-
Evo isprobano, ja sam pekla ovako:
Patku nasoliti i natrpati u nju šta se nađe; jabuka, mandarina, naranča, u to nabosti par klinčića...
Staviti patku u vrećicu i peći cca 1-1,5, temperatura oko 180, meni je bolje na nižoj temperaturi, pa duže pečem. Ako je patka veća produžiš vrijeme pečenja.
Izvaditi patku iz vrećice (izvadiš tepsiju, razrežeš vrećicu škarama i izvučeš) i zapeći još 30-45 minuta dok ne dobije lijepu boju.
Ja je volim premazati par puta s limunom i medom (sok 1 limuna i oko 2 žlice meda) u ovoj zadnjoj fazi, ali može i bez toga.
Mi patku obavezno jedemo s mlincima tak da druge priloge nisam radila.
Voila!
Posljednje uređivanje od gita75 : 30.12.2015. at 15:07
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma