Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Ponovno vegetarijanac

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Ponovno vegetarijanac

Nakon 19 godina vegetarijanskog staža, u kojem sam prolazila različite faze (makrobiotika, veganstvo...) 2010. sam počela jesti meso... prvo pršut, pa pohane batke, pa bijelo meso... to i tamo mamine faširance, sarmu...
    Ne često, ne puno... jedino u trudnoći sam svaki dan tražila proteine... znala sam MD-a nazvati "donesi mi neki protein"... bili su to piletina ili riba, faširanci i sarma su došli kasnije.

U subotu smo bili u stisci s vremenom i gladni, pa završili kod Čingača, naručili porciju velikih ćevapa i nekoliko salata za nas troje... Meni jedan do dva ćevapa dosta, Smjehuljici isto, a ni MD ne traži više od 4-5 kom. I tako usred zalogaja, smučilo mi se meso. U trenu sam znala da sam opet vegetarijanac. Kao i prvi put.
    Kad sam prvi put kao klinka prvi put čula za pojam vegetarijanstva, znala sam da ću to ja biti jednom. I kad sam 2010. ponovno počela jesti meso, znala sam da ću ga jednom opet prestati jesti. Govorila sam da sam vegetarijanac u duši iako jedem meso.

Ima li još tko da dijeli moje iskustvo?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

zvuči nevjerojatno.. ali vjerujem ti

ja nemam takvo iskustvo ni s jednom vrstom hrane

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Totalno te kužim

Prestala biti vege 92. u ratu

Nisam se nikad vratila
    Al kužim savršeno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ne često, ne puno... jedino u trudnoći sam svaki dan tražila proteine... znala sam MD-a nazvati "donesi mi neki protein"... bili su to piletina ili riba, faširanci i sarma su došli kasnije.
    Sirevi i jaja, ako jedeš, mogu dobro odraditi tu ulogu izvora životinjskih proteina, govorim općenito, ne o trudnoći.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Jedem, ne puno, ali jedem.
    I prema jajima osjećam otpor ali ih jedem. Tako je i prije bilo.

Kad sam prvi put prestala jesti meso još me par mjeseci iza toga vuklo suhomesnato (ali ga nisam jela)... sad mi se sve gadi. Do te mjere da sam spremna cijeli život biti na terapiji željezom i B12 ako treba. Prije to nego jesti meso. Govorim ovo čisto kao opis gađenja koje osjećam.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Eh pa kad si se pretrpala cevapa al fino leso meso, prsut i riba njam njam salim se malo.

bila vegetarijanac godinu dana, osvijeatila da mi ne odgovara organizmu, koza mi se promijenila, zahtijevalo je to jako dobru organizaciju prehrane koju si ja kao studentuca nisam mogla priustit.

Nisam neki mesozder ni danas, najdrazi su mi povrce i voce al jedem meso i ribu.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.04.2016. at 17:30

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Takoder. Nikada se bolje nisam osjecala nego kada nisam meso jela. Sve si razmisljam vratiti se pogotovo nakon nedavnog gadenja na piletinu i to otkostenu koju sam sama spremala. Inace je prirema mesa moja majstorija kak se veli i od govana pitu napravim s njime. Takoder me u zadnjoj trudnoci trazilo mesa a u t prije te mi se gadilo.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Budi. Šta. Zbog čega se susprežeš? Uz željezo i B12, i kreatinin bi valjalo uzimati, možda omega kiselinu, i vitamin D ako ne ideš puno vani.

Vlattka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Prestala jesti meso s 13 godina. Oko dvadesete sam imala pauzu od neke tri godine, kad sam povremeno jela sendviče u studentskom centru i ribu, koja mi je ukusna. Sad već nekoliko godina ne jedem baš nikakvo meso, ni u gostima iz pristojnosti, niti igdje. Nisam jela meso ni dok sam bila trudna. Mislim da mi više ne dolazi u obzir da jedem meso jer sam u glavi stvari drukčije posložila, i to mi je postalo moralno pitanje, više nego prije. Super se osjećam. U isto vrijeme, svi oko mene jedu meso, pa i moj muž. Ne pokušavam nikoga nagovarati jer znam da neće imati nikakvog efekta, samo se nadam da će se bar netko povesti mojim primjerom.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Budi. Šta. Zbog čega se susprežeš? Uz željezo i B12, i kreatinin bi valjalo uzimati, možda omega kiselinu, i vitamin D ako ne ideš puno vani.

Pa ne susprezem se.
    To ja ne znam raditi.

Samo su mi zanimljive te promjene. Pa me zanima ima li još ljudi koji prolaze slično.

Vlattka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Ima. I da, osjećam se krivom jer jedem jaja i pijem mlijeko. Znam da je i to uzimanje nečega što mi nikako ne pripada. Ali još ću neko vrijeme biti sebičnjak. Možda se odlučim jednom prestati i s tim.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

čini se da ima...
    ja sam jako nemoralna što se tiče tog jedenja mesa, uopće nemam potrebu dublje razmišljati o tome...
    jedino što nisam vlastite kokoši mogla jesti kad su jednom završile u zamrzivaču
    no, odnedavno primjećujem neku promjenu u sebi
    meso mi paše sve manje i manje

što je velika promjena jer sam mesožder
    veliki gurman
    kuham svaki dan a od toga 4x tjedno meso
    jednosatvno mi vise nije tako fino i pomalo mi se gadi

Vlattka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Kad sam napisala ovo "moralno", mozda sam se krivo izrazila. Uopce ne osudjujem druge kad jedu meso, prihvacam njihove argumente o hranidbenom lancu, ovo ono, bla bla...Moj muz jede meso, ja nemam problem ni skuhati mu to povremeno. Dijete ce jesti meso - nisam mu ja jedini roditelj pa da namecem sve svoje - ali puno manje nego ostali i nadam se da ce na koncu jzabrati da ga ne jede. Da skratim, osjecam da bih radila nesto jaaako pogresno da to jedem. A druge pustam da rade sto hoce i ne opterecujem se.

Poslano sa mog SM-G361F koristeći Tapatalk

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam latentni vegetarijanac cijeli život. Ne volim meso, odbojno mi je, nije mi ukusno na koji god način da je pripremljeno. Nemam fizičku potrebu za mesom koju dosta ljudi oko mene ima, kad par dana ne jedu meso fizički im fali i sanjaju o mesu. Ja to nisam nikad osjetila.
    Ribu volim.
    Nisam vegetarijanac jer povremeno pojedem meso, zadnjih godinu, dvije čak i češće nego ranije jer svi ostali ukućani vole meso pa je često na meniju.
    Tako da te i ja razumijem.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa ne susprezem se.
    To ja ne znam raditi.

Samo su mi zanimljive te promjene. Pa me zanima ima li još ljudi koji prolaze slično.
    ja ću samo napomenuti da nije uopće čudno što ti se zgadilo meso ako si jela u Čingaču

šalu na stranu, oni su se drastično pokvarili od kada vojarna više nije na Borongaju

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ne znam kakvi su bili prije.
    Pojela sam par puta pileće ražnjiće i možda sveukupno 10 ćevapa (komada, ne porcija) u zadnjih par godina.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel si odlučila ako ćeš bit bez mesa, da li ćeš ga raditi za dete?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Dijete je dovoljno veliko da samo odluči.
    Jede meso.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mi smo vegetarijanci, dijete nije
    Mi doma ne spremamo meso, baka i deda spremaju i malcu suze od srece idu kad vidi meso i mlince.. Nemam mu zasto braniti, prvenstveno sam stava da treba slusati vlastito tijelo. Meni ne pase meso, drugima pase i zato ga trebaju jesti.

Tako sam u trudnoci prestala jesti sladoled i jos ga ne jedem, jednostavno mi je izazvalo gadenje koje jos nije prestalo.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ono jutro prije nego sam ponovno prestala jesti meso sam kupila piletinu za juhu i tri batka sa zabatkom za nas troje... igrom slučaja zadržali smo se, bili smo gladni i jadni i odlučili smo se na najbliži fast food, gdje se meni desio klik. Tako da je meso ostalo za sutradan... i... MD je pekao batke samo za njih dvoje (i inače on peče meso, bolje to radi od mene), nosi ručak na stol, a Smjehuljica viče "meso, meso! volim meso!". Nemam problema s tim.

No, imam osjećaj da će i ona jednom postati (makar na neko vrijeme) vegetarijanac... jer je užasno senzibilna i sigurno će jednom osjetiti ono o čemu Vlattka priča i upasti u fazu preispitivanja.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja nisam vegetarijanka ali sto idem starija jedem sve manje mesa,
    iako ne mogu izgurat velike napore bez mesnog obroka,
    recimo dogodi mi se da par dana jedem samo povrce i onda me uhvati golema glad i moram pojesti komad nekog mesa.
    Ćevapi su mi bili br.1. u trudnocama.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

No, imam osjećaj da će i ona jednom postati (makar na neko vrijeme) vegetarijanac... jer je užasno senzibilna i sigurno će jednom osjetiti ono o čemu Vlattka priča i upasti u fazu preispitivanja.
    Aha, žene su sklonije tome. Mislim da će možda i moji jer ih mislim upoznati sa životinjama ne samo preko ekrana i slika, jer su moji doma na selu. Kada poveže da je svinja koju je maloprije češkao po trbuhu ista ona sa tanjura možda mu obrok više neće biti isti. Kao ova priča o Baleu, ne znam koliko je vjerodostojna:
    "When Christian was nine years old, he read Charlotte’s Web, the beloved story of a girl who saves a runt pig named Wilbur from being slaughtered. However, unlike millions of other children who cheered for Wilbur and then went on to eat the pork chops their mothers put on their plates for dinner, Christian vowed from that moment on never to eat meat again. He has kept his noble promise to this day despite the extreme physical training he has had to undergo for some of his movies."
    http://www.godsdirectcontact.org.tw/...ws/160/vg1.htm

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj zhabica prvotno napisa Vidi poruku
    recimo dogodi mi se da par dana jedem samo povrce i onda me uhvati golema glad i moram pojesti komad nekog mesa.
    Nemoj ovako, proteine (ne moraju biti iz mesa) treba unositi u dovoljnim količinama, nekoliko dana u nizu "samo na povrću" je teško i iscrpljujuće za organizam

Ni nema potrebe, može se biti vegetarijanac uz dovoljno proteina

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja za sebe jednostavno kažem da ne jedem meso. ponekad jedem ribu (uglavnom kad je netko pripremi baš za mene da ne "ostanem gladna").
    tako mi je najlakše, jer ponekad izvadim sir između dva reda pršuta ili pojedem njoke i saft a meso ostane u loncu. dugo godina sam bila vegeterijanac ali mi je s djecom i poslom ovako lakše.
    žudim samo za špekom, obično meso mi je odvratno, a u mesnici mi se vrti i povraća.
    u životu se sve mijenja, i za očekivati je da je malo tko vegeterijanac 50 ili 60 godina ili cijeli život.
    mojca, meni se takve promjene čine najobičnije i skroz za očekivati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ono jutro prije nego sam ponovno prestala jesti meso sam kupila piletinu za juhu i tri batka sa zabatkom za nas troje... igrom slučaja zadržali smo se, bili smo gladni i jadni i odlučili smo se na najbliži fast food, gdje se meni desio klik. Tako da je meso ostalo za sutradan... i... MD je pekao batke samo za njih dvoje (i inače on peče meso, bolje to radi od mene), nosi ručak na stol, a Smjehuljica viče "meso, meso! volim meso!". Nemam problema s tim.

Ja bih se uredno odrekla mesa, ne i riba i morskih plodova niti jaja, ali biti bez mesa mi nije problem. Tako sam živjela u mladosti i bole mi je odgovaralo. Ono čega se ne bih odrekla su kožne cipele. Ne mogu nositi obuću od plastike. I tu sve suosjećanje pada u vodu. Cipele mi moraju biti. A vlasnicima kože mogu se samo na indijanski način zahvaliti što moja stopala ne pate.

Btw kao i mamitzi, ne mogu nahraniti ukućane bez mesa niti to pokušavam.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Riba je meso.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Riba je meso.
    Da. Znam. Ja nisam vegetarijanac ni kandidat za to. Ali makrobiotika mi odgovara. Riba je dio te priče.

Riječ je u citiranom postu bila o tome da li netko postane vegetarijanac zato jer mu je žao lijepih malih zečića. Na to nisam osjetljiva.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam vege 21 godinu. Nisam nikada imala potrebu jesti meso u ovih 21 godinu. Slušam svoje tijelo i pratim ga. Vjerujem da neću nikada krenuti opet jesti meso, ali da mi se nešto promijeni i poželim ga, moguće da bih ga jela. Zadnje dvije godine povremeno pojedem kakav kolač s jajima, ako su domaća i pod uvjetom da ih ne mogu osjetiti. Sve tri trudnoće bez želje za ičim drugačijim, osim sad u trećoj imam ludu želju za što više sirovim povrćem, svježim sokovima od povrća/voća.
    Inače kuham meso mužu, ali imam problem s rezanjem crvenoga mesa pa to prepuštam njemu. Starija kćer je vl.izborom vegetarijanka od rođenja, nikada nije jela meso iako ga je probala. Ribu je jela s 2 godine ponekad, sada ne želi. Sin je jedino lud za puretinom i mesnom juhom, ostalo ne voli previše.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

za mene je, recimo to tako, moralno pitanje češće ono kad kupujem odjeću ili predmete za koje mislim da bi mogli biti izrađeni od kože ili testirani na životinjama.
    svakih godinu, dvije kupim kožne cipele jer od nekožnih sam imala zdravstvene probleme sa svojom kožom, ali sve ostalo sumljičavo proučavam.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni je problem kod tog što sintetika zagađuje okoliš, a koža, jel, zbog nje stradaju životinje. Mogu se tješiti da je koža nusprodukt mesne industrije, ali je li?

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Riba je meso.
    Ja kada god vidim ovo napisano sjeti me na kultni grafit. Nije pristojno da ga napisem

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Stavi zvjezdice ako je prosto.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Stavi zvjezdice ako je prosto.
    Nije toliko vulgarno koliko je uvredljivo za neke ljude.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Ja kada god vidim ovo napisano sjeti me na kultni grafit. Nije pristojno da ga napisem
    Je, bas uzas grafit

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Da, uvredljiv je za meni drage ljude
    Cesto sam ga vidjala pa mi je ostao u pamcenju, nema pomoci
    Zapravo ako maknes etiketu koja ide dalmatince ispadne poluistinit jer magare nije covjek

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni bas bio smijesan taj grafit a Dalmatinka sam

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Meni bas bio smijesan taj grafit a Dalmatinka sam
    Da, razumljivo...ali nije ok da ostali to kažu.

Ja za sebe mogu reći da sam stara i debela, ali nekako ne bih rado da mi netko drugi to kaže.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sad ću poluditi, nemam pojma o čemu se radi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Glup grafit. Uguglaj u Google "grafit riba je meso" i rezultat pri dnu prve stranice.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam bila vege preko 20 godina. odlucila sam prestati. nije mi falilo meso. i nije mi uopce lako bilo na pocetku priviknut se. niti znam ista radit s mesom, strah me primit to u ruku. niti znam kupit. trebam neki tecaj :D

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cevape nikad nisam posebno voljela, nije mi to sinonim za meso. voljela sam batke (to se kod nas zvalo boca :D ), pohane snicle i one zeluce sta se u juhi skuhaju, domacu sunku. ostalo se ne sjecam.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Što te natjeralo na meso? Trudnoća?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nije, trudna sam bila prije deset godina. u biti mi nije falilo meso, ali mi se cini prehrana s mesom ukljucenim puno jednostavnija. jako sam smanjila zitarice, imam osjecam da mi smeta gluten, i onda sam dosla do toga da u stvari ne znam vise sta bi jela, a da nije uzasno tesko nabavljivo, ili skupo, pogotovo preko zime.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i da se na kraju nemam od cega najest.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •