Pokazuje rezultate 1 do 50 od 90

Tema: Stara kamena kuća, odnosno ruševina

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cvijeta, priupitaj svoje arhitekte u familiji. Neka pomno pogledaju kuću.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Cvijeta, priupitaj svoje arhitekte u familiji. Neka pomno pogledaju kuću.
    oni bi sve srušili
    jer da će tako biti jeftinije. i da treba puno novaca za sanirati i izolirati kamen. ili ne srušiti zidove, nego prekriti kamen izolacijom, da se ne vidi iznutra. odnosno, ako želim da se iznutra vidi kamen i drvene grede, da će me koštati i boga i vraga. a ne znam, s druge strane čujem drugačija mišljenja.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    oni bi sve srušili
    jer da će tako biti jeftinije. i da treba puno novaca za sanirati i izolirati kamen. ili ne srušiti zidove, nego prekriti kamen izolacijom, da se ne vidi iznutra. odnosno, ako želim da se iznutra vidi kamen i drvene grede, da će me koštati i boga i vraga. a ne znam, s druge strane čujem drugačija mišljenja.
    Mogu li te zamoliti da ih pitaš kako bi to izveli?

Naša kuća na Žumberku je u osnovi kamena, pa bi mi ovo bila značajna informacija. A skroz mi je ok da iznutra ne vidim kamen...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu li te zamoliti da ih pitaš kako bi to izveli?

Naša kuća na Žumberku je u osnovi kamena, pa bi mi ovo bila značajna informacija. A skroz mi je ok da iznutra ne vidim kamen...
    Već sam napisala na ovoj temi kako smo mi to izveli.
    U prizemlju, smo uz sve zidove sazidali zid od pregradne cigle. Ytong bi bio jednostavniji, ali naš zidar je rekao da više voli raditi ciglom. Dio kuće je, izvana naravno, ispod nivoa zemlje, pa je trebalo i dodatno izolirati radi nemogućnosti prodora vode. To smo onim cementnim premazima, na već ožbukanu tu ciglu. Izgubili smo nešto kvadrata, ali smo dobili suho okružje. I naravno pod je trebalo dodatno izolirati.

Na katu smo sve na unutarnje zidove stavili špric, pa zatim ploče stiropora ( tanke) I zatim sve obukli u knauf ( sa svom onom aluminijskom konstrukcijom odozada) Tako smo dobili iznutra izolaciju.

Uglavnom, ako ne gledaš debljinu mojih zidova na prozorskim otvorima uopće nemaš osjećaj da je to prastara kuća. Debljina vanjskih zidova je sada 80 cm

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    oni bi sve srušili
    Ali dali su zidovi ok u smislu da su cvrsti, da kisa nije isprala ono vezivo? Jer ako ih trebas iznova zidati onda - fakat bolje rusiti. Ako su zidovi cvrsti, a kuca sluzi samo kao ljetna vikendica, onda trebas zidove popraviti da ne ulaze glodavci, ne curi kisa i sl. Sto isto nije mali posao. Ali za cjelogodisnji zivot treba zidove dobro izolirati, ne samo da ne ide kisa i sl - nego da drze toplinu.

Mi cemo staviti vunu i knauf iznutra, osim na tavanu dva zida sve ostale cemo izolirali iznutra, a izvana je vec od prije cementna zbuka, mozda cemo samo podrum, koji je s donje strane prizemlje, otuci staru zbuku da se izvana vidi kamen. Glavni prioriteti su nam toplinska izolacija, izolacija od glodavaca i jednostavno odrzavanje. Pa je rustikalnost morala malo ustuknuti pred prakticnosti. Sto ce mi kameni zid ako cvokocem pri tome...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •