Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Beba 5 mj. malo dobiva na tezini

Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno Beba 5 mj. malo dobiva na tezini

Moj djecak je od 4. do 5. mjeseca dobio samo 150g!

Iskljucivo dojimo, ispod je rezime dobivanja na tezini po mjesecima, kao i duzina i obim glave pri rodjenju i sada (nemam to po mjesecima):

3850, 54 cm, og 36, rodjenje, u terminu, hitni carski rez, apgar 9/9
    3650 5 dana, otpust
    5150 1 mj.
    6100 2 mj.
    6750 3 mj.
    7250 4 mj.
    7400 5 mj. 69 cm, og 41

Kaki i piski dovoljno po mom misljenju, kaki svaki drugi ili cak svaki dan, a pelena je bar malo mokra svaki put kad ga presvlacimo (svaka 3h tokom dana, a tokom noci ne presvlacimo pa ujutro bude bas teska i natopljena).

Ostali parametri i motoricki razvoj su odgovarajuci za dob.

Pokusavam ga stavljati sto cesce na dojku, ali on ima svoj ritam, i kad nece nece, uzalud nudim, okrece glavu i buni se. Trenutno tokom dana imamo oko 4 podoja, i nocu 2-3. Kada doji, otprilike je 5 minuta na dojci, najcesce desnu nece nikako, mada je stalno prvu nudim, a ponekad prihvati, pa je onda to max 2-3 minute desna + 5 minuta lijeva. Radim kompresije pred kraj, da ga uspijem bar malo duze zadrzati.

Pedijatrica je preporucila da odmah pocnemo dohranu vocnim kasicama (jabuka i banana), a ukoliko tokom 15 dana beba ne dobije 300 g (bili smo 15.1.) da moramo uvesti i dohranu adaptiranim mlijekom uz dojenje i vocne kasice.

Nisam (jos) poslusala, jos uvijek samo dojimo, ali s obzirom da sam sigurna da nece dobiti ovih 300 g za 2 sedmice, ne znam sta da radim. Svjesna sam da je 150 g za mjesec premalo, ali dohrana mi se ne uvodi do punih 6 mj, a adaptirano milijeko bih zeljela izbjeci zauvijek ako je ikako moguce.

Jos bih napomenula da je zadnjih nekoliko dana jako nemiran na dojci, povuce par puta pa se izmakne i place, pa tako u krug. Izbijaju mu donja dva zuba, pa vjerujem da je to razlog. Dojke su mi jako mekane i izdjalicom navecer nakon zadnjeg dojenja pred spavanje izvucem samo par ml, mada znam da to nije mjerilo, ali stvorio mi se neki crv sumnje o kolicini mlijeka, pogotovo uz ovako mali prirast tezine za mjesec dana.

Hvala unaprijed za misljenje i savjete.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vjerujem da ce se savjetnice javiti , a prije nego se jave ...on ima puno premalo podoja. Mora dojiti cesece i dulje ( uz kompresije da dode do masnijeg mlijeka).
    Vocne kasice nece poboljsati situaciju jer je majcino mlijeko puno kaloricnije od voca , tako da treba nastojati povecati kolicinu.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kao prvo, savjetovala bih ti da nazoveš Sos telefon za dojenje jer ćeš tamo dobiti brze i kvalificirane odgovore savjetnica za dojenje. Broj telefona je 091 22 77 220, a radno vrijeme 15-20 radnim danom, tj. 10-20 vikendom.

Moje je mišljenje, s obzirom na odličan prirast u prvim mjesecima, da vi nemate problem sa dojenjem i da je do malog prirasta u 5. mjesecu vjerojatno došlo zbog većeg interesa bebe za okolinu zbog čega "nema vremena" za dojenje.
    Ja bih pokušala povećati broj noćnih podoja na sigurna 3-4 i možda danju nuditi dojku i prije i poslije spavanja, dok je beba još snena.
    Osim toga, dojiti u mirnom i zamračenom okruženju da mu ništa ne odvlači pažnju.
    Osim toga, povećati kontakt kožom na kožu, skinuti majicu, maziti se i škakljati na krevetu...

Uvođenje dohrane mi je bzvz jer jabukom i mrkvicom neće unijeti kalorije koje može mlijekom.
    Mekoća dojki, izdajanje, truć bljuć, ne znači ništa.
    Količina mlijeka može se povećati vrlo brzo kad beba bude češće dojila, tako da je ne imanje mlijeka mit.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Lelol, nadovezat ću se na tvoju temu, nadam se da se nećeš ljutit....Imam sličan problem samo što meni pedijatrica nije riječi rekla o tome da je dijete malo dobilo, više sam ja sebi u glavi napravila problem jer vidim da vršnjaci puno bolje napreduju. Dakle, A. je rođen sa 3800, 51 dug. Sa mjesec dana 4750, 56 dug, sa 2.5 mj. 5960 61 dug, 3.5 mj. 6160 gr. i 62 dug te 6 mj. 6450 gr. i 67 dug. Znaci u zadnjih 2.5 mj je dobio 300 gr. Isto tako je dojen na zahtjev ali u 24 sata mi imamo najmanje 10 podoja jer doji cca. svako 2 sata i po danu i po noći. Nemam prostora za dodatno dojenje, mlijeka imam pa ne razumijem zašto ovako mala težina. Doduše, A. je beba koja većinom vremena boravi na podu, na strunjači i promjenit pelenu je skoro nemoguća misija koliko je živ i stalno se okreće i pokušava pomaknut sa mjesta. Pedijatrica je komentirala jedino kako je živ i jak ali meni ta mala težina nikako iz glave...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Bebeto, nemoj si bezveze stvarati pritisak, ne usporedjuj svoje dijete s drugima. Samo gledaj svoje dijete: cini li ti se da nesto nije ok? Pa ni mi odrasli nismo svi isti, niti bi bili svi iste kilaze uz jednake obroke.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Bebeto, nemoj si bezveze stvarati pritisak, ne usporedjuj svoje dijete s drugima. Samo gledaj svoje dijete: cini li ti se da nesto nije ok? Pa ni mi odrasli nismo svi isti, niti bi bili svi iste kilaze uz jednake obroke.
    Ja stvarno ne znam koji mi je vrag da sam toliko opterećena sa tom težinom...Znam da ga nebi trebala uspoređivat sa drugima ali eto silom prilika kad pročitam koliko su teška druga djeca padnu mi persijane...On je vesela i živa beba ali s obzirom na to koliko mi vremena provede na siki očekivala sam malo veći prirast.

Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

Hvala svima na komentarima. Evo postala sam i na Fbook grupu za podrsku, moguce da ce tamo savjetnice prije odgovoriti. Napravila Facebook account samo radi toga. U Bosni sam, pa mi nije bas zgodno zvati SOS telefon.
    Sto se tice broja podoja, ja njemu svako malo nudim, ali rijetko kad prihvati, pogotovo iz prve, cesce je to bas mucenje, okrece glavu i place. Nocu bude malo bolja situacija, ali i tada se zna desiti isto, povuce, odmakne se, place, pa opet povuce i tako... Ja bih bila presretna da on hoce svaki sat po pola sata dojiti.
    Da li je moguce da se iz nekog razloga smanjila produkcija mlijeka? Mada nista osim prirasta tezine ne upucuje da je gladan...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Produkcija mlijeka se smanjuje ako se smanji broj podoja/duljina/intenzitet.
    Dijete manje doji, manje se mlijeka stvara. Dijete vise/cesce doji vise se mlijeka stvara.
    Dobitak na tezini zaista nije zabrinjavajuc jer je dijete do sada dobivalo jako dobro. Prirast se i tako usporava kako dijete raste. Ipak bi bilo dobro povecati broj podoja. Loviti trenutke kad je dijete u polusnu , osigurati mirnu okolinu bez podrazaja ( sad ga vjerojatno sve zanima).

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kad beba dobije samo 150 g tokom 5. mjeseca života, tada mama ne ide na internet ni na forum. Trebala te je liječnica točno uputiti što da radiš, pa i prestrašiti te ako treba, jer beba treba dobiti na težini kako god znaš i umiješ.
    Tu kašice od jabuke neće pomoći.

Molim te da se savjetuješ sa liječnicom, ne čekajući 15 dana.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lelol, odgovarila sam ti na SOS grupi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni se tak mali čak i egativni prirast desio baš u toj dobi kod djece koji su mi alergičari

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se tak mali čak i egativni prirast desio baš u toj dobi kod djece koji su mi alergičari
    Jesi li otkrila zbog čega ??? Sad si mi stavila bubu u uho iako moj najstariji koji je imao puno gori oblik AD-a od mlađeg nije imao mali prirast (osim prvi mjesec života dok se nismo ušemili u dojenje)...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moji su na štošta alergični, tak da nisam skužila zakaj baš na tom prelazu 4na 5 mjeae
    Nego jel najmanjem kaj bolje bebeto?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Drzimo AD pod kontrolom, trenutno smo na aromaterapiji a poceli smo polako i sa dohranom, jos ga nisam vodila na obradu kod alergologa ali pretpostavljam da je u pitanju ista stvar kao i kod starijeg...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kakvu aromaterapiju imate? nešto iz onog članka?

mojem nakon 9 mjeseca bez piceka kožaskoro pa čista možda koja tufnja, idem ot, ali ipak.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Uzimam oralno ulje (noćurak,lan,boražina ....) te mažemo kožu kremama obogačenim lipidima...izbjegavam određene namirnice..mamina vjenčana kuma je aromaterapeut i ima dosta dobrih rezultata sa AD-eom...drago mi je da je tvojemu bolje..!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •