Vidi rezultate ankete: Biste li pružili sklonište izbjeglicama kod sebe?

Glasači
90. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

26 28.89%
  • Ne, iako imam mogućnosti

33 36.67%
  • Ne, jer nemam mogućnosti

21 23.33%
  • Ne znam

10 11.11%
Stranica 47 od 55 PrviPrvi ... 374546474849 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,301 do 2,350 od 2743

Tema: Lica djece migranata s novinskih naslovnica

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se ne sjecam iz njenih postova da je pisala o bilo kakvom putu. U njenim postovima sam vidjela samo gomilu podataka
    Točno. Podtaka, ne praznog naklapanja i teoretiziranja bez stvarne osnove.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ne, ja se stvarno duboko protivim stajalištima safran. zašto? zato što mislim, gle sad paradoksa :D, poput papa franje (nedavno sam opet naletila na njegov govor u lampedusi), da je jedini način da se ova situacija s izbjeglicama riješi, solidarnost. solidarnost među ljudima.
    I ja tvojim. Zašto? Nemaju čvrsto uporište.
    Osim toga, svjesno ili nesjvesno upravo ti na mnogim topicima generiraš sukobe jer si uvjerena u svoju veličinu na ovom forumu.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

ALi gledaj Cvijeto, kompromis sa moje strane. Pustiti ču te da dišeš, jer meni ovaj forum nije od tolike važnosti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

je da, i registar izdajnika moje veličine imam. crnoja svoj, ja svoj.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Točno. Podtaka, ne praznog naklapanja i teoretiziranja bez stvarne osnove.
    A kako onda uklopiti u to pisanja forumasica iz Hrvatske, koje se slazu s tobom, a ne raspolazu s podacima.
    Ili pisanja forumasice koja zivi u Austriji, raspolaze podacima i ne slaze se s tobom.

Podaci koji govoris se odnose na tvoje neposredno iskustvo. Sve druge mozemo i svi ostali pronaci na internetu.

Ako na ovom topicu smiju pisati samo oni koji imaju neposredno iskustvo, to bi bile ti, uh-puh, i seni.
    A ne sjecam se da postoji takvo pravilo.

Uostalom na kraju smo zakljucili, valjda, da je bitno ono sto ce tek sada biti, a o tome nitko nema iskustva i mozemo samo prazno naklapati.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 25.01.2016. at 09:46

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

je da, i registar izdajnika moje veličine imam. crnoja svoj, ja svoj.
    Ali nišicu imaš, priznaj .

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ali nišicu imaš, priznaj .
    aj i ti ne zahebavaj. kakva božja :bernardica: nišica? ima nas koje mislimo isto ili slično, i to je sve. a bome ima i vas :D
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 25.01.2016. at 10:10

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A kako onda uklopiti u to pisanja forumasica iz Hrvatske, koje se slazu s tobom, a ne raspolazu s podacima.
    Ili pisanja forumasice koja zivi u Austriji, raspolaze podacima i ne slaze se s tobom.

Podaci koji govoris se odnose na tvoje neposredno iskustvo. Sve druge mozemo i svi ostali pronaci na internetu.

Ako na ovom topicu smiju pisati samo oni koji imaju neposredno iskustvo, to bi bile ti, uh-puh, i seni.
    A ne sjecam se da postoji takvo pravilo.

Uostalom na kraju smo zakljucili, valjda, da je bitno ono sto ce tek sada biti, a o tome nitko nema iskustva i mozemo samo prazno naklapati.
    Pa jednostavno.
    Forumašice iz Austrije su dvije, koje se baš i ne slažu u mišljenjima.
    Jedna pripada nišici
    Druga ne priapda nikakvoj nišici, već koristi svoje vlastitio prilično relano iskustvo rekla bih. Pošto nam se iskustva prilično preklapaju. Vidiš kako nisi baš uvijek najkorektnija.

Makar imam i ja, a sigurno i ona pokoji izuzetak

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Detektor za nišice. Ako se ne slažeš sa safran, u nišici si. Jel to samo za ovaj topik vrijedi il i inače?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Vidjeh jedan video u jednom britanskom gradu....
    Hrpica krscana aktivista patroliralo je s krizevima i nekim novinama koje su dijelili po nekom dijelu grada gdje su muslimani vecina. Doslo je do prepucavanja cim su ih muslimani vidjeli. Izasli su na cestu, napuhani ko purani i dovikivali im svasta. Aktivisti su vikali da je engleska krscanska zemlja, da je ovo krscanski grad, a muslimani njima fuck off, fuck svasta nesto, da su oni vec preuzeli grad, da je to njihov grad, da ce preuzeti englesku, ma psovke su pljustale cijelo vrijeme, a zene su bile naravno bitches itd. Nice to see sto uzrokuje javna demonstracija krscanstva.
    Posljednje uređivanje od Uh-puh : 27.01.2016. at 21:52

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

'Real Christians of Luton' hand out roses and speak to Bury Park residents the day after the British First march

Naime, malo proguglah. Britain first nije hrpica krscanskih aktivista. Nego hrpica ekstremnih desnicara, ludjaka, od kojih se ogradjuju i lokalne crkve i lokalni svecenici. Proguglaj i ti malo. Imas link na video gdje lokalni svecenici, krscanski aktivisti, dan poslije u istom kvartu dijele ruze i normalno razgovaraju s ljudima koji tamo zive.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 27.01.2016. at 22:46

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Detektor za nišice. Ako se ne slažeš sa safran, u nišici si. Jel to samo za ovaj topik vrijedi il i inače?
    Ma cvijeta, ne uzrujavaj se. Kad ljudi ne znaju bolje, hvataju se za niše.
    a osim sto si najpotpisivanija i najpopularnija, evo si i veličina.

Sto da uopće kažeš nekome, čiji su glavni argumenti da živi na xy mjestu. Ono maltene, ko da živimo u srednjem vijeku, bez knjiga, medija i inog...

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    Kad ljudi ne znaju bolje, hvataju se za niše.
    O da, ovo je točno, kad ne znaju bolje jedino im i preostaje da se uhvate za nišu.
    Ovaj topic je za takvu vrstu veličine svakako zaslužio medalju.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Da, ovo je manje više očekivano. Islamski ekstremizam u središtu tradicionalno kršćanse Europe, budi jasno kršćanski ekstremizam.

Bilo bi interesantno vidjeti što bi se u ovakavim slučajevima odigralo, samo u obrnutim ulogama, u središtu jednog Teherana ili Kabula. Ili čak središtu jednog Dubaia.
    I kako bi se taj dio svijeta nosio sa naglim prilivom kršćana i kršžanskih vrijednosti i zapadne kulture.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A kako se doista i nosi, upravo je pokazatelj tomu Dubai.
    Međutim, Dubai nitko ne optužuje za ograde, cenzure, neliberalnost, zatvorenost, netolerantnost prema strancima, njihovoj kulturi i vrijednostima. To je ono što je izgleda samo po sebi razumljivo, za Dubai.
    Ali ne i za Europu.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, ovaj ce topik ući u anale po paranoji i spinu.
    Možda da uvedemo registar niša? I pet žutih traka oko ruke?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma cvijeta, ne uzrujavaj se. Kad ljudi ne znaju bolje, hvataju se za niše.
    a osim sto si najpotpisivanija i najpopularnija, evo si i veličina.

Sto da uopće kažeš nekome, čiji su glavni argumenti da živi na xy mjestu. Ono maltene, ko da živimo u srednjem vijeku, bez knjiga, medija i inog...
    Ajde, ja sam se šalila za niše. Nišice. Neka se vi meni lijepo slažete.

Što se ovo drugog tiče, pa mislim da je to ružno reći za šafran, nikako se ne može reći da su njeni glavni argumenti da živi na xy mjestu. A istini za volju, što se tvog pisanja tiče ne bi čovjek rekao da je ijedna izbjeglica pristigla u Austriju, kao, nikakve promjene nema.

A kako vidim po medijima, to ipak nije tako.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 28.01.2016. at 08:05

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Cvijeta, a kako tebi odjekuje u ušima ovo?
    We're taking over..
    Ne volim fundamentalizam nikakve vrste, ali u ovom videu što su ga prikazali, ovi s križem su bili prilično defanzivni, a ovi drugi ofanzivni. Nije ugodno vidjeti, ni jedne, ni druge, ali ovi drugi me ipak više plaše (ako smijem tako reći).
    Posljednje uređivanje od Dijana : 28.01.2016. at 08:07

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

stavila sam ovaj link za one koji zive u Hrvatskoj. Ovako to moze izgledati u jednom kvartu gdje ima jako puno migranata, u jednoj krscanskoj drzavi koja ih je prihvatila, dala azil, omogucila bolji zivot, kad se ne nesto specijalno agresivo, ali provokantno, naglasi da je ovo krscanska drzava.
    Ovo je bila sarena gomila, ne neki negativni pojedinci koje su mediji odabrali kako bi prikazali da su svi migranti losi. Ovo su bili muslimani iz razlicitih drzava, nikakva agresivna grupa koja i inace zajdeno nastupa i to nisu bili svi redom radikalisti.
    Bilo mi je bitno da cujete sto izlazi iz njihovih usta kad ih se malo nazivcira i povuce za jezik. Ovo je bilo stvarno.
    Naravno, bilo je tu i onih koji se nisu pridruzili psovalackoj gomili, daleko od toga da nije.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mene plaše i jedni i drugi.
    I nisam ni išla na link od uh-puh, po opisu sam odmah pomislila „što bi to uopće bili kršćanski aktivisti, ti se sigurno ne ponašanju kršćanski“.
    Ne mogu sad otvoriti link, ali pada mi na pamet i pojam „psihologija mase“. I u Hrvatskoj se ovih dana dalo svašta vidjeti iz domene „psihologija mase“, a nema baš puno veze s muslimanima (osim što ta niša ima jednog :ministarkulture: ).

Ne sjećam se da je Seni negdje tvrdila da se ništa nije promijenilo.
    Niti da je „niša“ ikada rekla da se ništa ne događa, i da neće biti problema. Ovo što se dogodilo u Švedskoj je strašno. Ali ono što sam pomislila na taj događaj nije bilo „oni su užasni“, nego „uopće se nismo pripremili za (neke od) njih, za situaciju, za hendlanje tolikog broja ljudi...“. Može se reći, tko bi se i mogao pripremiti. Ali nije to od jučer (od ovog ljeta). Grčka puca 2-3 godine. I što je Cvijeta rekla, utapaju se Afrikanci u sredozemlju već godinama, a tek ih sad vidimo. Još kad na to dodam to da svi znaju da ljudi tu žive generacijama, a ne znaju ni jezik... uopće mi ne drži vodu to "tko bi se mogao pripremiti".

Razumijem ja da se promijenilo, i sve ovo što šafran nabraja (rade to i to, ne žele se integrirati…). Ali što sad? Treba nešto u vezi toga napraviti, ne samo vikati da ne valjaju. Pogotovo u tome ne pomažu argumenti tipa „u turskoj ili dubaiu ne bi mogao sagraditi crkvu“. Da, i?
    Mi nismo turska i dubai. Želimo neke druge vrijednosti. Ili ne želimo?
    Nitko ih nikad neće vratiti otkud su došli (a neki od nas misle da ne bi ni trebalo).
    Citirat ću samu sebe, jer mislim da se vrtimo u krug s nišama i pričom o tome kakvi su muslimani, imigranti… a ne pričamo i pitanjima o kojima (po meni) jedino ima smisla pričati.

I sad na kraju najvažnije. Ajde ti Šafran molim te reci rješenje. Jer to cijelo vrijeme nikako da iščitam.
    Kao, nisu niti trebali doći? Ili?
    Ali sad su tu. Treba ih sve vratiti? Ili?
    Trebaju se integrirati, a sami ne žele. Što treba onda napraviti?
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 28.01.2016. at 09:36

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ok, bubilo, al ipak pogledaj filmić.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mozda, veceras oko pol 1
    Iako, previse mi je snimki ovih dana.

I opet, sto sad?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Bubilo, na pitanje sto sad sa svima njima – na to ti nitko na ovom forumu nemoze odgovoriti.
    MOzda vratiti ovih 60% ekonomskih izbjeglica (koliko su procijenili da ih ima).
    Azilante bi trebalo raspodijeliti tako da se izbjegne gomilanje migranata u jednom kvartu/gradu, jer uspjela integracija je moguca samo ako se dobro izmijesaju sa domacim stanovnistvom. To nije moguce, jer ih ne mozes prisiliti na to, niti voditi racuna gdje ce tko naci stan.
    Ali kakva integracija se ocekuje od njih?
    Da nauce jezik – na to ih se do neke mjere moze prisiliti, ali to drzava poput austrije ili njemacke nece uciniti, jer bi u tu svrhu trebala primjijeniti odredjene represivne mjere, sto niti jedna niti druga nece uciniti. Ergo – nemozes ih prilisliti da nauce jezik.
    Da prihvate nase vrijednosti – oni to ne zele, jer to nisu njihove vrijednosti, to si mozemo precrtati. Mozda ce se vremenom shvatiti da treba postovati zakon i ostaviti europske zene na miru (samo kao primjer), ali to je moguce samo ako im za neprimjereno ponasanje prijeti primjerena kazna. Kakvoj se kazni moze nadati grupa od ajmo reci 10 mladih nasilnika koja se obrusi na jednu zenu? Koliko ce ih biti uhapseno nakon sto se rasprse po gradu? Mozda jedan, mozda niti jedan.
    Dan kada ce svi muslimanski migranti biti otvoreni prema krscanima i prihvatiti ih kao sto bi privatili nekog „svog“ nece doci. A i obrnuto. Integracija u smislu da svi zajedno mozemo sjesti na kavu, biti opusteni jedni s drugima, nemati tabu teme i sklapati iskrena prijateljstva, NIJE MOGUCA. Zasto?
    Domaci se zatvaraju iz straha od nasilnog potencijala kojeg demonstriraju migranti muslimani. Ja osobno ne mogu sklopiti prijateljstvo sa ajmo reci jednim muslimanskim bracnim parom koji: ne postuje nista sto nije islam, ne postuje mene kao zenu, tezi islamizaciji itd. Tko od vas ovdje sklapa prijateljstvo sa ljudima koji ga preziru?
    Primjera uspjele integracije ce biti, svakako, najvise u redovima liberalnih muslimana. Ali oni ionako nisu problematicni, nimalo. Koliko ima jednih, koliko drugih, nemam pojma. O izbjeglicama krscanima ne trebamo niti debatirati.
    @seni: napisala si „Sto da uopće kažeš nekome, čiji su glavni argumenti da živi na xy mjestu. Ono maltene, ko da živimo u srednjem vijeku, bez knjiga, medija i inog...“
    Argument je utoliko sto nije isto citati o nekoj opasnosti i biti joj izlozen. Onaj koji se boji putovati u-bahnom i kojem se stisne zeludac kad na cesti u 22h prolazi pokraj grupice tamnoputih muskaraca koji ga mustraju od glave do pete, ne dozivljava stvarnost jednako kao onaj koji sjedi za tabletom i cita o tome. Ako je sve to tebe mimoislo, mozda safran nije.
    @bubilo:
    Napisala si: Ovo što se dogodilo u Švedskoj je strašno. Ali ono što sam pomislila na taj događaj nije bilo „oni su užasni“, nego „uopće se nismo pripremili za (neke od) njih, za situaciju, za hendlanje tolikog broja ljudi...“.
    Jel ti to mislis na onog klinca sto je ubio volonterku? Kako se pripremiti na to?
    Vezano uz to kako bi se krscanin proveo sa svojim ljudskim/gradjanskim pravima u Turskoj ili Dubaiu...Bi li mogli sagraditi crkvu? Da li bi mogli stajati na ulici sa biblijom i siriti rijec bozju? Ne bi. I sta sad s tim, pitas ti. Izvuci poruku sama za sebe. Mozda: Ono sto jedan musliman smije, krscanin ne smije. Traze prava koja nekom drugom ne bi dali. I taj mind set ne ne mijenja, bez obzira gdje oni zive. Pogledaj link da vidis kako su prihvatili demonstraciju krscanstva u jednoj krscanskoj zemlji.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Uh-puh prvotno napisa Vidi poruku
    ...Bi li mogli sagraditi crkvu? .
    ?
    uh-puh. o tome ja cijelo vrijeme pričam. ne možeš nerealno prikazivati stvari. jedno je reći kako je nivo ljudskih prava u emiratima daleko ispod ljudskih prava u europi i to kritizirati. i da su prava kršćana manja nego prava muslimana u europi.
    a drugo je reć da u dubaiu nema crkve.
    Dubai je zaista svjetski grad rekorda. Osim, što se ponosi jedinim u svijetu elitnim hotelom Burj Al Arab sa nevjerojatnih 7 zvjezdica te najvećom građevinom u svijetu Burj Khalifa visine 828 metara, ponosi se i najvećom rimokatoličkom župom na svijetu koja, vjerovali ili ne, ima čak između 300 i 400 tisuća župljana.
    e sad, za najveću župu na svijetu, trebala bi biti i neka monumentalna crkva. al to ne ide. pa kaže dalje:

Župno dvorište ove crkve ograđeno je visokim sivim betonskim zidom. Dok se minareti džamija itekako ističu u visini, ova crkva nema ni zvonika, niti vanjskog križa po kojem bi čovjek nekako prepoznao da se ovdje nalazi crkva. Tek na samom ulazu u crkveno dvorište s lijeve strane nalazi se mala Lurdska špilja te se da naslutiti da je ovo crkveno dvorište, a na zidu stoji natpis na engleskom i arapskom jeziku „St Mary’s Catholic Church“. Ova župna crkva Svete Marije može primiti oko 1.700 vjernika. Međutim, često je premala.
    http://www.laudato.hr/Novosti/Svijet...a-vise-od.aspx

ista stvar s ovim videom. linkaš video i stranicu nejgoreg europskog blata. ma ja to ne želim ni otvoriti. (mislim, jesam, otvorila sam, jer nisam znala o kome se radi).

zašto to činiš? e, to ja ne razumijem

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma lako sto nemaju zvonik. Kad bi im to bio jedini problem.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

inače, apropo ovog izgleda crkve u dubaiu.
    kad se gradila džamija u rijeci, minaret je trebao biti viši. džamonja ga je zamislio visokog 35 metara, pa je radi otpora (jer bi na taj način previše dominirao, smanjen na 23 metra. i s njega se ne obavlja poziv na molitvu. da ne bi ljudi u blizini, koliko puta na dan, morali slušati toga kako s minareta zove. to zvuči skroz ok, onako nekako mistično, kad si u istanbulu, bome u rijeci nekako i ne.
    i meni je to u redu.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Ma lako sto nemaju zvonik. Kad bi im to bio jedini problem.
    ne znam, ne razumijem se u probleme kršćana u dubaiu i vjerujem da ih ima. al ne moš reć da nemaju crkvu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zašto to činiš? e, to ja ne razumijem
    ma joj, cvijeto, pa zašto ti misliš da se time automatski regrutiraju vojnici antimigrantske armije?
    pa nije tako. to je video i prikazuje šta prikazuje.
    koga ti pokušavaš zaštititi? migrante ili nas ovdje? da se ne bismo nahranili negativnostima na tu temu jer ćemo što? bit će što?
    pa ništa, daj nemoj, nismo djeca. imam osjećaj da nam dižeš moral i ne kažem da to nije lijepo od tebe ali ne treba, pa veliki smo i odrasli ljudi
    neću prestat izlaziti iz kuće jer sam pročitala crnu kroniku u jutarnjem.
    neću, ne boj se, nema potreba da toliko forsiraš, pa meni se češće čini euforiju nego pozitivu jer se svatko tko nema taj fokus osjeća kao luđak za kojeg je procijenjeno da s njim tako treba, ono, na granici je da odcepi.
    ne znam, ne zamjeri, imam takav dojam.
    koliko sam ja shvatila i doživjela ovdje uh puh zadnje je da ikoga pokušava zastrašiti, žena pokušava reći da iskustvo i praksa izgleda malo drugačije nego teorija i ja joj to lajkam.
    istog sam mišljenja. što ne znači da seni ne može imati drugačije iskustvo. što ne znači da na osnovu osobnog iskustva možemo pisati o univerzalnoj istini.
    nekako meni tu nema povjerenja u zdrav razum iti jedne "strane" za onu drugu, nije mi normalno to.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

s ovim sam pretjerala, oprosti
    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    neću, ne boj se, nema potreba da toliko forsiraš, pa meni se češće čini euforiju nego pozitivu jer se svatko tko nema taj fokus osjeća kao luđak za kojeg je procijenjeno da s njim tako treba, ono, na granici je da odcepi.
    ovo je moj dojam generalno o ovom topicu, ali stisnula sam prerano pa je sve tebe snašlo. ovo se ne odnosi na tebe osobno. sorry još jednom.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cvijeta to radi zato što ovaj topic ima jedan jaki filtar u kojem se najčešće nudi, a uglavnom i traži, samo jedan tip vijesti, pa pokušava vratit malo ravnoteže.
    Jer da napišeš tisuću istinitih vijesti, rezultat može svejedno biti lažan (jer si zanemario tisuću drugih, o drugačijim događajima, ili koje daju drugačiji pogled na isu stvar).

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pretpostavila sam da je zato, a malo sam i izgubila kompas pa (i meni samoj) djeluje kao napad, ali tko će kome nego svoj svome, valjda mi neće zamjeriti. cvijeta

znam, da, i onda se dogodi strava i užaš na jednoj strani nasuprot raju na zemlji s druge strane i izgubiš povjerenje u objektivnost i onih koje upravo zbog toga i cijeniš .-/

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cvjetiću, oprosti!
    evo javno i skrušeno priznajem da se nikome ne bih ispričavala ovoliko kao tebi. stvarno nisi zaslužila ovakav moj "ispad".
    samo te molim da pokušaš shvatiti što govorim ako sam uopće jasna.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa tko bi mogao ostat ravnodušan kad ga se nazove cvjetićem
    AM

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hahahaha jelda? ko teletabisi :grli_grli:

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

isuse am, nisi normalna, tebe nakon ovog niša ne gine, pa taman samo crnjake o imigrantima pisala do kraja svijeta i vremena :D šala šala.
    kužim te, ne brini.
    al si fulala ceo fudbal
    mislim, da, dojam je dojam, i to si dobro napisala. ako je dojam tu - ne moš protiv toga.
    no, moja namjera uopće nije otvaranje oči, ni tebi ni uh-puh ni nikome.
    uopće ne pišem iz te pozicije, nit mi je to bilo na kraj pameti.
    nego iz pozicije, ovoga što kaže vertex.
    a onda -
    s druge strane i izgubiš povjerenje u objektivnost
    eto, i meni ovdje fali objektivnosti.
    a ove naše imigrantice :D, dokle god linkaju te luđake i tvrde da u dubaiu nema crkvi, hebaj ga, kako da onda ostalo uzmem nego, u najmanju ruku - sa rezervom?
    a safran me odmah ubije s nišama, pa nemam opet volje ni čitat s razumijevanjem, između redaka, i sl.
    a istina, ovoj temi ne pristupam s čisto objektivne strane. onako iskreno, nikako da me uvati taj strah od imigranata. strah da ne postoji nikakav način, a da nas ne preplavi agresivni islam. nema ga, šta ja sad tu da radim? ja mislim da postoji način. ne zato što sam dobra, kako sam već napisala, nego zato što je to jedini način. i onda i pišem iz te perspektive.

evo, recimo, bubilo kaže da vjeruje u europske institucije.
    i onda će na to safran, dosadašnja integracija je potpuno neuspješna.
    i ne samo to, nego počne nabrajati povijesne razloge zašto niti ne može biti uspješna. i zašto muslimani nisu kao romi i kako je nemoguće da se oni ikad integriraju.
    i još sve začini s tri primjera neuspješne integracije i imami koji ne hebu europske vrijednosti.
    tako da nije opet stvar neutemeljenog optimizma ili neutemeljenog pesimizma.
    nego da, baš to - objektivnosti.
    s moje strane objektivnost predstavlja činjenica da su - došli.
    i da neće otići.
    da europa ima kapaciteta za njihovo prihvaćanje i programe integracije.
    da se treba usredotočiti upravo na to, a ne trpat ih u nehumane kampove poput one džungle u francuskoj ili marševa suludih ljudi s križevima.
    da će biti sigurno zločina s njihove strane.
    da se europa s tim sločinama može nositi. prije svega ako na njih gleda kao na zločine, a ne na zločine imigranata.
    eto, to ti je stvarno moja najiskrenija objektivnost i ja ne znam bolje.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

cvijeto cemu tako zaprepasteno " cemu to cinis"? Cinim to zato sto se ovdje puno prica i teoretizira, a i dosta kritizira safran kad kaze da se nalazi na mjestu dogadjanja i zato ima drugaciju perspektivu.
    Zato sto bubilo ne kuzi kako integracija nije moguca, zato sto vecina na ovoj temi nije, a i nece biti konfrontirana sa ovakvom vrstom agresije, jer vam je to toliko daleko, jer covjek postaje predmetom kritike kad kaze da od njih dolazi realna opasnost (pa tu onda dolazi dobrohotno: al kad bi ih prihvatili i dali im sansu...). Mozda ovaj video malo otvori oci kako je to u stvarnosti.
    Ili bi trebali zatvoriti oci i gurati pod tepih kao sto to policija radi sa brojnim izgredima?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dobro, dobro, pretjerala sam s ovim čemu to činiš. :D ok.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Cvijeto, sve 5
    A zasto uzimas taj video sa rezervom?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Btw. mislim da se i nemas kaj bojati. Nece ovakve stvari doci u cro, barem ne sa sjevera tj. ako npr. Njemacka vrati Xy broj izbjeglica koji su se dali tu registrirati. Tih par tisucica ( recimo) ce se morati stopiti sa domacima, jer se nece moci grupirati. A nisu ni hrvatski muskarci mlakonje koji bi tolerirali gluposti od sacice izbjeglica.
    Posljednje uređivanje od Uh-puh : 28.01.2016. at 14:17

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Uh-puh prvotno napisa Vidi poruku
    A zasto uzimas taj video sa rezervom?
    a zašto ga uzimaju ti svećenici koji su dan nakon marša, išli u taj isti kvart dijeliti ruže, tim istim ljudima?
    uzimam ga s rezervom radi autora videa.
    što se mene tiče, možda su dali 50 funti ovome da viče "we're taking over". stvarno pojma nemam. nije mi vjerodostojan izvor.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pazi sad ovo.

Koje bi reakcije bile da je bila obrnuta situacija, i da je netko ovdje napisao: možda su dali nekom kršćanu 50 funti da nekom muslimanu dovikuje tako nešto.

Vrlo objektivno, nema što.

Paranoja i spin, samo u suprotnom smjeru.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ajd dobro cvijeto
    Meni su te emocije, govor tijela, izrazi lica zvucali prilicno iskreno.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

onako iskreno, nikako da me uvati taj strah od imigranata. strah da ne postoji nikakav način, a da nas ne preplavi agresivni islam. nema ga, šta ja sad tu da radim?
    ma dobro, i bolje

ne radi se o tome da ne postoji način, način postoji i integracija se mora provoditi onako kako treba, ne kako je europa znala što vidimo iz dosadašnjih iskustava.
    i ja se toplo i iskreno nadam da će se naći odgovarajući pristup. nisam ovim rekla da potpuno vjerujem da će tako zaista i biti, ali vjerujem u ljude, eto ono što rekoste ti i bubilo.
    što zapravo drugo možeš?

i ako se omakne koji crnjak, pusti i nas da se veselimo - mislim, zayebavam se - samo kažem da nije zdravo za gotovo - gotovo.
    tako je kako je.

ona, uh puh, htjela ti to priznati ili ne danas ima jednu brigu više nego ti i ja ovdje.
    i nemam apsolutno namjeru ženu uvjeravati da je krivo to što govori. ako je iznijela svoje iskustvo što osjeća nelagodu kada vidi grupicu stranaca to nije zato što su migranti takvi, krvoločni, pa ćemo svi opičiti po njima ko ona budaletina sa Z1; nego zato što ipak postoji veća vjerojatnost, nego nekad ranije, da će se neka neugodnost od šačice stranaca dogoditi.

iskreno, ja bih i ovdje tako rado neki treći put, a kad vidim most i onaj drugi topic na što sliči, znam da ga nema i da su ostale same krajnosti, crnjaci, glorificiranja.
    jer se cijelo vrijeme nabacujemo.
    ne trebam ja govoriti ovdje umjesto uh puh, i ne govorim, nego za sebe. ali uvažavam njenu realnost zbog koje mi nije ni paranoična ni ksenofobična.
    a čemu njeno osobno iskustvo služi? - pa ne znam... neka nova situacija? novi moment, nova pojava pa imamo potrebu pričati o njoj? što ne pokušaš saznat, što odma ušutkavaš? :D
    uostalom, čemu služi pipkanje cura od strane dečkiju na domaćinstvu?
    zapravo nije fora umanjiti ili omalovažiti tuđe iskustvo ili mišljenje - mislim na obje strane, na način da mu neumorno lupaš kontru.
    kakva korist? kad stvari niti su crne nit bijele.

a šafran ti neće prestat pisat da se nasadiš na glavu, ali to valjda znaš :D
    no, šalim se

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mene plaše i jedni i drugi.
    I nisam ni išla na link od uh-puh, po opisu sam odmah pomislila „što bi to uopće bili kršćanski aktivisti, ti se sigurno ne ponašanju kršćanski“.
    Ne mogu sad otvoriti link, ali pada mi na pamet i pojam „psihologija mase“. I u Hrvatskoj se ovih dana dalo svašta vidjeti iz domene „psihologija mase“, a nema baš puno veze s muslimanima (osim što ta niša ima jednog :ministarkulture: ).
    Nisam slušala ton, ali ti "aktivisti" na prvu sekundu snimke izgledaju kao KKK - s ogromnim drvenim križem idu naokolo, u prvoj sekundi je to moj dojam da je nastup izrazito provokatorski, prva asocijacija je KKK zbog takvog križa.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.01.2016. at 15:09

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajd dobro, imaš point. poslušati ću tuđa iskustva bez da skačem na svaku i nabijam kontru. ok.

jedino što na ove KKK moram skočit i skakati ću i dalje :D

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i trebas skakati
    i ono, da su se takvi pojavili u mom susjedstvu, ja bih im svasta rekla
    i nista od toga ne bi bilo lijepo
    s tim da ne opravdavam ni ove druge, daaaleeko od toga

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde, ja sam se šalila za niše. Nišice. Neka se vi meni lijepo slažete.

A istini za volju, što se tvog pisanja tiče ne bi čovjek rekao da je ijedna izbjeglica pristigla u Austriju, kao, nikakve promjene nema.
    vodim te na veceru, ako mi citiras gdje sam tako nesto napisala.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    i trebas skakati
    i ono, da su se takvi pojavili u mom susjedstvu, ja bih im svasta rekla
    i nista od toga ne bi bilo lijepo
    s tim da ne opravdavam ni ove druge, daaaleeko od toga
    Da su se prosetali s krizevima kroz tvoj kvart, ti bi im zaista svasta rekla? Sto na primjer? Ustvari zasto bi?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

vodim te na veceru, ako mi citiras gdje sam tako nesto napisala.
    Ne mogu citirati, opći dojam.

Ali reklo bi se da ti i uh puh ne živite u istoj zemlji, u pače i u istom gradu. A ono što čitam po medijima mi više potvrđuje ono što piše uh-puh.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •