Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: kravlje mlijeko koje ne uzrokuje alergije

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno kravlje mlijeko koje ne uzrokuje alergije

jeste li već čule za ovo cure?

samo se bojim da ne bu tak brzo došlo u HR
    ili se varam?
    da nije netko već vidio?

izgleda da je caka u tome da starinske vrste goveda, a tih je jedva ostalo na planeti Zemlji, imaju mlijeko koje ljudskoj vrsti ne smeta
    valjda zato kozje, magareće isl mlijeko jesu OK za naše male alergičare na km

http://www.chicagotribune.com/news/s...229-story.html

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    jeste li već čule za ovo cure?

samo se bojim da ne bu tak brzo došlo u HR
    ili se varam?
    da nije netko već vidio?

izgleda da je caka u tome da starinske vrste goveda, a tih je jedva ostalo na planeti Zemlji, imaju mlijeko koje ljudskoj vrsti ne smeta
    valjda zato kozje, magareće isl mlijeko jesu OK za naše male alergičare na km

http://www.chicagotribune.com/news/s...229-story.html
    Ima nešto u tome...

A kod nas bi se moglo još naći tih starinskih pasmina: buša, boškarin i još ima neko slavonsko govedo, ne mogu se sad sjetiti.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovisi i na kaj je alergično na proteine ili laktozu, kazein, ili kombinaciju, poznajuću moje znam da im ne bi pasalo dok got su alergičnina kravlje mlijeko

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kozje i magareće imaju manje laktoze. Zato ne smeta djeci. Treba li vam čovjek crtati?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Kozje i magareće imaju manje laktoze. Zato ne smeta djeci. Treba li vam čovjek crtati?
    Imas neki problem? Pitam jer zvucis pomalo bezobrazno bez razloga. A i jelena je u postu iznad lijepo objasnila da laktoza nije jedini alergen u mlijeku ( bilo kojem).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

smeta nekima

ali nije bit ovdje o laktozi , nego o proteinu koji je po pisanom bitno drugačiji od inače upotrebljavanih mlijeka, ali opet ponavljam moju rečenicu:poznajuću moje znam da im ne bi pasalo dok got su alergičnina kravlje mlijeko

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ajde da malo crtamo. Laktoza uzrokuje teskoce zbog intolerancije na laktozu. Vecinom su to probavni problemi, dok proteini u mlijeku uzrokuju alergiju, simptomi su slicni kao kod intolerancije + rinitis, gusenje,osip itd...tako da je jelena u pravu, dzabe govedo sa manje laktoze ako je dijete alergicno na protein.
    Važno je izbaciti mlijeko iz prehrane. Dok oni koji su intolerantni na laktozu mogu podnijeti malu količinu mlijeka ili mogu uzeti enzime laktaze i nemati nikakve simptome, alergičari nemaju “nadomjestak” koji bi im omogućio konzumiranje mlijeka.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

U ovom linku se radi o proteinima ne laktozi.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sa cime mogu zamjeniti kravlje mljeko za dijete koje ima intoleranciju? kozje? magarece?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa Vidi poruku
    sa cime mogu zamjeniti kravlje mljeko za dijete koje ima intoleranciju? kozje? magarece?
    Ovisi o nalazima... Moj stariji podnosi fermentirane proizvode od kravljeg mlijeka (sir, jogurt) ali nefermentirano mu izaziva proljeve. Ustanovili smo jednostavno, metodom pokušaja i pogrešaka, odnosno uklanjanjem iz prehrane onoga što mu smeta. Od nefermentiranog mlijeka dobije proljev. Kozje mu ne smeta, pa to povremeno kupujem, a i razne biljne napitke (zobeno, bademovo). Nisam brinula oko unosa kalcija kad jede sve druge fermentirane oblike.

Dok je moj sin bio mali, nije bilo na tržištu mlijeka sa smanjenim udjelom laktoze. Nikad to nismo probali, pa ne znam. Pitaj alergologa ili pedijatra, tamo gdje si dobila dijagnozu intolerancije.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Kozje i ovcje ako je laktoza u pitanju a magarece ako su proteini. Magarece je siromasno proteinima pa nekim osobama pase kao zamjena za mlijeko.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

fermentirano mu je ok, to moze.
    ali mlijeko jako voli, a ne smije pa sam mislila mu bar svako toliko to sa necim zamjeniti.
    sluzbeni nalaz ustvari ni nemam. nakon sto smo par puta zavrsili na hitnoj zbog bolova u trbuhu, pedijatrica nam je preporucila da mu ukinem mlijeko. nakon toga vise nije imao takvih problema. kad sam joj to rekla, na daljnje pretrage nas nije slala, nego je samo ostala preporuka nekonzumacija mlijeka.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meri, postoji kravlje mlijeko bez laktoze. Samo ne znam gdje ga ima za kupiti.

Sada, da se vratim na ovaj tekst. Kaže:

"Theo Spierings, chief executive officer of Auckland-based Fonterra Cooperative Group Ltd., the world's biggest dairy exporter, said in an interview that A2 milk was just a "marketing concept."

Prijevod: "Theo Spierings, voditelj Fonterra grupacije Ltd u Aucklandu, najvećeg svjetskog izvoznika mliječnih proizvoda, rekao je u intervjuu da je A2 mlijeko samo "marketinška ideja".

i mnogo zanimljivije:

"A 2005 review published in the European Journal of Clinical Nutrition found no convincing evidence A1 protein has an adverse effect on humans, and the Dietitians Association of Australia says most of the claims made about A2's benefits are anecdotal and not based on a lot of evidence."

Prijevod: "Rad objavljen 2005. -e u Europskom časopisu za kliničku prehranu nije pronašao nikakve uvjerljive dokaze da je A1 imao štetan učinak na ljude, i Dijetetsko udruženje Australije kaže da su mnoge tvrdnje vezane za prednosti A2 anegdotalne (op.pr. to je ono kada Mara kaže da je njenoj babi pomoglo, pa mora da je to onda super i za sve) i nisu utvrđene na dovoljnom broju dokazima."

Ali neka je ono dvaput skuplje, iako se za te krave brinu jednako kao što bi i za obične "visokoproteinskomliječne" krave.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mlijeko bez laktoze ima za kupiti u Intersparu
    https://www.spar.at/de_AT/index/spar...ktosefrei.html
    To je ova serija..

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Kazein se inače sastoji od 209 aminokiselina, a dva njegova osnovna oblika su A1 beta kazein i A2 beta kazein koji su gotovo identični u svojoj strukturi (A1 sadrži histidin, A2 prolin). Veza između histidina i povezanih aminokiselina je mnogo slabija i lakše se lomi od prolina. To se cijepanje događa tijekom probavnog procesa (kao što je maloprije spomenuto i stvara se peptid naziva beta kasomorfin 7 (BCM7) koji je opijat *sličan morfiju i koji stvara oksidativni stres u crijevima i krvotoku.

Kada BCM7 prelazi u krvotok, u stanju je prijeći moždanu barijeru te se tada u mozgu može vezati uz opioidne receptore i izazvati simptome shizofrenija, autizma (mnoga su se djeca izliječila od autizma nakon što su prestala konzumirati kazein) te ostale probleme vezane uz neurološki razvoj.

A1 kazein*i njegov nusproizvod BCM7 su također povezani sa slučajevima dijabetesa tipa 1, probavnim smetnjama i bolestima srca.

Nagadam da je u histidinu problem.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meri ja u tvom slučaju mu ne bi stvarno davala ako ima problema, pa zakaj bi ih imao, možda jednog dana preraste, bez obzira kaj voli, i ja volim masu toga pa ne jedem, ako kužiš kaj govorim.

inače moja klinak je s 4.5 godine bila na opterećenju s mlijkom u bolnici tad joj je bila alergija 0.35 ( znači najniće kaj se može izmjeriti), ali mala je sstalno dobijala osipe, i onda sam rekla dost, prekinuli skroz mlijeko i tek kad je alergija bila skroz 0 , ( dve godine kasnije) tada sam pokušala i bilo je ok, počeli smo s kozjim, pa smo kasnije prešli na kravlje fermentirane , a kasnije i kravlje obično ali u umjerenim količinama, tak je i do sad

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kažu da danas za svaku tvrdnju postoji niz istraživanja koja potvrđuju, i opet istraživanja koja pobijaju.
    Zanima me otkud ove informacije, KrisZg?

Pretražila sam gore spomenuti rad koji tvrdi suprotno, evo ga ovdje:
    http://www.nature.com/ejcn/journal/v.../1602104a.html

Kome se da čitati sve neka čita, a ja ću izdvojiti tek ovo: "The animal experiments with diabetes-prone rodents that supported the hypothesis about diabetes were not confirmed by larger, better standardised multicentre experiments. The single animal experiment supporting an A1 beta-casein and CHD link was small, short, in an unsuitable animal model and had other design weaknesses."

Prijevod: "Ispitivanja na životinjama s glodavcima sklonim dijabetesu, koje je podržavalo hipotezu o dijabetesu, nisu potvrđena većim, bolje standardiziranim, opsežnijim eksperimentima. Jedini eksperiment sa životinjama koji potvrđuje vezu između A1 beta kazeina i CHD (koronarna bolest srca) bio je uzak, kratak, i sa neodgovarajućim modelom životinje, te je imao drugih slabosti."
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 07.03.2016. at 12:17

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Jednostavnom guglanjem, koje si i ti mogla obaviti prije nego si provalila ovakvu glupost.

http://www.magare.hr/index.php/analiza-mlijeka.html

Ponavljam, kozje ako je intolerancija u pitanju a magarece ukoliko su u pitanju proteini.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, u pravu si. Pročitala sam negdje za kozje da ima manje laktoze, pa sam povukla isto i na magareće. S tim da me zbunjuju majke koje same ne prave razliku između intolerancije i alergija, već im je dijete alergično, a može piti kozje, ili im je intolerantno pa pije magareće.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 07.03.2016. at 12:58

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S druge strane ponekad je jaaako mala razlika između alergije i intolerancije, ponekad se intoleranciju ne može baš uhvatii, napose kaj dosta doktora uopće ne priznaju da ona postoji, i tako u nedogled,
    a u biti je najbolje ako znaš da ti nekaj smeta odložiš sa strane i čekaš da prođe, nekad prođe nekad ne.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

zašto dijete uopće mora konzumirati mlijeko ako je prestalo dojiti, a na ostala mlijeka postoji intolerancija ili alergija?

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pa ne mora. ali s obzirom da voli okus mlijeka, zanimalo me da li postoji neka zamjena koja mu ne bi smetala, da mu bar ponekad mogu dati.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

općenito pitam, vidim da se u zadnje vrijeme češće nego inače traže neke zamjene za kravlje. samo sam znatiželjna.
    razmišljam si da su moji intolerantni ili alergični da im najvjerojatnije nikakve zamjene ne bih nudila.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mislim da bi ti to ostalo samo na tome. Na razmisljanju. Imam alergicare u obitelji, poznajem ih nekoliko cija djeca ne smiju km. I niti jedan sto zbog zdravlja/drustva/navika nije odustao od zamjene. Pa traze zamjenu za sve, mlijeko, puding, sladoled, jogurt, kolac, palacinke itd...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja osobno dajem klincu rižino mlijeko, ima ponešto i kalcija unutra,
    a kaj se tiče zamjena za sve i sva , moj koristi zamjenu za kruh i palačinke, u biti mješavinu vode, ulja, prosenog, rižinog i heljdinog brašna koji kad se ispeče ne izgleda kao klasični izdjelak na koji su drugi navikli , ali njemu predstavlja promjenu da ne jede stalno kuhanu rižu napr. bitno drugačijeg izgleda je , a može se jest rukama. Sladoled kod nas je banana s voćem i malo jabučnog soka skupa miskana, nikakva realna zamjena, kolač isto ko kruh s malo ribane jabuke, s time da je to jedini kolač koji se može za njega napraviti, ne možeon birat jel bi lisnato, krafnasto, kremasto .....Pudinge ne jede.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u biti jedan obični vegetarijanac ( recimo moj kolega) jede više zamjena nek moj klinac s time da kolega jede i mliječno i jaja, ponekad i ribu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •