Stranica 15 od 123 PrviPrvi ... 513141516172565115 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 6145

Tema: Kako poništiti glasački listić

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Ali dajte sada stvarno, ako bi se i raspisali novi izbori - što bi nam to donijelo? MOST tvrdi da imaju 35 mandata, HDZ niti SDP dakle opet ne uspijevaju sakupiti potrebnu većinu (pretpostavljam) i što onda? Opet "kompromisi" i trgovina? Do kada? Nisam glasala za MOST, ali uz dužno poštovanje njihovom biračkom tijelu, zaista sam skeptična po pitanju njihovog uspjeha na ponovljenim izborima.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako dožive neuspjeh na ponovljenim izborima onda će situacija biti jednostavnija, zar ne?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Eto, sad si i sama napisala jednu prednost situacije. Dobro je da se stvari ogole i pokažu! To nije pomak ka gorem, nego ka boljem.
    ne bas. to je pokazatelj da su kriteriji toliko nestali, da su svi odustali od teznje za pametnim, suvislim, kompetentnim i nepotkupljivim ljudima, intelektualnog habitusa, pa onda bozo petrov, nakon sincica i holy predstavlja "ono bolje" u nasoj politici.
    stvari su se ogolile meni.

mnogima se nista tu nije ogolilo.
    oni recimo misle da je milanovic ili karamarko "pokvaren" jer pokusavaju prodobiti glasove mosta i ostalih. a da je bozo petrov posten, zato sto ne zna sto bi sa sobom. (ili zna, ali gleda kako da to fino upakira)
    to da milanovic i karamarko pokusavaju dobiti mandat za vladu je u opisu njihovog posla i sasvim razumljiva akcija.
    problem sa njima obadvojicom su savim druge stvari. kod cega je meni karamarko kao premijer naprosto nezamisliv, ali to ja druga prica.

izbacivanje prgometa je super cin (ne poznam ni lik ni djelo ni jednog ni drugog), kod cega je to sve skupa em cudno, em totalno nedemokratski, em upravo suprotno bilo kojoj transparentnosti... o nacionalnom vijecu da ne govorim.
    dakle opce se brka s pojedinacnim... mislim to je vjerojatno moja agenda, navikla sam na drugacije, kriteriji su mi takvi kakvi jesu.

ja osobno mislim da ovo sve skupa nece izroditi nista bolje, osim sto ce politika poceti sve vise liciti na big brother.

ja kad vidim ono pismo petrova clanovima mosta koje eto slucajno osvane na facebooku, sadrzaj pisma je meni kao onaj topik na rodi gdje ljudi 20 puta odlaze, pa imaju neke paranoje proganjanja, grupe, nise... itd
    legitimno je naravno, da je to vecini super.

legitimno je takoder, da je meni to nepojmljivo.
    napojmljivo u smislu, da je to za mene upravo suprotno od necega sto bih zvala nova hrvatska politika. odnosno opcenito politika.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

to je naravno moje osobno videnje, vodeno mojim koordinatama.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ti zapravo predlažeš da pričekamo Isusa Krista, koliko shvaćam.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

O ne, njega smo upravo dobili.
    ja sam zadovoljna sa Angelom Merkel, Olaf Palmeom... I tako to.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Odlično. A gdje su, da ih izaberemo?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim, ne znam je li shvaćaš da se svo ovo tvoje pisanje svodi na: joj, kako ste jadni tamo dolje. I sad, kad to kažemo sami sebi, ajde de (iako smo previše uronili u taj samoomalovažavajući mentalitet), ali od dijaspore to slušat stvarno nije neka potreba.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Plus, što si potpuno pogrešno dosta toga shvatila, kao na primjer motivaciju za glasanje za Most. Ljudi uopće ne traže u Mostu ni moralne vertikale, niti vide Most ovako kako ti to opisuješ. Ljudi se nadaju odmaku od nečega što nas upropaštava. A birati mogu samo one koje imaju na raspolaganju.
    Posljednje uređivanje od vertex : 02.12.2015. at 19:41

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Ja pak razumijem težnju ljudi da se okrenu "nećem trećem", ali ako Ustav nalaže da mandatar mora imati 76 saborskih zastupnika, a sasvim je izgledno da MOST niti itko treći neće ostvariti tu većinu, jasno je da oni ipak moraju koalirati sa nekim. Osobno sam recimo za to da se PRIJE izbora stranke jasno izjasne "tko će sa kime", kome se programi najviše slažu i da stvari budu transparetne od početka.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku

ja osobno mislim da ovo sve skupa nece izroditi nista bolje, osim sto ce politika poceti sve vise liciti na big brother.
    isto, isto, isto sam ja pomislila.
    sve skupa mi se već gadi i mislim da je najpoštenije (iako i najskuplje) održati nove izbore.
    most ne da neće imati 35 mandata, nego će laganini spušit.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim, ne znam je li shvaćaš da se svo ovo tvoje pisanje svodi na: joj, kako ste jadni tamo dolje. I sad, kad to kažemo sami sebi, ajde de (iako smo previše uronili u taj samoomalovažavajući mentalitet), ali od dijaspore to slušat stvarno nije neka potreba.
    Mal grubo receno (kaze bivsa dijasporka prepoznavsi senine osjecaje).

Da, Hrvatska je mala. Nema sad tu nekih nepoznatih osvjezenja. S ovoliko godina koliko imam, ispada da koga god izaberu za neku funkciju imamo zajednickog poznanika. Nema skrivene Angele Merkel koja se samo treba otkriti.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene to vertex sto ti kažeš podsjeća na jednu raspravu u kojoj sam sudjelovala ovo ljeto gdje su me neki uvjeravali da je maltene građanska dužnost glasati za Živi zid, a da bi se spasili od HDZa i SDPa. Ne mislim da se osobito samosažalijevam kada konstatiram da nam Božo Petrov ne nosi ništa dobro i da se grozim kako njegove političke pozadine, tako i njegovih suboraca. A da plačem što nemamo vladu, pa i ne. Čak me ovo na jednoj razini zabavlja. Onoj rezigniranoj i ravnodušnoj. I btw ja mislim da nam može biti puno gore nego što nam je bilo uz bahatog Milanovića. I mislim da nam se taj scenarij sprema. Tako da i dalje ne vidim razloga za optimizam- koji se koliko vidim temelji isključivo na tome da imamo novog igrača na terenu.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moji stavovi i moje pisanje nema veze sa dijasporom.
    Postoji dovoljan broj ljudi, koji nisu dijaspora, a pišu i misle slično ovom sto pišem i ja.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malo zabave
    jer muka mi je o svima njima misliti ozbiljno

Božina kućica

Po mostu novom, bez staze, puta

Božidar Petrov povazdan luta.

Lovom se bavi, često ga vide

s Prgometom na kavu ide.

U ponoć gluhu, gledali svi smo,

s rezultatima stiglo je pismo.

Pročitao ga Hrvatin Branko:
    "Na izborima - svi prošli tanko."

Tomica javlja: "Božo, moj brate,

dogovor s nama pravi je za te.

Dođi na kavu u našu stranku,

mi sredit ćemo Narodnu banku.

Nježno te grli medena lica

i pozdrav šalje frend tvoj, Tomica."

"Ajd k nama, Božo," Zoran sve guče,

vabi ga, zove, za ruku vuče.

Al Božo Petrov osta pri svom:
    "Draži su meni - spremni za dom!"

A nešto poslije, vidjeli nismo,

Prgomet, kažu, dobio pismo.

(Ma nije pismo već esemes,

il možda e-mail, il koji bijes.)

Adresa kratka, pametnom dosta:

"Za Prgometa - da siđe s mosta".

U pismu piše: "Prgomet, brate,

spominjemo te, mislimo na te.

Dođi u goste na crnu kavu,

na ulazu tek pripazi glavu.

Sastanak naš će ostati tajna,

a rasvjeta je kod mene sjajna.

Večeru finu ja za te spremam.

Problem je samo - zavjese nemam.

Zeznu se Drago, dođe na kavu,

al snimatelji već šire slavu:

došli su tamo jer vole šalu

i svi sad vide Dragu - budalu.

"Moja je stranka čvrsta ko hrid.

Ne plaši mene ni Živi zid

ni Hrast ni Grozd ni biljke druge.

Za pregovore spreman sam duge."

Prgomet reče, zavjese kupi

za Antu, da ga više ne tupi.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To si sama spjevala?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nisam
    dobila pismo
    (Ma nije pismo već esemes,

il možda e-mail, il koji bijes.)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    I mislim da nam se taj scenarij sprema. Tako da i dalje ne vidim razloga za optimizam- koji se koliko vidim temelji isključivo na tome da imamo novog igrača na terenu.
    e, ali taj scenarij nam je bio 100 posto siguran prije samo par mjeseci. sdp je u principu napravio čudo u kampanji i osvojio toliko mandata. tako da niti ja ne vidim što je sad toliko strašno u ovoj situaciji. to je prvi put da se ovako nešto desilo. i, u principu, stvarno nema razloga da se ne zabavljamo malo. a i bdp ionako raste. ničim izazvan. biće od tolike koncentracije reformi u zraku lol
    a viš koliko je belgiji trebalo da se dogovore, majko mila, skoro dvije godine.
    što vrijeme ide dalje, valjda i u njih, kao i kod nas, sve veći i veći paštroć nastaje.
    i nije most jedini zadužen za paštroć.
    dakle, ako uzmemo stvar na veselje, a takav mi je, kao i aleks, neki period valjda, koliko god je petrov ko dušu dao za news bar, a bome i ovaj dvojac nije daleko.
    npr s ispunjavanjem listića.
    i pristajanjem na svaku novu reformu antifoteljaša petrova. koliko tih reformi on ima?
    npr, danskoj je trebalo cijelo desetljeće da provede reformu administrativnog ustroja, to je ogromna reforma, a u nas se izgubila među silnim DA-NE pitalicama.

no, jako jako puno ljudi je za njih glasalo. pa čak ja ne bih rekla samo i isključivo kao stranku trećeg puta. nego ovo prvo plus za ljude koji su hoćeš nećeš uspješni u svojim lokalnim sredinama. neki dan smo kartali s frendovima, inače isto biračima ljevice, koji su glasali za most. a jest bila žestoka rasprava, posvađali se na kraju. dobro, uvijek se ionako posvađamo radi karata
    dakle, da su izbori prošli drugačije, sad bi vjerojatno imali karamarka premijera. imati ćemo ga kako stvari stoje, i ovako. al ne bi čekali taj sutrašnji dan, hoće se konstituirati, neće, kako će...:D

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nemoj cvijeto...ja se ipak malčice nadam da nećemo karamarka u ulozi premijera gledati.
    što se tiče ostalog-potpisujem seni. odlična analiza trenutnog stanja, i društva, i sudionika ovog cirkusa.
    Posljednje uređivanje od suncokret : 02.12.2015. at 23:45

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Mene to vertex sto ti kažeš podsjeća na jednu raspravu u kojoj sam sudjelovala ovo ljeto gdje su me neki uvjeravali da je maltene građanska dužnost glasati za Živi zid, a da bi se spasili od HDZa i SDPa.
    Ne bi mi palo napamet nikoga u nešto slično uvjeravati, ne znam zašto bi te ova rasprava na to podsjećala.
    Ja sam reagirala na pisanje da nas sad čeka dno dna. Nakon svega što smo imali, sad nam je nikad gore jer se pojavio Most? Ajde da očajavamo zbog činjenice da imamo Glavaša u Saboru, shvatila bih.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moram se složiti s optimističnom cvijetom i realnom vertex.

ili je ono bilo obrnuto?

a odvaljujem na ježurku božu

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mislim, mene je most počeo strašno iritirati nakon što sam skužila da se neće tako lako prikloniti sdp-u kako mi se u početku činilo.
    ne potkupljivački, nego kao svježa krv.
    naravno, nije to njihov nego moj problem, ali stvarno u ovom ne vidim dno dna koje već ranije nije dotaknuto u nekom momentu.
    i jako me ljute paušalne kvalifikacije 'kakav narod takva vlada'. ali ono, baš jako.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajde da očajavamo zbog činjenice da imamo Glavaša u Saboru, shvatila bih.
    Apsolutno. Dno dna. A to nitko ni ne spominje! Istovremeno, dok je postrojavao svoju crnu gardu na Trgu sv. Marka, neki klinac skoro završio u zatvoru zbog bećarca. Nakaradno do bola. A svi se zakačili pljuvati Most što ne mogu izabrati između SDP-a i HDZ-a.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nisam mislila da me uvjeravas, u krajnjoj liniji izbori su iza nas, nego da mi je slicna retorika po tipu- Most je dobar jer nije ni HDZ ni SDP. Meni nije. Danas mi je na fejsu osvanuo intervju njihove zastupnice koja se referira na pitanje pobacaja i pritom koristi -zene bi sirile noge- do zaceca ne bi doslo da bog tako nije htio- etc. formulacije. Meni je to dno. Uz Corusiceve izjave i sve u tom tonu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I uopce se ne radi o tome da me dira sto se oni ne mogu odluciti nego o tome kakav je profil zastupnika izabrana za "spasitelja".

Sent from my iPhone using Tapatalk

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa vidiš koliko su idealni mostovi spasitelji da se zaziva isus krist
    ali, brate, dosadile i babe vange

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ustvari me najviše brine što dugoročno ne vidim nikoga na političkoj sceni tko bi mi bio ne dobar, nego prihvatljiv

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sasa, rekla bih da je Most izabran unatoč tome što imaju i ljude takvog profila među sobom, a ne zbog toga. Izbor se, naravno, može pokazati pogrešnim - jer biračko tijelo Mosta nije većinski desno.
    Prema tim podacima, relativnu većinu biračkoga tijela Mosta (oko 38%) čine birači koji na izborima 2011. godine NISU glasali niti za HDZ niti za Kukuriku koaliciju, nego za razne male stranke od koji neke jesu ušle u Hrvatski Sabor (Laburisti, HSP dr. Ante Starčević, Nezavisna lista don Ivana Grubišića) ali većina nije (tablica 1).
    Tablica 1 – Struktura birača Mosta prema glasanju 2011. godine na temelju izlaznih anketa
    Birači Mosta Ukupni uzorak Indeks
    Nisam glasovao 20,0% 11,3% 177%
    HDZ 11,6% 28,6% 41%
    Kukuriku koalicija 30,0% 38,1% 79%
    Ostale stranke 38,4% 22,1% 174%

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

glavno da imamo nestranačkog premijera

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa nemamo još nikakvog. Ali ako ciljaš na to da će lako moguće Petrov biti premijer, on još od prije izbora govori da je i to opcija.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a je, ali je isto, za vrijeme ovog mučenja naroda, inzistirao na nestranačkom premijeru

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa nemamo još nikakvog. Ali ako ciljaš na to da će lako moguće Petrov biti premijer, on još od prije izbora govori da je i to opcija.
    Pa zato je a70v i stavila onu gomilu emotikona. S razlogom. I ja to isto mislim. Nemam više sape sve to pratiti... pretvorilo se u trakavicu pantljičaru, ufff...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma meni se gade svi skupa
    I od mene jedan
    Svima

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je, naprotiv, baš zanimljivo i zabavno, ali to sam već bila napisala.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

LOL baš sam to htjela napisati, kakvo mučenje, otkad je završio Big Brother ovo mi je najzabavnija stvar na telki

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne volim reality show
    pogotovo ne onaj u kom ja, ne želeći, sudjelujem

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa lako je ne sudjelovati. Ne gledaš i ne čitaš vjesti o pregovorima, i eto ti. Ja ne volim BB pa skoro da i ne znam da je bio.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa lako je ne sudjelovati. Ne gledaš i ne čitaš vjesti o pregovorima, i eto ti. Ja ne volim BB pa skoro da i ne znam da je bio.
    Sudjelujes.
    Nema zapošljavanja u drzavnim i javnim sluzbama dok se Bozo ne odluci.
    Pa tako ja rintam i dalje sama i za vise njih jer Bozo ne zna jel bi...
    Pa onda moja kolegica dobije otkaz jer je bila na odredjeno a Bozo se nije odlucio...
    Sudjelujes.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Slažem se, neke ljude će ova sitacija konkretno kačit.
    Samo teško da je Božo za to kriv.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa eto, to je očito pogrešno, država, a i državne i javne službe moraju moći privremeno funkcionirati sa tehničkom vladom. Jasno mi je da se ne bi trebalo imenovati direktore u ovakvoj situaciji, ali da nema zapošljavanja to je zaista suludo, i svakako je nešto što treba promijeniti. Situacija kakvu sada imamo je potpuno legalna i realna, kao što je već sto puta napisano na ovoj temi, jedino mi nismo navikli na nju.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo, i španjolci su u istoj situaciji. samo oni imaju dva mosta

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Slažem se, neke ljude će ova sitacija konkretno kačit.
    Samo teško da je Božo za to kriv.
    a malo je, ajde vertex priznaj

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma nije niti malo.
    Od svih aktera ove situacije, on je najmanje kriv.
    Svi drugi su tu od ranije, i mogli su tako pogrešan zakon do sada tisuću puta ispraviti (u duhu ovoga što Mima kaže).
    A ako ćemo ljude proglašavati krivima što sudjeluju u regularnim demokratskim poslijeizbornim procesima - što je sasvim naopako - onda ne vidim kako bi baš Božo i Most opet bili krivi, a da ostali nisu jednako krivi. Svi su mogli odmah lijepo zalupit vrata "diletantima" iz Mosta pa da idemo na nove izbore, ili na sve pristat, u brizi za narod kojem je hitno da se izabere vlast, ili se dogovorit mimo njih pa te naporne ludaše koji sve bezobrazno ucjenjuju izbacit iz igre. Opcija koliko hoćeš.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kakvi novi izbori, o tome pričate kao da je to tura pića u lokalnoj birtiji
    pa to su novci koje si ova jadna država ne može sada priuštiti
    skupljat ćemo za liječenje bolesne djece u inozemstvu
    a tu ćemo bacati silne novce na nečija izdrkavanja
    gade mi se, gade
    svi od reda

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi vidjela koliki je suficit u drzavnom proračunu? Nije sve tako crno...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa sad, za Hrvatsku bi vjerojatno stvarno bilo najbolje da ima sultana, ali ako imaš demokraciju i izbore, onda je realna situacija da se ti izbori nekad možda moraju i ponoviti jer nitko ne može sastaviti vladu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •