektni" cenzuriraju svakoga tko se usudi uopće pokretati raspravu i iznositi bilokakve argumente koji vode u smjeru koji nije mainstream.

(To sam doživio na ovoj temi svojedobno, kad su bile neke rasprave o MPO, braku itd...)

A smatram da je na institucionalnoj razini zloupotreba etiketiranja "govorom mržnje" jednako zlo kao i forsiranje verbalnog delikta. Jer se i kod jednog i drugog ljude koji drukčičje misle ušutkava prijetnjama a ne argumentima.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nemoj zezat

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Mujica, odličan blog!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

joj, uvijek ista kuknjava.
    jer je optuživanje za "govor mržnje" stvarno postalo oružje kojim "politički korektni" cenzuriraju svakoga tko se usudi uopće pokretati raspravu i iznositi bilokakve argumente koji vode u smjeru koji nije mainstream
    .
    zašto misliš da je iznošenje stavova bez govora mržnje - nemoguće?
    a ako je nemoguće, a slažem se da je ponekad nemoguće, ne govori li to nešto o tim stavovima? dakle, po tebi, nije problem u stavu, nego je problem u tome što će iznošenje tog stava izazvati salve kritika?
    koje naopako razmišljanje je to.

a onda dolazimo do ovog kanginog, kao vrhunca desničarske kuknjave.

nešto kažem u javnosti, javnost to okarakterizira kao govor mržnje, i onda ja tužim! one koje su to okarakterizirali kao govor mržnje. gdje je sad sloboda govora? ja, u ime slobode govora, smijem reći da su muslimani lijeni, al javnost nema tu istu slobodu govora i ne smije reći da je to govor mržnje.
    ja sam jadan jer nisam mainstream i ne mogu nikako drugačije dokazati svoju tezu osim govorom mržnje.
    kužiš paradoks? ne?

kažeš da ne govoriš ništa o ilčiću i njegovim izjavama, ok, ja sam ga ubacila u raspravu (kao i ovaj tvoj bloger) jer je lakše raspravljati ako ne raspravljamo općenito (kao što je nastavak tvog posta) nego ako imamo neki primjer. ne mora to biti ilčić.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku

Jer je optuživanje za "govor mržnje" stvarno postalo oružje kojim "politički korektni" cenzuriraju svakoga tko se usudi uopće pokretati raspravu i iznositi bilokakve argumente koji vode u smjeru koji nije mainstream.

(To sam doživio na ovoj temi svojedobno, kad su bile neke rasprave o MPO, braku itd...)

A smatram da je na institucionalnoj razini zloupotreba etiketiranja "govorom mržnje" jednako zlo kao i forsiranje verbalnog delikta. Jer se i kod jednog i drugog ljude koji drukčičje misle ušutkava prijetnjama a ne argumentima.
    Istina, to je batina s dva kraja.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku

x

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Smijesno je izjednacavati verbalni delikt sa govorom mrznje. Tolerancija ima svoje granice. I ne tolerira netolerantno. Ne moze se u javnom prostoru koristiti izjavama kakvima se koristi gore spomenuti. I onda se cuditi reakcijama. Pa naravno da je javnost reagirala. Nego sto bi trebalo- reci da svatko ima svoje misljenje? Ima- ali ne, nisu sva misljenja jednako vazna/vrijedna/konstruktivna/ ili u ovom slucaju opasna i ruzna. To bi mujica prvi trebao znati.

Sent from my iPhone using Tapatalk

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    joj, uvijek ista kuknjava.
    .
    zašto misliš da je iznošenje stavova bez govora mržnje - nemoguće?
    a ako je nemoguće, a slažem se da je ponekad nemoguće, ne govori li to nešto o tim stavovima? dakle, po tebi, nije problem u stavu, nego je problem u tome što će iznošenje tog stava izazvati salve kritika?
    koje naopako razmišljanje je to.

a onda dolazimo do ovog kanginog, kao vrhunca desničarske kuknjave.

nešto kažem u javnosti, javnost to okarakterizira kao govor mržnje, i onda ja tužim! one koje su to okarakterizirali kao govor mržnje. gdje je sad sloboda govora? ja, u ime slobode govora, smijem reći da su muslimani lijeni, al javnost nema tu istu slobodu govora i ne smije reći da je to govor mržnje.
    ja sam jadan jer nisam mainstream i ne mogu nikako drugačije dokazati svoju tezu osim govorom mržnje.
    I ja ovako mislim.
    A što se bloga tiče, slažem se samo u jednom - da se pretjerano olako poteže za karakterizacijama fašist i fašistički.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nisam bila jasna, htjela sam reći da ovoliko učestalo koliko se to događa u našem javnom prostoru nazivati ljude fašistima sigurno nije govor ljubavi, niti je konstruktivno.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

leirmam, lili i ostale koje podržavate...
    dajte malo koji primjer.
    dakle, vi bi dozvolile u javnom prostoru - sve.
    poziv na diskriminaciju.
    dok ostaje na riječima, dobro je?

dakle, recimo sa saborske govornice možeš izreć ovakvu kritiku ministru, bez ikakvih sankcija.

npr:

ima krvna zrnca predodređena da mrzi sve hrvatsko
    Kod njega ne vidite osmijeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovjek koji je Srbin i nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je malo dizao utege, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac
    dakle, ne argumentirano govoriti o tome zašto nije dobar ministar, nego spominjati krvna zrnca. bez ikakvih sankcija.

i onda još tvrdite da su sankcije za ove izjave prijetnja demokraciji. a ne nepostojanje sankcija i ne upravo ovakve izjave.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Onaj tekst je na razini Carla Gustafa Stroma, tko ga se sjeća.

Što se tiče verbalnog delikta i govora mržnje, potpis na Sasu.

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Smijesno je izjednacavati verbalni delikt sa govorom mrznje. Tolerancija ima svoje granice. I ne tolerira netolerantno. Ne moze se u javnom prostoru koristiti izjavama kakvima se koristi gore spomenuti. I onda se cuditi reakcijama. Pa naravno da je javnost reagirala. Nego sto bi trebalo- reci da svatko ima svoje misljenje? Ima- ali ne, nisu sva misljenja jednako vazna/vrijedna/konstruktivna/ ili u ovom slucaju opasna i ruzna. To bi mujica prvi trebao znati.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od Zuska : 15.12.2015. at 12:24

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Hm, hm, za oko mi je zapela rečenica iz teksta:
    "Očekivali su još jednu staru lopinu koja će osvanuti na balkonu i do svoje smrti promovirati nazadne ideje kojima nije mjesto u vremenu u kojem živimo.". Što znači da su bivši pape (Ivan Pavao, ...) bili za autora članka upravo to - stare lopine sa nazadnim idejama. Eto, čovjek je rekao i nitko ga za to ne proziva. To je po vama pristojna usporedba?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nije, pa što onda?

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Uklapa se u ovo pisanje o slobodi pojedinca da kaže što želi....

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj LEIRmam prvotno napisa Vidi poruku
    Uklapa se u ovo pisanje o slobodi pojedinca da kaže što želi....
    isto kao i ovo

http://net.hr/danas/hrvatska/sramota...ke-pedofilije/

isto kao i stotinu drugih sranja koja iskaču s jedne i druge "strane".

jadan i taj bog na šta se svelo današnje vjerovanje u njega, u rasponu od plaćanja klizanja pa sve do raznošenja bombama.
    a vjerovanje je u stvari tako jednostavno.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Nevjerovanje još jednostavnije.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    leirmam, lili i ostale koje podržavate...
    dajte malo koji primjer.
    dakle, vi bi dozvolile u javnom prostoru - sve.
    poziv na diskriminaciju.
    dok ostaje na riječima, dobro je?
    A povijest nas uči da riječi samo stvaraju atmosferu, pogodan teren za pravu diskriminaciju, za prave zločine.

Dobro je dok se borimo riječima, i nek je najveće zlo što netko mora pregristi jezik da ne bi uvrijedio drugoga. Jednom kad progovori sila, svi će brzo zašutjeti. (Čitam baš S. Goldsteina - 1941, godina koja se vraća)

Slažem se ipak da se riječ fašist prečesto koristi, i da često na stranicama na kojima očekujem - ne bih čak rekla ni više tolerancije, nego jednostavno više razuma - nailazim također na govor mržnje: ljudi počinju sve više razmišljati crno-bijelo, i javnost se u svoj ovoj šumi informacija polarizira. I moja su se uvjerenja pomalo zaoštrila. Da budem iskrena, često mi se čini da smo na pragu nekog doba gdje će se možda meni i mojoj djeci raditi o glavi zbog toga što nismo vjernici ili se ne uklapamo na neke druge načine. Nisam jedina koja se tako osjeća, a strah rađa mržnju, i toga moramo biti svi svjesni.

Tu je točka gdje svi trebamo stati na loptu, ako nam je zaista stalo do budućnosti naše djece (da ne kažem naše zemlje treba misliti i šire)
    Vjerujem, mujice, da je i tebi i onima koji su te potpisali, u biti stalo do toga. Nadam se ipak više nego do slobode da smiješ nekoga javno uvrijediti, čak i ako se baš osjećaš tako da to želiš.
    Ako se govor mržnje dozvoli, pa i ozakoni, kamo to može dovesti?

Neki anonimus je nedavno, pod nekim od članaka na temu izbjegličkog vala iz Sirije, napisao: Njemačkoj treba novi Hitler! (anonimus je naš, ne njemački, odnosno, bilo je to u našim novinama - zaboravila sam kojim i na koji članak, ali nebitno, svi znamo da takvih komentara ima zadnjih dana na lopate, mene je baš ovaj potaknuo na razmišljanje)

Kako molim? Novi Hitler? Sjećaju li se danas Nijemci što im je donio Hitler? Baš njima, da zaborave na čas što je sve priuštio ostatku svijeta. Možda neki misle da bi imao ovaj puta više sreće? Sjećamo li se mi što nam je donio Pavelić? Danas zahvaljujući slobodi govora možemo čuti svakakva mišljenja o tom nesretnom dobu. Neobično, ali kao da se ona agresivniji i gluplji stavovi brže i češće prenose.

Zato ću ja sada postaviti link na jedan dobar tekst: Ivan Lovrenović - Groblje izdanih http://milelasic.com/?p=2399
    Tko želi neka čita. Toliko o domoljublju.
    Mržnju i glupost koja se nesmetano širi na kraju će iskoristiti netko dovoljno pohlepan i okrutan, za sobom će ostaviti užase, a narod će mu i nakon toga još dugo pjevati i slaviti ga, pa čak i potajno.
    Masa voli govor mržnje i nacionalizam, takav joj govor laska i godi. A pojedinci koje on pogađa moraju često šutjeti, kako se ne bi još više isticali.
    Govor mržnje otvara put nacizmu, ratu i oružju. Za sve nas bi bilo bolje, mujice, da je cenzura govora mržnje malo jača.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

LEIRmam, ja osjećam razliku između Ilčićevog nastupa i rečenice koju si izdvojila. Ilčićev je govor bio vrlo pristojan i uglađen, ali sadržajno je imao obilježja koja upadaju u definiciju govora mržnje - govora usmjerenog protiv osobe ili određene skupine na temelju njene vjerske ili etničke pripadnosti, spola, invaliditeta, seksualne orijentacije i sl. Možemo se sporiti oko toga puše li se na hladno kada je u pitanju svaki govor takvog tipa, ali povijest nas je naučila da takav govor doprinosi širenju predrasuda i može lako potaknuti nasilje. Zato je društvo valjda toliko osjetljivo na njega. S druge strane, rečenica koju si citirala je nepristojna i uvredljiva, ali sadržajno po meni nije na taj način problematična. Naravno, mislim da ni jedno ni drugo nije konstruktivan način govora niti doprinosi dobru.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

No ja ne razumijem Leirman- potpisala si Mujicu- dakle smatras da se danas termin "govor mržnje" koristi kako bi se ušutkali oni koji misle drukčije ( i ne nužno krivo) prema blogu koji je linkan i koji ti se sviđa. A onda nakon Cvijetinih direktnih pitanja navodiš primjer nekog tko je u najmanuđju ruku nepristojan, da bi dokazala što??? Da ima i ljevičara i ateista koji su u javnom prostoru kreteni? Pa naravno da ima. No nije o tome riječ.
    O čemu je riječ divno je sažela Pomikaki.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

S tim sto je marjanovicev tekst satiricne prirode, a ilcicev govor pripada politickom diskursu.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

aha- ja nisam ni vidjela ovaj prvi osim izvučenog citata.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    A povijest nas uči da riječi samo stvaraju atmosferu, pogodan teren za pravu diskriminaciju, za prave zločine.

Dobro je dok se borimo riječima, i nek je najveće zlo što netko mora pregristi jezik da ne bi uvrijedio drugoga. Jednom kad progovori sila, svi će brzo zašutjeti. (Čitam baš S. Goldsteina - 1941, godina koja se vraća)

Slažem se ipak da se riječ fašist prečesto koristi, i da često na stranicama na kojima očekujem - ne bih čak rekla ni više tolerancije, nego jednostavno više razuma - nailazim također na govor mržnje: ljudi počinju sve više razmišljati crno-bijelo, i javnost se u svoj ovoj šumi informacija polarizira. I moja su se uvjerenja pomalo zaoštrila. Da budem iskrena, često mi se čini da smo na pragu nekog doba gdje će se možda meni i mojoj djeci raditi o glavi zbog toga što nismo vjernici ili se ne uklapamo na neke druge načine. Nisam jedina koja se tako osjeća, a strah rađa mržnju, i toga moramo biti svi svjesni.

Tu je točka gdje svi trebamo stati na loptu, ako nam je zaista stalo do budućnosti naše djece (da ne kažem naše zemlje treba misliti i šire)
    Vjerujem, mujice, da je i tebi i onima koji su te potpisali, u biti stalo do toga. Nadam se ipak više nego do slobode da smiješ nekoga javno uvrijediti, čak i ako se baš osjećaš tako da to želiš.
    Ako se govor mržnje dozvoli, pa i ozakoni, kamo to može dovesti?

Neki anonimus je nedavno, pod nekim od članaka na temu izbjegličkog vala iz Sirije, napisao: Njemačkoj treba novi Hitler! (anonimus je naš, ne njemački, odnosno, bilo je to u našim novinama - zaboravila sam kojim i na koji članak, ali nebitno, svi znamo da takvih komentara ima zadnjih dana na lopate, mene je baš ovaj potaknuo na razmišljanje)

Kako molim? Novi Hitler? Sjećaju li se danas Nijemci što im je donio Hitler? Baš njima, da zaborave na čas što je sve priuštio ostatku svijeta. Možda neki misle da bi imao ovaj puta više sreće? Sjećamo li se mi što nam je donio Pavelić? Danas zahvaljujući slobodi govora možemo čuti svakakva mišljenja o tom nesretnom dobu. Neobično, ali kao da se ona agresivniji i gluplji stavovi brže i češće prenose.

Zato ću ja sada postaviti link na jedan dobar tekst: Ivan Lovrenović - Groblje izdanih http://milelasic.com/?p=2399
    Tko želi neka čita. Toliko o domoljublju.
    Mržnju i glupost koja se nesmetano širi na kraju će iskoristiti netko dovoljno pohlepan i okrutan, za sobom će ostaviti užase, a narod će mu i nakon toga još dugo pjevati i slaviti ga, pa čak i potajno.
    Masa voli govor mržnje i nacionalizam, takav joj govor laska i godi. A pojedinci koje on pogađa moraju često šutjeti, kako se ne bi još više isticali.
    Govor mržnje otvara put nacizmu, ratu i oružju. Za sve nas bi bilo bolje, mujice, da je cenzura govora mržnje malo jača.
    Amen to that (pun intended) !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •