Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
I još, što se tiče crkve i štrace, iznenadila me nepristojnost, ali ne i stav budući da je riječ o mizoginoj instituciji. Nije mi jedino jasno jedino kakav štokholmski sindrom žene drži unutra.
Nejasno mi je i zbog čega je ljudima koji nisu čak ni vjernici stalo do toga da djecu ubace unutra kroz obrede krštenja, pričesti itd. Imam primjer sad za vikend, niti idu u crkvu, niti nešto vjeruju, o životu u skladu s načelima crkve neću (prevare npr.), ali evo, djeca moraju u obrede. I onda od toga još rade svečanost.
meni je sasvim jasno drzanje do nekih obicaja, tradicije i slicno u nekom uljudenom, kulturnom, demokratskom drustvu, prosvjecenih gradana koji drze do civilizacijskih i humanistickih vrijednosti.

sto se tice hrvatske, taj benigni odnos velike, velike vecine gradana, prema talibanskom djelovanju crkve, te retrogradnim stremljenjima drustva i drzave, sve manje i manje razumijem.
ali valjda gradani znaju sto rade.

a ne cudim se vise nicemu, odnosno da budem precizna, cudim se samo jos onim malobrojnima poput mc, koji se trude suprostaviti opcem "na rubu pameti".