Stranica 30 od 149 PrviPrvi ... 2028293031324080130 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 7436

Tema: Potpomognuta u ČEŠKOJ

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

AnnaBanana, bravo za odličan uzv brzo putuješ, sretno!!!!!!!!!

Chilly draga Drži se, nadam se da postoji rješenje i da će se brzo riješiti ti polipi, najgore je kad se ne zna zbog čega ne uspijeva....

trudnice drage

kismet avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Chilly prvotno napisa Vidi poruku
    Drage suborke,
    eto nisam se dugo javljala. Bila na histeroskopiji i naravno ni taj nalaz nije dobar- kaze doktor da imam usku šupljinu maternice i da je polipozno promjenjena. Odgodili smo postupak za sada jer s takvim nalazom nis od implantacije. Ako je netko imao sličnu situaciju voljela bi da mi se javi.... treba mi neka pozitivna priča jer sam na rubu odustajanja od svega......
    Draga, nemam iskustva s polipektomijom, no to je relativno jednostavan i brz zahvat, zapravo otklanjaju se polipi radnom histeroskopijom. Mozda tu lezi kljuc uspjeha ili kvaka22, otkloni ih i odmah, cim je prije moguce, u postupak. Kavum maternice je u nerotki zapravo priljubljen, odnosno, stijenke su priljubljene dok kod zena koje su rodile postoji supljina. Na kakav "uski" kavum doktor misli, pitaj za pojasnjenje. Preporucila bih ti Radoncica, ukoliko vec nisi bila.

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Anabanana hoce, mora
    Posljednje uređivanje od kia : 23.04.2016. at 21:21

LopticaHopsica avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Drage cure,
    evo i nas u klubu! Ostavljamo tu ružnu, odvratnu i prebolnu azoospermiu iza sebe i idemo u PFC na donaciju.
    Napravila sam sve pretrage, sve mi je ok i danas sam dobila protokol. Nemam još pitanja vezanih uz terapiju, tj. simulaciju, očekujem od svog gina da mi na sve odgovori.
    Pitam vas koje ste to prošle da podijelite iskustvo... jel boli, kako ste se osjećale poslije, nakon koliko dana poslije punkcije se vraća natrag, jel to boli, što je s mirovanjem, bilo kakvi savjeti...?
    Jednostavno nemam pojma o ničemu pa bi mi nečije iskustvo stvarno pomoglo. Hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Evo I mene nova sam..nza pocetak jedan veliki pozdrav za sve ..pratila sam sve sto pisete I stvarno ste super I detaljne tako da sad cak I nemam pitanja::

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Cure, mala pomoc!
    Vec 3 g pratim Rodin forum, od kad i ide moja mpo prica. Danas sam se registrirala jer sam odlucila pomoc potraziti van Hr nakon sto sam isprobala sve nase bez rezultata.
    Kako odabrati kliniku u Ceskoj? Pronatal, PFC? Koja je bolja i po cemu?

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Loptica..punkcija ne boli jer te uspavaju...ja imala 14folikula i nakon lezanja sat vremena isla djir po gradu..super sam se osjecala..
    mi smo isli doma drugi dan nakon transfera...obicno je ET peti dan tako da racunaj bit gore od punkcije 7 dana.mi smo bili u pragu deset dana..smjestaj ti mogu i oni naci imaju popuste za tri hotela..
    Preporuka nakon Et je onako u laganini ..rekla bi sestra sad si trudnica i tako se ponasat nista tesko dizat..nema saune..
    Ma sve ce ti oni napisat
    sretno !!!!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

LopticaHopsica, Mala88, Sky, dobro došle i samo nam pišite

Sky, radi li se sada o odlasku na donaciju, ili? Moj savjet svima je kontaktirati obje klinike mailom, ukratko opisati situaciju, dijagnozu, dosadašnji mpo put, te tada nakon njihovog odgovora i stručnog mišljenja odlučiti čiji vam uvjeti bolje odgovaraju. Obje klinike su vrhunske i s te strane se ne može `pogriješiti´
    Posljednje uređivanje od sejla : 27.04.2016. at 13:05

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj sejla prvotno napisa Vidi poruku
    LopticaHopsica, Mala88, Sky, dobro došle i samo nam pišite

Sky, radi li se sada o odlasku na donaciju, ili? Moj savjet svima je kontaktirati obje klinike mailom, ukratko opisati situaciju, dijagnozu, dosadašnji mpo put, te tada nakon njihovog odgovora i stručnog mišljenja odlučiti čiji vam uvjeti bolje odgovaraju. Obje klinike su vrhunske i s te strane se ne može `pogriješiti´
    Potpisujem!
    Samo još mala nadopuna: odmah im proslijedite i sve vaše nalaze koje do sada imate, jer će im slika vas biti potpunija.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem!
    Samo još mala nadopuna: odmah im proslijedite i sve vaše nalaze koje do sada imate, jer će im slika vas biti potpunija.
    Hvala na brzom odgovoru, poslat cu sve u obje pa cu odluciti.
    Mislila sam sa svojim stanicama, za sada.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Jeli neko imao problema sa stitnjacom "low thyroid?" dali ste pili tablete nakon postupka ili prekinuli? I dali to moze da utice na trudnocu ako zatrudnim?

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

PIsala sam ovaj koment,ali nisam sigurna jesam li ga postavila jer ne vidim ga,pa da opet pitam: Jeli neko imao nisku stitnu (low thyroid) prije praga,i dali ste pili tablete I posle donacije? dali bi tablete mogle stetiti bebi ako ostanem trudna? mozda je glupo sto pitam ali ja bas nemam pojma I da dali niska stitna moze biti opasna po bebu,ili dovesti do gubitka bebe?

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Mala88, imam ja. Pijem euthyrox od svoje dvadesete, u trudnoći također, čak sam morala i povećavati dozu jer trudnoća štitnjaču još dodatno ulijeni (pa sam kasnije opet smanjivala). Terapija za štitnjaču nije prepreka za trudnoću, dapače. Bitno je da se tsh drži na maksimalno oko 2,5.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Hvala Sejla ma ja plasljivka prava pa morado da pitam

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ok. Sve je proslo. Malo tuge je ostalo, ali idemo dalje. Dobila sam hrpu uputnica - kariogram, dheas, neke vitamine, homocistein, hormone ponoviti....sad mi je posla preko glave i bas mi je dobro doslo da malo skrenem misli sa neuspjesnog postupka. Preostaje mi cekati ciklus, nadam se da se nece smrdati sad. Zanima me da li su vas slali vaditi taj dheas? Ima li netko iskustva s tim?
    Anna gdje si? Ne javljas se nista.
    Mala88 ima nas jos sa problemima sa stitnom. Dok je pod kontrolom ne trebas se brinuti. Meni su sada nakon postupka smanjili dozu jer sam odmah osjetila da nesto nije u redu.

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Rominka zao mi je,ali dok god mozemo ne treba odustajati I nadati se! zasto su smanjili,jel to znaci da ce mi prije postupka povecati dozu ili..? pijem tablete pa valjda je pod kontrolom,nadam se da to nece uticati na uspjeh postupka

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja stitnjaca inace ne radi, jaaako slabo, ali sad je nekako tijekom postupka malo poludila i pocela turbo raditi, srce je pocelo jako lupati pa su mi nakon vadjenja krvi smanjili dozu. Inace su mi trazili minimalno tri mjeseca uzastopce dobar nalaz (tsh do maks 2/2,5). Budes redovito kontrolirala i sve ce biti ok

LopticaHopsica avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj kiki30 prvotno napisa Vidi poruku
    Loptica..punkcija ne boli jer te uspavaju...ja imala 14folikula i nakon lezanja sat vremena isla djir po gradu..super sam se osjecala..
    mi smo isli doma drugi dan nakon transfera...obicno je ET peti dan tako da racunaj bit gore od punkcije 7 dana.mi smo bili u pragu deset dana..smjestaj ti mogu i oni naci imaju popuste za tri hotela..
    Preporuka nakon Et je onako u laganini ..rekla bi sestra sad si trudnica i tako se ponasat nista tesko dizat..nema saune..
    Ma sve ce ti oni napisat
    sretno !!!!
    Hvala puno na odgovoru! Znam da je opća anestezija ali sam mislila da je možda poslije neka nelagoda ili što već. Oni su nam preporučili hotele ali mislim da ćemo sami nešto rezervirati više u centru jer isto računamo da ćemo tamo biti 10-ak dana, a k njima nećemo morati svaki dan.
    Pretpostavljam da si stimulaciju odradila prije odlaska gore? Meni je dr. rekao da ću sama morati kupiti terapiju (da nema HZZO veze s tim) i onda svaki dan doći k njemu da me pikne. Isto mi je rekao da računam cca 100 eura za tu terapiju. To je tako i kod tebe bilo? Još jednom hvala na odgovoru!

LopticaHopsica avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj LopticaHopsica prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala puno na odgovoru! Znam da je opća anestezija ali sam mislila da je možda poslije neka nelagoda ili što već. Oni su nam preporučili hotele ali mislim da ćemo sami nešto rezervirati više u centru jer isto računamo da ćemo tamo biti 10-ak dana, a k njima nećemo morati svaki dan.
    Pretpostavljam da si stimulaciju odradila prije odlaska gore? Meni je dr. rekao da ću sama morati kupiti terapiju (da nema HZZO veze s tim) i onda svaki dan doći k njemu da me pikne. Isto mi je rekao da računam cca 100 eura za tu terapiju. To je tako i kod tebe bilo? Još jednom hvala na odgovoru!
    Znači, nikakvih 100 eura, ipak bliže 4.000 kn...

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Cure, evo ja se vratila iz Praga sa punkcije, a nikako da se javim...
    Otisla u utorak, u srijedu mi izvadili 22 js...svi se sokirali, uključujući i mene i doktora, i sutra dan ih isto toliko i oplodili heheheheh No, 5-t dan su mi javili da je od njih 22 ukupno 9 doslo do stadija blastociste, stoga su samo one poslane na PGD. Sada moram cekati cca 3-4 tjedna rezultate te analize! Držite cure moje fige da barem nekoliko nađu da mi imaju sto vracati
    Vraćali bi onda u siklusu u lipnju...

Ja sam opcenito tu anesteziju jako lose podnijela, čak ne toliko punkciju koliko anesteziju. Kako su puno jajašaca vadili, prokrvarila sam iznutra, pa su me sivali, ali stvarno im svaka cast, bolove sam osjecala samo malo, skoro ništa... Jedino sta su me rasturali su bili jajnici. Kaže doktor da su jako osjetljivi i stimulirani tako da sam ležala sljedecih 5 dana poslije punkcije i nisam mogla hodati...
    Sada sam jos jaaaako napuhnuta, ali pijem tekucinu pa se nadam da cu se do menge ispuhati i malo doci do sebe
    Cijeli dan poslije punkcije sam povracala od anestezije, i bila sam ko mrtvo puhalo heheheheh
    stalno mi je bila u glavi neka od vas cura, sada tocno ne znam koja, ali ona koja je rekla da je landrala po pragu par sati nakon punkcije hehehehheh

Sve je to individualno, kako kome organizam reagira, tako da se cure vi koje jos niste isle, nedajte se zastrasiti. Zapravo da nisam imala posljedice anestezije i da se jajnici nisu toliko upalili, bila bi ko nova - jer punkcija stvarno nista niti ne boli niti osjecas ista....

Sada mi slijedi cekanje do kraja svibnja, pa cemo vidjeti gdje smo i kakve su mi sanse

LaopaticaHopsica - nisam upucena od pocetka, ali nije mi jasno kako ne možes primati stimulacije doma, preko naseg zdravstva? To je tvoje pravo, i ne mogu ti ga uskratiti. Zasto da dajes 5.000 kn za privatne stimulacije, kada to možes raditi u bolnici? Nepotreban ti je trosak, vjeruj mi!

Puse vam svima šaljem, morma ici raditi

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Drzim ti fige Anna,srecno!

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Anna, bravo za rezultat i 9 blastica Ma bit će tu sigurno lijepih embrija za transfer
    Posljednje uređivanje od sejla : 05.05.2016. at 18:12

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Anna bravo za rezultat...posto to mene isto čeka u 10 mjesec možeš li mi rec u kojoj si točno klinici radila i kako to sve točno ide i ako ti nije problem da mi kažeš kaliko te je sve to finaciski koštalo.... Iskreno se nadam da ce na PGD bit svi dobri i da ćeš napokon dobit svoju bebicu.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj AnnaBanana prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, evo ja se vratila iz Praga sa punkcije, a nikako da se javim...
    Otisla u utorak, u srijedu mi izvadili 22 js...svi se sokirali, uključujući i mene i doktora, i sutra dan ih isto toliko i oplodili heheheheh No, 5-t dan su mi javili da je od njih 22 ukupno 9 doslo do stadija blastociste, stoga su samo one poslane na PGD. Sada moram cekati cca 3-4 tjedna rezultate te analize! Držite cure moje fige da barem nekoliko nađu da mi imaju sto vracati
    Vraćali bi onda u siklusu u lipnju...
    draga, sretno ~~~~

molim te, možeš li mi odgovoriti:
    -koja klinika?
    -PGD su radili u stadiju blastociste, ne na zametcima 3. dan od oplodnje koji imaju 6-10 blastomera (stanica)- znaš li da li u toj klinici uvijek PGD rade na na blastocistama?
    -s obzirom na balansiranu translokaciju radi koje trebate PGD, što su vam genetičari rekli kolike su šanse da embriji nisu nositelji translokacije?
    -jeste tražili refundaciju od HZZO-a, ako da, koliki iznos su vam pokrili?
    -kolika je cijena PGD-a?

hvala puno!

LopticaHopsica avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

LaopaticaHopsica - nisam upucena od pocetka, ali nije mi jasno kako ne možes primati stimulacije doma, preko naseg zdravstva? To je tvoje pravo, i ne mogu ti ga uskratiti. Zasto da dajes 5.000 kn za privatne stimulacije, kada to možes raditi u bolnici? Nepotreban ti je trosak, vjeruj mi!

Puse vam svima šaljem, morma ici raditi [/QUOTE]

Prvo ti od srca želim sreću sa svime i hvala na iskustvu!
    Pitala sam svoj ginekologa (socijalni, ne privatni) za stimulaciju i rekao mi je da ću sve sama morati nabaviti.
    Kako prema vašim iskustvima funkcionira to s bolnicama??? Gdje da idem? Koga da pitam??

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Loptica, jesi li u Hrvatskoj? Ako jesi, jesi li iskoristila pravo na 4 stimulirana postupka preko HZZO-a?

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

E ovako cure, drago mi je da mogu pomoći jer sam i ja prije godinu dana imala ovako hrpu pitanja, pa su mi druge cure pomogle

Kao prvo, ako imate translokaciju kormosoma kao ja, a niste radili kariogram odite do svog ginekologa i trazite upitnicu za kariogram. Ja sam to radila na Rebru kod dr Begovica jer je on kao najbolji.. Čekala dva mjeseca na rezultate i kada mi je nakon toga obrazložio da je translokacija na 11.i22 kromosomu dao je dijagnozu da postoje u mom slučaju sve mogućnosti - zdrava trudnoca, spontani, rođenje djeteta s deformacija.

Nakon toga sam otisla ponovno svojoj ginekologici i prema tim nalazima trazila uputnicu za Petrovu zbog komplikacija pri začecu, odnosno zbog neplodnosti.
    U Petrovoj me primila dr Pavićić Baldani - prekrasna doktorica - i dala nalaz da napravim niz pretraga i da joj dođem kada ih napravim.

To je trajalo nekoliko mjeseci i kada sam sve skupila na kraju ponovno joj dosla, i ona rekla da do sada nisam mogla začeti zbog toga, inače su ostali nalazi zadovoljavajuci, osim tog kariograma.
    Ali da ni to nije smak svijeta jer se u svijetu radi PGD, iako ne kod nas, i da, ako sam financijski u mogućnosti, odem u Prag ili Brisel na PGD. Ona preporuca Prag, neku od poliklinika jer je to za njih vec uhodan posao i imaju koordinatorice koje te vode kroz postupak sve putem maila, a na tvom jeziku, dok je u Briselu na francuskom i engleskom pa moras sve nalaze prevditi kada se vratiš u Hrvatsku.
    Ona mi je rekla da ce ta prica kostati, ali nie znala koliko, ali je znala da imam pravo na subvencioniranje od HZZO-a. Skinula mi obrazas s neta -Zahtjev za lijecenjem u inozemstvo - ispunila mi ga, potpisala i opecatila i rekla da s njim i nalazima idem u HZZO tražiti subvenciju.

Nakon toga su mi cure sa foruma puno pomogle. Usmjerile su me da moram podnijeti moju molbu u Margaretsku 3 i da se ceka malo duze na odobrenje. Uz Zahtjev sam priložila nalaze, zamolbu, vjencani list jer je suprgu donor sjemena, izjavu da prihvaćam sve uvjete poliklinike za koju sam se odlucila, i u međuvremenu kako sam se odlucila za Pronatal mi je moja koordinatorica poslala službeni dopis mailom da sam primljena kod njih na lijecenje sa PGD-om i stavila okvirnu cijenu cijelog postupka. (6000 €). Lijepo je u tom dopisu obrazložila koliko iznos bi trebao platiti HZZO, a koliko pacijent.
    To sam ti ja sve skupila i dostavila u HZZO u Margaretsku 3. Oni su me odugovlacili, a ja neiskusna, nisam zvala i dosađivala pa sam se dovela na kraju u situaciju da mi je zahtjev bio odobren mjesec dana, ali eto oni mi ga nisu stigli poslati.... Tako da preporucam da budete dosadni i minimalno jednom tjednom ih nazovete i pitate u kojoj je fazi.

U međuvremenu, dok sam hodala po hrvatskim bolnicama i vadila nalaze, kontaktirala sam PFC i Pronatal, ali ovi iz PFC-a su bili zaboravili na mene pa mi s eu jednom trenutku nisu ni javili vise, onda sam digla ruke od njih i povetila se Pronatalu. Koordinatorica mi je divna - brzo odgovara, postavljala sam joj i glupa pitanja, ali svaki put bi odgovorila i bas se posveti.

Što se tice cijena, u obje poliklinike cu slicne, a to ces i konačno znati tek tijekom postupka, jer sve varira o tome koliko ti izvade jajašaca, oplode i koliko ih ide na daljnju analizu....

Ja sam prvi put otisla gore na konzultacije u veljačei, a onda sada u travnju na punkciju. Jako sam zadovoljna bila. Prvo mi je koordinatrica rekla da ce cijena samo PGD-a biti između 3.300.-3.700 eura, ali kada su vidjeli koliko su mi punktirali pa mi je na kraju i cijena veca bila nekog su mislili u pocetku za par stotina eura, ali ok... to ne zamjeram, jer mi je draze da je više punktiranih js nego manje

Konzultacije sam platila 100 eura, sada kada sam bila na punkciji 4.020 eura, HZZO bi trebao platiti direktno poliklinici 1.100 eura.
    Očekujem da cu još jedan dio morati platiti kada budem dolazila nakon rezultata analize, kada budem dosla da mi vracaju zdrave IVF, mislim da će to biti oko 1.000 eurića....

Sada da se vratim na naše zdravstvo i mogućnost stimulacije... Kada sam dobila rješenje HZZO-a da ce mi platiti dio troškova u Pragu, tamo je pisalo da mi odobravaju i stimulaciju u našim klinikama. S tim rješenjem sam dosla ponovno mojoj doktorici u Petrovu, i onda me je uputila kako da se narucim na stimulacije. Prethodno mi je doktor iz Praga napisao terapiju koju sam dostavila doktorici u Petrovoj. Tako da sam nakon dva tjedna, drugog dana menge počela primati injekcije sa stimulacijom u Petrovoj prema terpiji doktora iz Praga, normalno kao i cure koje su pacijenti Petrove i koje će u Petrovoj kasnije raditi umjetnu oplodnju.
    Šesti dan stimulacije sam vadila krv i radila ultrazvuk i te nalaze poslala poslala u Prag - a oni mi povratno javili koliko jos da dana primam i kada da uzmem stopericu i vec tada su okvirno znali da bi punkcija mogla biti za tjedan dana. Tako je i bilo. Nakon toga sam primala injekcije jos 4 dana, uzela stopericu i 5.dan putovala i 6.dan imala punkciju.

Što se tiče šanse za uspješnost, nitko mi nije htio reci ni u hrvatskog nijedan doktor ni u Pragu. Rekli su da imam takav genetski materijal kakv imam, ali da ce nastojiati kroz tu biopsiju isčistiti i ako budu mogli nači embrije sa srkoz zdravim kormosima, ali da ne zeli govoriti o sansi uspješnosti jer ni sam ne zna jer radimo prvi put PGD pa ne zna sta da očekuje.
    Obavila sma punkciju u srijedu, izvadili 22 js, u četvrtak ujutro kada sam dosla na kontrolu su mi rekli da su ih svih 22 uspješno oplodili. A u sljedeci utorak su mi javili da se 9 razvilo u blastice i da ce na njima raditi PGD.

Ovo bi cure moje bile ukratko - nastojala sam biti sažeta, nadam se da ce vama novima neke informacije i posluziti

Ako sam nesto zaboravila odgovorit, javite se!

Sretno svima!

Cure, kako napreduju vaše mrvice? iako mislim da više nisu mrvice vec rastu Sada vas imamo nekoliko u sretnom stanju

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sve mi koje idemo na ovaj ili onaj način po naše mrvice moramo biti ponosne! Proći to sve i na kraju doći do sretnog kraja s mirisnim smotuljkom u naručju, to je naš cilj i najveća želja!
    AnnaBanana, držim ti fige da sve bude super, a znam da hoće!
    Moj mrvan je već veeeeliki! Ušli smo u 25tt, prošli tjedan je bio težak preko 700g i kaže dr velika, napredna i hiperaktivna beba! Naravno, mama ga jako dobro osjeti!

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Nadice, veliki stvarno mrvan! samo taok neka napreduje lijepo
    Malo zavidim heheheheeh ali pozitivno jer se i ja nadam najboljem hihihihih

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

E ovako cure, drago mi je da mogu pomoći jer sam i ja prije godinu dana imala ovako hrpu pitanja, pa su mi druge cure pomogle

Kao prvo, ako imate translokaciju kormosoma kao ja, a niste radili kariogram odite do svog ginekologa i trazite upitnicu za kariogram. Ja sam to radila na Rebru kod dr Begovica jer je on kao najbolji.. Čekala dva mjeseca na rezultate i kada mi je nakon toga obrazložio da je translokacija na 11.i22 kromosomu dao je dijagnozu da postoje u mom slučaju sve mogućnosti - zdrava trudnoca, spontani, rođenje djeteta s deformacija.

Nakon toga sam otisla ponovno svojoj ginekologici i prema tim nalazima trazila uputnicu za Petrovu zbog komplikacija pri začecu, odnosno zbog neplodnosti.
    U Petrovoj me primila dr Pavićić Baldani - prekrasna doktorica - i dala nalaz da napravim niz pretraga i da joj dođem kada ih napravim.

To je trajalo nekoliko mjeseci i kada sam sve skupila na kraju ponovno joj dosla, i ona rekla da do sada nisam mogla začeti zbog toga, inače su ostali nalazi zadovoljavajuci, osim tog kariograma.
    Ali da ni to nije smak svijeta jer se u svijetu radi PGD, iako ne kod nas, i da, ako sam financijski u mogućnosti, odem u Prag ili Brisel na PGD. Ona preporuca Prag, neku od poliklinika jer je to za njih vec uhodan posao i imaju koordinatorice koje te vode kroz postupak sve putem maila, a na tvom jeziku, dok je u Briselu na francuskom i engleskom pa moras sve nalaze prevditi kada se vratiš u Hrvatsku.
    Ona mi je rekla da ce ta prica kostati, ali nie znala koliko, ali je znala da imam pravo na subvencioniranje od HZZO-a. Skinula mi obrazas s neta -Zahtjev za lijecenjem u inozemstvo - ispunila mi ga, potpisala i opecatila i rekla da s njim i nalazima idem u HZZO tražiti subvenciju.

Nakon toga su mi cure sa foruma puno pomogle. Usmjerile su me da moram podnijeti moju molbu u Margaretsku 3 i da se ceka malo duze na odobrenje. Uz Zahtjev sam priložila nalaze, zamolbu, vjencani list jer je suprgu donor sjemena, izjavu da prihvaćam sve uvjete poliklinike za koju sam se odlucila, i u međuvremenu kako sam se odlucila za Pronatal mi je moja koordinatorica poslala službeni dopis mailom da sam primljena kod njih na lijecenje sa PGD-om i stavila okvirnu cijenu cijelog postupka. (6000 €). Lijepo je u tom dopisu obrazložila koliko iznos bi trebao platiti HZZO, a koliko pacijent.
    To sam ti ja sve skupila i dostavila u HZZO u Margaretsku 3. Oni su me odugovlacili, a ja neiskusna, nisam zvala i dosađivala pa sam se dovela na kraju u situaciju da mi je zahtjev bio odobren mjesec dana, ali eto oni mi ga nisu stigli poslati.... Tako da preporucam da budete dosadni i minimalno jednom tjednom ih nazovete i pitate u kojoj je fazi.

U međuvremenu, dok sam hodala po hrvatskim bolnicama i vadila nalaze, kontaktirala sam PFC i Pronatal, ali ovi iz PFC-a su bili zaboravili na mene pa mi s eu jednom trenutku nisu ni javili vise, onda sam digla ruke od njih i povetila se Pronatalu. Koordinatorica mi je divna - brzo odgovara, postavljala sam joj i glupa pitanja, ali svaki put bi odgovorila i bas se posveti.

Što se tice cijena, u obje poliklinike cu slicne, a to ces i konačno znati tek tijekom postupka, jer sve varira o tome koliko ti izvade jajašaca, oplode i koliko ih ide na daljnju analizu....

Ja sam prvi put otisla gore na konzultacije u veljačei, a onda sada u travnju na punkciju. Jako sam zadovoljna bila. Prvo mi je koordinatrica rekla da ce cijena samo PGD-a biti između 3.300.-3.700 eura, ali kada su vidjeli koliko su mi punktirali pa mi je na kraju i cijena veca bila nekog su mislili u pocetku za par stotina eura, ali ok... to ne zamjeram, jer mi je draze da je više punktiranih js nego manje

Konzultacije sam platila 100 eura, sada kada sam bila na punkciji 4.020 eura, HZZO bi trebao platiti direktno poliklinici 1.100 eura.
    Očekujem da cu još jedan dio morati platiti kada budem dolazila nakon rezultata analize, kada budem dosla da mi vracaju zdrave IVF, mislim da će to biti oko 1.000 eurića....

Sada da se vratim na naše zdravstvo i mogućnost stimulacije... Kada sam dobila rješenje HZZO-a da ce mi platiti dio troškova u Pragu, tamo je pisalo da mi odobravaju i stimulaciju u našim klinikama. S tim rješenjem sam dosla ponovno mojoj doktorici u Petrovu, i onda me je uputila kako da se narucim na stimulacije. Prethodno mi je doktor iz Praga napisao terapiju koju sam dostavila doktorici u Petrovoj. Tako da sam nakon dva tjedna, drugog dana menge počela primati injekcije sa stimulacijom u Petrovoj prema terpiji doktora iz Praga, normalno kao i cure koje su pacijenti Petrove i koje će u Petrovoj kasnije raditi umjetnu oplodnju.
    Šesti dan stimulacije sam vadila krv i radila ultrazvuk i te nalaze poslala poslala u Prag - a oni mi povratno javili koliko jos da dana primam i kada da uzmem stopericu i vec tada su okvirno znali da bi punkcija mogla biti za tjedan dana. Tako je i bilo. Nakon toga sam primala injekcije jos 4 dana, uzela stopericu i 5.dan putovala i 6.dan imala punkciju.

Što se tiče šanse za uspješnost, nitko mi nije htio reci ni u hrvatskog nijedan doktor ni u Pragu. Rekli su da imam takav genetski materijal kakv imam, ali da ce nastojiati kroz tu biopsiju isčistiti i ako budu mogli nači embrije sa srkoz zdravim kormosima, ali da ne zeli govoriti o sansi uspješnosti jer ni sam ne zna jer radimo prvi put PGD pa ne zna sta da očekuje.
    Obavila sma punkciju u srijedu, izvadili 22 js, u četvrtak ujutro kada sam dosla na kontrolu su mi rekli da su ih svih 22 uspješno oplodili. A u sljedeci utorak su mi javili da se 9 razvilo u blastice i da ce na njima raditi PGD.

Ovo bi cure moje bile ukratko - nastojala sam biti sažeta, nadam se da ce vama novima neke informacije i posluziti

Ako sam nesto zaboravila odgovorit, javite se!

Sretno svima!

Cure, kako napreduju vaše mrvice? iako mislim da više nisu mrvice vec rastu Sada vas imamo nekoliko u sretnom stanju

Ana, hvala ti na iscrpnosti i detaljnom opisu postupka.
    I još jednom: sretno od srca.

Budući da su su različiti tipovi balansiranih kromosomskih translokacija, kakvu ima AnaBanana, zapravo dosta česte u populaciji (oko 1 nositelj na 500 stanovnika) i da takve translokacije dovode do velikog broja spontanih pobačaja i povećane učestalosti rađanja djece s teškoćama, bilo bi sjajno kad bi adminice ovaj post stavile na početak teme "Potpomognuta u Češkoj". Ako ovome dodamo i druge tipove translokacija poput Roberetsoneove translokacije koja se po nekim istraživanjima javlja u jedne od 1000 osoba, jasno je da postoji velik broj parova i njihove buduće djece kojima bi PGD donio velike zdravstvene koristi.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Evo da se i ja javim. Mi smo danas poslali papire za odobrenje za odlazak u Prag. Mene sad zanima dal ja moram u meduvremenu dok cekam odgovor od hzzo poslati mail u Portanal? Kako to funkcionira? Mi bi isli na donaciju js. U petrovoj nam je dok. Strelec napisao sta je trebalo poslati i to smo poslali. I kolko dugo se ceka na odgovor? Vidim da su nekima brzo javili a neki su morali gnjaviti da u hzzo rade svoj posao.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj antony34 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da se i ja javim. Mi smo danas poslali papire za odobrenje za odlazak u Prag. Mene sad zanima dal ja moram u meduvremenu dok cekam odgovor od hzzo poslati mail u Portanal? Kako to funkcionira? Mi bi isli na donaciju js. U petrovoj nam je dok. Strelec napisao sta je trebalo poslati i to smo poslali. I kolko dugo se ceka na odgovor? Vidim da su nekima brzo javili a neki su morali gnjaviti da u hzzo rade svoj posao.
    Bilo bi dobro da pošalješ mail u Prag! Tražit će ti iz hzzo-a odobrenje da te oni primaju u postupak.
    S hzzo-om ide malo sporije, zato moraš biti dosadna i zvati ih. Čekaj 2 tjedna, pa zovi i vidi u kojoj je fazi odobrenje, a do tada sređuj s Pragom.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

antony, u svakom slučaju se javi u pronatal i budi u kontaktu s njima. Reci da si predala papire, a oni neka ti pošalju tu potvrdu i u međuvremenu traže odgovarajuću donorku. Sretno da se čim prije riješi papirologija

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Hvala cure. Onda cu u ponedjeljak poslati mail. Dajte mi recite kome moram poslati mail i sta da napisem?

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala cure. Onda cu u ponedjeljak poslati mail. Dajte mi recite kome moram poslati mail i sta da napisem?
    Odi na stranicu Pronatala. Pošalji na njihov mail, a oni će ti dodijeliti koordinatoricu s kojom ćeš dalje biti u kontaktu.
    Možeš i na ovaj.... Andrijana Purmenská: purmenska@pronatal.cz (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina)

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

antony34 za Prag ~~~~~~~~~~~~~~

pisala si da ćete ići u MB na postupak nakon što ste ovdje iskoristili postupke? sorry, nisam upratila, jesi imala bolju reakaciju u Mariboru nego u našim klinikama?

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Inesz nista od toga nisam dobila js. Otisli u petrovu tamo nas sokirali nalazima i dobili pismenu preporuku za donaciju.

LopticaHopsica avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Loptica, jesi li u Hrvatskoj? Ako jesi, jesi li iskoristila pravo na 4 stimulirana postupka preko HZZO-a?
    U Hrvatskoj sam. Ovo mi treba biti prva stimulacija.
    Za Prag smo se dogovorili da budemo gore između 6. i 13.6., što je dosta brzo, stimulacija treba biti 8 dana ranije.
    Da li stignem uopće zbog te naše administracije provući papire kroz hzzo, bar za stimulaciju u bolnici?? Ne mogu vjerovat da me dr. nije na to znao uputiti...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Imaš pravo na stimulaciju u bolnici. Ne znam, je li stigneš administrativni dio riješiti s HZZO-om, cure će ti se javiti koje imajuiskustva. Tvoj ginekolog najvjerojatnije nije upućen, mada smo imali i slučajeva da su primarni ginekolozi bili protivnici mpo-a i na neki način uskraćivali informacije pacijenticama o njihovim pravima. Sve osiguranice imaju pravo na 6 postupaka na teret HZZO-a - 4 stimulirana i 2 u prirodnom ciklusu.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 09.05.2016. at 08:54

LopticaHopsica avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Imaš pravo na stimulaciju u bolnici. Ne znam, je li stigneš administrativni dio riješiti s HZZO-om, cure će ti se javiti koje imajuiskustva. Tvoj ginekolog najvjerojatnije nije upućen, mada smo imali i slučajeva da su primarni ginekolozi bili protivnici mpo-a i na neki način uskraćivali informacije pacijenticama o njihovim pravima. Sve osiguranice imaju pravo na 6 postupaka na teret HZZO-a - 4 stimulirana i 2 u prirodnom ciklusu.
    Hvala ti na brzom odgovoru!
    Zvati ću Petrovu danas pa ću vidjeti što će mi reći.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Naravno. Odmah ih zovi i reci da ti ginekolog nije dao pravu informaciju. Zašto bi trošila veliki novac za lijekove i folikulometrije, kad na to imaš pravo kao osiguranica HZZO-a dobiti u bolnici.
    Je li imaš prijedlog protokola iz Praga?
    Sretno!

LopticaHopsica avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Naravno. Odmah ih zovi i reci da ti ginekolog nije dao pravu informaciju. Zašto bi trošila veliki novac za lijekove i folikulometrije, kad na to imaš pravo kao osiguranica HZZO-a dobiti u bolnici.
    Je li imaš prijedlog protokola iz Praga?
    Sretno!
    Imam, sve su mi poslali. Svi nalazi su mi gotovi, još moram do interniste.
    Hvala ti puno!

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

LopticaHopsica mene su zezali jer mi nisu dali da krenem sa stimulacijama dok nisma dobila rješenje od HZZO-a, zato nisma isla na stimulacije u ožujku vec u travnju....

Pa ti preporucam sljedece - da se napraviš mutava i nikome ni ne govoriš da čekaš rješenje. Ako te upitaju di ti je rjesenje onda reci da ga cekas, ali da s obzirom se to kod nas ne radi da znas da ce ti ga odobriti, samo g ajoš nemas napismeno...pa ih moli da ti daju stimulacije bez njega.
    Meni nažalost nisu dali, ali sam ja bila glupava jer sam se ja sama izlanula da jos nisam dobila rješenje i onda su mi obustavili stimulacije....
    Odnesi nalaze i protokol i ne spominji da cekas rješenje!

Ako uspijes odraditi to do lipnja, svaka cast! držim fige!!!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Nadica poslala sam mail. Daj mi reci kolko traje da mi odgovore na mail?

LopticaHopsica avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

LopticaHopsica mene su zezali jer mi nisu dali da krenem sa stimulacijama dok nisma dobila rješenje od HZZO-a, zato nisma isla na stimulacije u ožujku vec u travnju....

Pa ti preporucam sljedece - da se napraviš mutava i nikome ni ne govoriš da čekaš rješenje. Ako te upitaju di ti je rjesenje onda reci da ga cekas, ali da s obzirom se to kod nas ne radi da znas da ce ti ga odobriti, samo g ajoš nemas napismeno...pa ih moli da ti daju stimulacije bez njega.
    Meni nažalost nisu dali, ali sam ja bila glupava jer sam se ja sama izlanula da jos nisam dobila rješenje i onda su mi obustavili stimulacije....
    Odnesi nalaze i protokol i ne spominji da cekas rješenje!

Ako uspijes odraditi to do lipnja, svaka cast! držim fige!!!
    Ako uspijem dobiti Petrovu na telefon do lipnja, to će isto biti uspjeh!
    Hvala cure, javljat ću kako ide...

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Loptica zasto im ne posaljes mail na njega odgovore u roku od dva dana. Meni su odgovorili isti dan. Mail adresa im je : predbiljezbe.cef.gin@kbc-zagreb.hr . Probaj i reci im u mailu sta trebas. Sretno

LopticaHopsica avatar
    Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj LopticaHopsica prvotno napisa Vidi poruku
    Ako uspijem dobiti Petrovu na telefon do lipnja, to će isto biti uspjeh!
    Hvala cure, javljat ću kako ide...
    Budem odmah, hvala!

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nadica poslala sam mail. Daj mi reci kolko traje da mi odgovore na mail?

Meni su relativno brzo odgovarali. Možda dok dr vidi nalaze potraje 2-3 dana, a nakon toga ide puno brže. Mislim, odgovori ti isti dan...
    Držim ti da sve teće glatko!!!

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Da, u Petrovu obavezno mailom komunikacija. jer telefonom ako ti i kažu nesto uvijek kasnije mogu reci da ti to nisu rekli, a ovako uvijek imaš mail potvrde
    zlatno iskustvo

Cure, vi koje ste bile u Pragu - ja bi morala podnijeti zahtjev za povrat troškova... Može li mi netko reci što taj zahtjev treba uključivati?
    Isla sam sa suprugom osobnim autom i spavali smo u hotelu....
    I što mi je još upitnije - ja sam bila na PGD-u, ali cu ponovno morati ici na IVF poslije rezultata PGD-a....PItanje - da li im dostavljam zahtjev sada dok čekam rezultate PGD-a ili skroz na kraju price?

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Ja sam im poslala mail da ih pitam sta im sve moram dostaviti i da cekamo rjesenje. Dal dragi mora raditi kakve pretrage i opce info. Nadam se da ce mi brzo odgovoriti jer ako treba sta jos napraviti da ne gubimo vrijeme.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •