došla sam vam javiti da sam i ja jučer dobila šup kartu od fotkija![]()
došla sam vam javiti da sam i ja jučer dobila šup kartu od fotkija![]()
zene, kako se snalazite bez Fotkija?
gdje uploadate slike?
nigdje
razmišljam što ću i kuda ću
Ja eksperimentiram s Flickr-om, metodom pokušaja i pogrešaka, ima skroz drukčiju filozofiju nego Fotki.... Kreirala sam dva albuma, ni samoj mi nije jasno kako, uploadala fotke, rasporedila u albume (a kako mi je to uspjelo to mi je tek misterija). Jedan album mi prijatelji mogu vidjeti, drugi ne, i da me ubiješ nije mi jasno zašto...
Idem opet pokušavati.
Ja sam pocela stavljati na Moje krpice.
Ali to traaaaje, dok za svaku stvari ispunis 10 polja, koma.
a Google, kako bi to funkcioniralo?
vide svi sve?
Ja sam na googleu otvorila novi gmail, pa time i novi foto album picassu- nema niš privatni stvari gore, čak ni ime i prezime vlasnice :D i sad trebam s harda skinuti fotke koje sam imala u oglasima na fotkiju, ali sam ih ostavila i na hardu.
Jedino mi ne gine ponovno opisivanje i pisanje mjera, cijena...
Ja sam nekad koristila photobucket i bio mi je dobar.
pretpostavljam na šta je ciljala, ali svejedno
jer ja sam malo dijete u smočnici, među teglicama pekmeza, a ona je zločesta![]()
AdioMare zločesta sam, neg šta!
zapravo sam te zamijenila sa aleksandrom
poveselila sam se da nju šupiralo
zbog neke teme ranije sa fotkama![]()
Pobogu nista posebno, zaista
Pisala si da si riješila s fotkama tako sto si platila
To je bio odgovor na moje pitanje kako izmaći fotkiju i sačuvati slike a da ne platiš, sto sam ja željela uciniti, jel...
Ovo dalje je bila moja sala (neuspjela očigledno) na komentar AM da su je supirali, a ja sam njezin nick zamjenila u brzini za tvoj..
Ma bzvz
i ja,samo dok se smislim album zimske robe će bit pointless prodavat...bolje mi je da se odma nakanim kopat po ljetnoj robi...
htjela ali sam odustala,još im je sad spor site...pa prošla bi me volja za prodajom dok uploadam 70 slika...
e radi toga sam ja zazirala od googla i tako tih...da mi svi ne vide ime i prezime...a sad otvarat još jedan gmail account..ni ovaj kojeg imam ne gledam...ajme baš sam lijena i ljuta na taj fotki!
a ima li taj photobucket albume?
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 20.11.2015. at 22:22
Ja sam složila jedan album, za probu na Picassi, pa stavljam na burzu pod svoju temu.
Naravno da nisam još niš pisala, u slučaju da mi ne radi :D, pa molim kome se da , nek ide škicnuti i skomentira mi jel sve ok.
Evo na jednoj drugoj temi me propituju o Flickr-u, ap ću ovdje pokušati dati neka objašnjenja. Kako sam, ponavljam, do nekih otkrića došla metodom (puno) pokušaja i (puno) pogrešaka, ovo kako sam ja radila vjerojatno se dalo izvesti puno brže i jednostavnije.
Nisam htjela koristiti Google+, nisam nikad prije s njim radila, a koliko sam shvatila on radi neke sinhronizacije, prikazuje ime,... a još jedan gmail račun nisam htjela kreirati. Zato sam se odlučila za flickr. Treba kreirati račun na yahoo-u. Prijaviti se s tim računom na flickr. Otići na Camera roll i drag-and-drop slike. Slike selektirati i promijeniti im Privacy postavku na Public. Otići na albums, kliknuti Create new album. Upisati ime albuma, a iz trake sa slikama koja je na dnu izabrati slike koje hoćete da idu u taj album. Preko Your Photostream vratiti se na prijašnje sučelje.
Opise na slike može se dodati ili da se slika otvori iz Photostream ili se otvori album u Albums pa se otvori slika. Obavezno stisnuti Done, inače Jovo nanovo.
Sad ne zvuči tako komplicirano, ali dok sam ja pohvatala kako i kojim redom treba...
Jedino ne znam kako postići da mi slike budu numerirane, npr. ako ih stavim na forumsku burzu da mi netko može reći 'ja bih ovo na slikama 2, 8, 13' a ne da mi mora stavljati linkove od svake slike. Ako ima netko tko zna ili to otkrije, pliz neka podijeli.
Ja sam imala na Googlu albume, ali nesto se poseremetilo sa njima.
I ide mi na zivce sto se on sinhronizira sa uredajima i sad mi je pun mob slika od robe.
Navodno fotki opet ima free albume, ali ne mogu se restorati stari, već se mora otvoriti novi račun s novim korisničkim imenom i JovoNanovo sve fotke dići i opise itd...baš ga kakaju, grrr.
tome sam se potajno i nadala
ma stavit ću opet sve, samo da ne se opet ne predomisli
ja isprobavam flickr
dobar je, ima albume, sve se može poštimati, jedino što nema sortiranje po mojoj želji nego samo po datumu, čini mi se da je za profi fotografe čak i bolji nego fotki ...
(ali ipak meni fotki bio bolji)![]()
ajme, koja dobra vijest, za nas koji ionako nismo imali puno slika tamo
sad će flopica bit sretna
jer sam spušila i platila članarinu
Ja sam otvorila novi album na fotkiju i uploadala slike s kompa, za sada radi...
zmajice, ja isto, nadam se da nas neće "razveseliti" za dan-dva...
i ja se vratila fotkiju, ali nisam se baš raspisala da vidim što će biti, valjda se neće opet predomisliti ...
btw, ste vi otvarali novi račun sa starom mail adresom (istom preko koje ste imali i prvi račun)? sve si mislim hoće li nas po tome skužiti pa blokirati ...
a neće mi se otvarati novu adresu ...
Ja i dalje razbijam glavu oko ovolike ljubavi prema fotkiju. Male slike, sporo se otvara, uzas i katastrofa.
(Ne mogu zamisliti niti jednog poluprofesionalnog fotografa da iz nekog razloga odluci koristiti bas to... brrr.)
Ma nisam ni mislila da bi ga netko stvarno koristio za nesto profesionalno. Nego i za burzu je presporo. Za bilo sto, zapravo.
baš dobro da si javila, ja se sve nešto pripremam da napokon formiram na novom računu albume, prolaze tjedni, a ja ništa. ako je tako neću se ni truditi. koliko im taj probni traje?
rekla bih da je probni rok mjesec dana
sutra javim zbivanja
danas još virkajte![]()
hehe, fotki zatvorio profil točno na sat!
30 dana probni rok i ni minutu dulje![]()
i moj zatvorilo. ne da mi se baš svaki mjesec otvarati novi. lijena sam za njuškalo i krpice.
šta je onda najajednostavnije osim googla?
imam ja i drugi mail, lai ne da mi se s tim sinnkornizacijama zajebavati.
flickr? photobucket?
isprobavam flickr, za sada mi se čini dobar
nadam se da je bar jednako dobar, vidljiv i jednostavan i korisnicima s druge strane, onima koji žele pogledati moje albume ...
photobucket, još nijedan link s photobucketa nisam uspjela otvoriti a da nije bio u nekim čudnim šiframa bez slika .... odustala
pickasa je google pa me živcira što se hoće povezati sa svim mojim podacima
ima li još iskustava?
Mozete li mi staviti link na albume koje ste otvorile, npr. na Flicr-u?
Thnx!![]()
Evo imam dva albuma na Flickr-u, ali kako su pod temom 'Forumska burza' koju ne mogu gledati svi, možeš ih otvoriti s teme:
http://forum.roda.hr/threads/89189-P...-11-cure-10-13
Uspjela sam poloviti neke osnovne funkcije koje su mi dovoljne za što mi Flickr treba, jedino, ponavljam,me jaaaako smeta što fotografije nisu numerirane, ili ja barem nisam našla kako se uz fotografiju može prikazati neki njen redni broj.
Hvala, Audrey!
I mene zivcira to sto nema numeriranja - ja sam u nazivu slike numerirala, no opet ide to unatrag....
Slazem prvi album, idem sistemom hit/miss ... nije bas super-intuitivan, no valjda cu ga skuziti.