Pokazuje rezultate 1 do 50 od 834

Tema: Jeste li nekad promijenile posao?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bubilo odredi što ti je u OVOM trenutku važnije
    manje vremena provedenog na poslu, vise s djecom?
    moj posao ne da je potplaćen nego je to smiješno
    ali dobivam zauzvrat ono što je meni jako važno trenutno
    možeš li pristati na manju plaću ako odes na neki drugi posao?
    kakv ti je back up u tom smislu?
    meni se čini da čovjek treba napraviti promjenu ako osjeća u želudcu stress pri pomisli na posao
    čak i ako nije ziher da će mu tamo gdje bi otišao biti bolje...
    već sam promjena atmosfere zna osvježiti i dati neki novi elan

jedino paziti da ne bi došla na isto, u smislu sati proboravljenih na radu i stresa
    a lova ostane ista ili bude još manja
    e to bi bio loš potez...
    sve ostalo, go girl!

mada ja što sam starija sve nešto mislim da se u konačnici masu toga svodi na isto
    da bilo gdje dođem čekalo bi me jednako lijepih i nelijepih stvari
    samo je pitanje što u kojem životnom trenutku ja mogu nositi...
    I kao se ispočetka postaviti.
    ako nisi spreman raditi svetke, petke, neplaćene prekovremene, to treba odmah izreći..

na prošlom razgovoru za posao sam to naglasila i neugodno su se iznenadili, skoro lecnuli
    pošto su navikli bez pardona zvati zaposlenike u svako doba dana I noći, vikendima, blagdanima, te očekivati da se službeni mobiteli ne gase 24 sata
    a priroda posla nije takve prirode, već je riječ o lošoj organizaciji (nije privatnik ai da jest, za mene je to prelaženje granice koje ne toleriram, ni rođenoj djeci nisam 24 sata na dispoziciji)

prošli posao je bio dosadnjikav i neizazovan, plus svezane ruke
    atmosfera tako-tako
    plaća bolja nego gdje sam sad
    ovaj sad posao ima jedan jedini plus
    obavljam ga iz srca...

ali najgore što se čovjeku može dogoditi da nema izbora
    što je skoro pa pravilo u manjim sredinama
    e to je problem
    često mislim da sam pogriješila brašnu totalno, a život me odnio u neku skroz drugu
    I velim, osim te ljubavi prema samom poslu, nigdje nikakve zadovoljštine
    ali zasada mi je to dovoljno
    što će biti kroz koju godinu mislit ću kroz koju godinu:scarlet:

stoga, ako vidiš da izgaraš i da na vidiku nema naznake da će se stanje promijeniti
    bye-bye
    Posljednje uređivanje od flopica : 30.11.2015. at 06:37

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    na prošlom razgovoru za posao sam to naglasila i neugodno su se iznenadili, skoro lecnuli
    pošto su navikli bez pardona zvati zaposlenike u svako doba dana I noći, vikendima, blagdanima, te očekivati da se službeni mobiteli ne gase 24 sata
    Problem je to što je taj prekovremeni (često neplaćen) rad toliko postao uobičajen da ljudi to očekuju bez da se spomene. I ako firma funkcionira na takav način, svi ostaju iza radnih sati i rade, bolje je svoja očekivanja naglasiti na početku nego da se svi neugodno iznenade kasnije.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    Problem je to što je taj prekovremeni (često neplaćen) rad toliko postao uobičajen da ljudi to očekuju bez da se spomene. I ako firma funkcionira na takav način, svi ostaju iza radnih sati i rade, bolje je svoja očekivanja naglasiti na početku nego da se svi neugodno iznenade kasnije.
    Nije to novost... Ja sam to imala prije 15 godina na bivšem poslu (loše organizirana firma koja je u međuvremenu ne baš propala, ali promijenila vlasnika i lokaciju) i sama nisam mogla ništa promijeniti. Od toga jednostavno treba uteći. Takav posao možda i jest za mlade ljude koji se žele dokazivati, ali nije za majke s djecom. Nije to lako... Ne kaže se bezveze da iza svake žene s karijerom stoji mater koja joj čuva djecu i brine o kući. Ja to nisam imala, pa je moja tzv. karijera (u kojoj se ionako nisam našla) "odmrčala" za dobrobit moje djece. Tadašnjem šefu sam rekla istinu - moj stariji je imao tešku nagluhost i zastoj u radu neurološkog sustava + sumnju na strabizam i ambliopiju (koja se pokazala opravdanom) i lijepo sam si našla posao gdje sam imala razumijevanja nadređenih za česte izostanke, bolovanja, vodanja djeteta logopedu i oftalmologu, a posao sam radila kojekako - često vikendom i doma. Moji u firmi su znali da ću ja svoj posao odraditi (nisam radila sa strankama pa se to moglo) u bilo koje doba pa me nitko nije pitao ako 2-3 puta tjedno odem na sat i pol. Aliiii takav posao moraš svijećom tražiti. S druge strane - sigurno se uvijek može nešto naći. ALi treba biti spreman na kompromise.

suma avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Ja bi isto posao koji dodjes, radis i ides kuci. I radje bi manju placu a da imam slobodno vrijeme. Ganjala sam karijeru i odustala. Svi bi da ti sebe cijelog dajes u tudju firmu, da zivis za nju. Hocu slobodno vrijeme, prije sam htjela vrijeme za hobije, sada zelim vrijeme za dijete i hobije. Al takav posao ne mogu naci. Pa ako ga netko nadje nek mi javi .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •