Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 83 od 83

Tema: Pravilnik o izostancima djece s nastave

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mi moramo potpisati ispricnicu od lijecnika.
    Da slucajno ne bi ispalo da ju je prvasica nabavila na crnom trzistu.
    Da, i mi isto.

(doduše, ja sam u srednjoj ukrala ispričnice sa stola od liječnice, ali za osobnu upotrebu )

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku

Dok su bili u vrtiću, obavezno smo nakon bolesti morali donijeti ispričnicu od liječnika da je dijete ozdravilo.

Ja sam to odnijela samo 1x, nakon vodenih kozica.

Inače, u većini slučajeva ne idem sa djetetom na kontrolu nakon bolesti. Idem ako se stanje pogoršava, ali ako ide prema ozdravljenju i ako ozdrave, ne pada mi napamet čekati 2h u čekaonici punoj bolesne djece, a tek su ozdravili.

Ako teta pita zašto nije dolazio (a skoro nikad ne pita), kažem da je bio bolestan i da je sada ozdravio. Nikad me nisu tražili ispričnicu. No, čujem od drugih roditelja u grupi da ih tete obavezno traže ispričnicu/potvrdu da je dijete zdravo, no mislim da su tete procijenile da mi nikad ne vodimo poluzdravo/bolesno dijete u vrtić, a neki dovedu dijete ćim padne temperatura. Ja svoje ne vodim u vrtić barem još 5-7 dana nakon potpunog ozdravljenja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Dalje, "službene" ispričnice od strane npr. sportskih klubova: meni je apsurdno da se prizanje ispričnica za izostanak s nastave od sportskog kluba, ali joj ja kao roditelj taj izostanak radi sportske aktivnosti ne mogu opravdati! A istovremeno ja kao roditelj dajem suglasnost klubu da je vodi na tu aktivnost, ja je i plaćam, ali u školi je radi toga ja ne mogu opravdati. Gdje je tu logika?
    Ovo je možda stvar škole, a ne pravilnika? Jer ja svojem djetetu i dalje mogu opravdati izostanke zbog glazbene škole. S obzirom da ih je ove godine nešto više, ipak radije šaljem u školu službenu školsku ispričnicu - ali razrednica prihvaća i roditeljsku ispričnicu.
    Ne znam kako je sa sportašima, ali ne vjerujem da su oni drugačije tretirani.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naš je dramski studio napisao jednu generalnu "obavijest" prema školi u kojoj objašnjavaju koliko je dijete uspješno, angažirano i da će zbog toga imati određenih izostanaka. a onda, pri svakom izostanku, napišu i ispričnicu

magistra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Za pokretanje teme me djelomično potakao i nedavni prilog na vijestima TV kuće gdje je obiteljska liječnica X izjavila argumentirajući nezadovoljstvo liječnika pravilnikom: - da je ona danas ispisala preko 70 ispričnica i da joj to oduzima previše vremena.-

Pa valjda je te ispričnice ispisala opravdano, bolesnoj i pregledanoj djeci. A nama roditeljima i bolesnoj djetetu je baš super sjediti koji sat u čekaonici.

Da bi u slijedećoj rečenici skočila sama sebi u usta jer - ne može roditelj bolešću djeteta pravdati ona tri pojedinačna dana jer bolesno dijete liječnik treba pregledati, eventualno odrediti terapiju i ispisati ispričnicu.-

Ja ne znam tko je tu lud.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    mi ne moramo niš potpisivat, ni u srednjoj ni u OŠ
    Ni mi, bar za sad.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne znam kako se mogu ne pridržavati
    u e dnevnik moraš upiosati tko je ispričao - ako napišeš liječniv valjda moraš imati negdje pohranjenu tu ispričnicu, ako napišeš - roditelj - vidi se ako je više od tri dana
    nama je u srednjoj rekla, neki dan, da joj ne da upisati više od tri puta (roditelj)

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Tri dana, i ta tri dana ne smiju biti u kontinuitetu.
    A u klinac, to nije rekla, a i mislim da sam ih ispucala! Ionak je svejedno, moj je doma virozan (svi smo šmrkavi i kihavi, jedino on imal temp). Sutra bu još ostal doma i zvala bum dokicu da mi za tri dana napiše ispričnicu, tak da ju ponedjeljak odnese u školu.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj magistra prvotno napisa Vidi poruku
    Sve je to ludo, po meni! Drama oko ničeg, bezveze!

E da i mi smo u vrtić UVIJEK morali donijeti ispričnicu!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj magistra prvotno napisa Vidi poruku
    Za pokretanje teme me djelomično potakao i nedavni prilog na vijestima TV kuće gdje je obiteljska liječnica X izjavila argumentirajući nezadovoljstvo liječnika pravilnikom: - da je ona danas ispisala preko 70 ispričnica i da joj to oduzima previše vremena.-

Pa valjda je te ispričnice ispisala opravdano, bolesnoj i pregledanoj djeci. A nama roditeljima i bolesnoj djetetu je baš super sjediti koji sat u čekaonici.

Da bi u slijedećoj rečenici skočila sama sebi u usta jer - ne može roditelj bolešću djeteta pravdati ona tri pojedinačna dana jer bolesno dijete liječnik treba pregledati, eventualno odrediti terapiju i ispisati ispričnicu.-

Ja ne vodim dijete lijecniku zbog ispricnice. Nazovem i kazem da mi pripreme ispricnicu jer je dijete bilo bolesno. Od bolesti koja nije zahtjevala posjet lijecniku. Pa necu valjda za svaku crijenu virozu ili tri dana temperature trcati lijecniku? Trcim i ovako zbog papira, ali ne vucem dijete i ne cekam u cekaoni.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ali dijete ako ima 3 dana temoeraturu bi trebalo bit pregledano od doktora?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa nije pravilo " tri dana " u kamenu upisano, gledaju se i drugi simptomi /opce stanje. Isto tako se ne vodi dijete doktoru nakon sto to popodne dobije temperaturu ili se ne vodi na hitnu jer se zalilo na bol u uhu. Ali dobar broj roditelja odmah juri lijecniku i prije nego je paracetamol ( u pravoj dozi ) dalo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mojima nažalost kad počne uho bolit, odma pucaju bubnjići tak da moram čim prije do dr.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ne vodim dijete lijecniku zbog ispricnice. Nazovem i kazem da mi pripreme ispricnicu jer je dijete bilo bolesno. Od bolesti koja nije zahtjevala posjet lijecniku. Pa necu valjda za svaku crijenu virozu ili tri dana temperature trcati lijecniku? Trcim i ovako zbog papira, ali ne vucem dijete i ne cekam u cekaoni.
    X

To sam radila i prije nego je bio novi pravilnik. Jednostavno mi se činilo da je tako ok. Imala sam s pedijatricom odnos povjerenja i nismo to zlorabili (srećom, nisu djeca u višim razredima bila često bolesna).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jelena ne pricamo o specificnim slucajevima. ti bi dijete vodila ljecniku i bez pravilnika o izrcianju pedagoskih mjera. Ovo sto sirius govori je da ukoliko se ne zlorabi povjerenje lijecnika moze se uzeti ispricnica i za virozu u kojoj realno lijecnik nemoze pomoci sem reci lezite, pijte i sl.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena ne pricamo o specificnim slucajevima. ti bi dijete vodila ljecniku i bez pravilnika o izrcianju pedagoskih mjera. Ovo sto sirius govori je da ukoliko se ne zlorabi povjerenje lijecnika moze se uzeti ispricnica i za virozu u kojoj realno lijecnik nemoze pomoci sem reci lezite, pijte i sl.

Upravo tako.

I naša doktorica tako radi, čak mi je zadnji put rekla da ne moram niti nju tražiti na telefon, da je ona dogovorila sa sestrom da mi može dati ispričnicu kad trebam, jer se već dugo znamo.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ali dijete ako ima 3 dana temoeraturu bi trebalo bit pregledano od doktora?
    Ne bi rekla...

Kad je moja cura imala gripu, 10 dana nije išla kod doktora. Gripa ima normalana tijek bolesti, zašto bi je vodila nakon 3 dana ako se zna da gripa traje dulje?

Inače, nama je rečeno da rodtielj može opravdati do 3 dana samo 1x u školskoj godini, dakle, u slučaju da se razboli još koji put i po jedan dan, opet treba donijeti ispričnicu od liječnika.

Dakle, kod nas traže ispričnicu od liječnika i za npr. jednodnevnu crijevnu virozu, što je totalna glupost.

A još me više iritira to sa izostancima radi sportskih aktivnosti (iako klub daje ispričnice), čisto radi principa da ispričnica kluba vrijedi više od moje.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bi rekla...

Kad je moja cura imala gripu, 10 dana nije išla kod doktora. Gripa ima normalana tijek bolesti, zašto bi je vodila nakon 3 dana ako se zna da gripa traje dulje?

Inače, nama je rečeno da rodtielj može opravdati do 3 dana samo 1x u školskoj godini, dakle, u slučaju da se razboli još koji put i po jedan dan, opet treba donijeti ispričnicu od liječnika.

Dakle, kod nas traže ispričnicu od liječnika i za npr. jednodnevnu crijevnu virozu, što je totalna glupost.

A još me više iritira to sa izostancima radi sportskih aktivnosti (iako klub daje ispričnice), čisto radi principa da ispričnica kluba vrijedi više od moje.

Mislim da se s pravilom od tri dana nastoji stati na kraj roditeljima koji su pravdaju izostanke s testova.
    Kod mene u srednjoj je to bilo ucestali slucaj kod nekoliko ucenika, a jedan je otisao tako daleko s tom praksom da je imao preko 200 opravdanih izostanaka i u 3. i u 4. razredu (razrednica je prihvacala sve ispricnice, a ako bi ucenik imao dovoljno ocjena iz svih predmeta nisu trazili polaganje razredbenog ispita)

Mislim da roditelji ako hoce mogu i dalje to raditi i s ovim pravilima, ali trebaju se malo vise potruditi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa nije pravilo " tri dana " u kamenu upisano, gledaju se i drugi simptomi /opce stanje. Isto tako se ne vodi dijete doktoru nakon sto to popodne dobije temperaturu ili se ne vodi na hitnu jer se zalilo na bol u uhu. Ali dobar broj roditelja odmah juri lijecniku i prije nego je paracetamol ( u pravoj dozi ) dalo.
    Ja isto ovako, jednom dok je kćerka bila mala čak je nisam vodila 5 dana i tad je temp. pala, dijete bilo dobrog općeg stanja i doc me još pohvalio kad sam došla po ispričnicu za vrtić.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Ariel_ prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se s pravilom od tri dana nastoji stati na kraj roditeljima koji su pravdaju izostanke s testova.
    Kod mene u srednjoj je to bilo ucestali slucaj kod nekoliko ucenika, a jedan je otisao tako daleko s tom praksom da je imao preko 200 opravdanih izostanaka i u 3. i u 4. razredu (razrednica je prihvacala sve ispricnice, a ako bi ucenik imao dovoljno ocjena iz svih predmeta nisu trazili polaganje razredbenog ispita)

Mislim da roditelji ako hoce mogu i dalje to raditi i s ovim pravilima, ali trebaju se malo vise potruditi.
    i onim "roditeljima" koji opravdavaju izostanke putem sms poruke ili mejla a da to ni sami ne znaju
    pa kad dođu na informacije se začude silnim boleštinama djetetovim
    bar je tako nama rečeno na početku godine

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Dakle, opet se onda ne rješavaju pravi problemi, nego se ide lakšim putem, maltretirati sve, radi par pojedinaca kojima nitko ne može stati na kraj. Žalosno je da se takav pristup podržava.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma nema šanse tome stati na kraj.
    Nikako

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sigurna da je to razlog. Koliko se pokazalo učinkovito ne znam, ali ja vidim u našoj školi koliko puno i bezrazložno neki roditelji izvlače djecu iz škole. Kažem bezrazložno jer ja ne mogu shvatiti kao razlog obrazloženje "da ne dobije uši jer u školi ima ušiju" i "da se malo odmori" a dijete je zdravo???
    Očito je da ne pristupaju svi jednako obavezi osnovnoškolskog obrazovanja pa se onda na neki način i trebaju uvesti jasna pravila. Je li ovo taj način, to nisam baš sigurna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nasa pedijatrica hoće videti dete, ujedno nemogu dobit bolovanje ako ona ne da blagoslov, pa opet sve u krug

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A kaj se tičemarkiranja baš neki dankad je trebalbit pisan test i slučajno odgođen prek vibera jedan klinac nije došo na prva 3 sata, test je trebal bitt 1. Sat, i pitaga moj klinac zakaj nisi bioujutro u školi, veli on radi testa,sad da je slučajno pročital poruku,a došla je i njemu možda ipak ne bi markal

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisam možda pisala,moj necak je imao pravo na jedan dan damu opravda roditelj, i to je spucal u prvomtjednu nastave,jerje umro deda, raska mu rekla pa kaj je sad moral umreti

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajme, zagrcnula sam se crni humor.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

na moje izjave?

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Upravo tako, i onda umjesto da se takvima stane na kraj, pišu se nebulozni pravilnici.
    Obrazovati se je privilegija i oni koji misle da je za njihovu djecu bolje da ne idu u školu, neka ih ostave doma. Vjerujem da ima profesora koji takve učenike vrlo brzo oduče od nedolaženja na testove. To zaista nije nikakav problem.
    Osobno svoju djecu vodim liječniku kada sama smatram da je to potrebno, samo po ispričnice neću ići, to sam rekla i razrednici, a i na učiteljskom vijeću. Pa neka im piše neopravdane, baš me briga (a neće, jer je žena pametna). I prijateljica koja radi u gimnaziji je roditeljima rekla da će što se tiče izostanaka ona raditi kao i do sada, pa makar i pod cijenu otkaza.
    Uz ovakav pravilnik jedino normalno rješenje je-ignorirati ga.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U razredu mog djeteta postoji učenik koji ima jednodnevne viroze isključivo u dane testova.
    5.r.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    U razredu mog djeteta postoji učenik koji ima jednodnevne viroze isključivo u dane testova.
    5.r.
    I kod M. isto . Ali sad u 7.razredu ih ponekad bude vise nego jedan.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Tri dana, i ta tri dana ne smiju biti u kontinuitetu.
    ali koliko sam shvatila ova genijalnost je od ove godine uvedena?
    jer sam ja prosle godine komotno opravdavala 3dana zaredom da je nije bilo. (govorim o nizim razredima osnovne)

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da. Pravilnik je od ove skolske godine 2015/2016.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •