Čitam ja tako stranicu za stranicom i poželim nešto komentiratiNikako nisam za abortus ako se ikako može izbjeći, ali i nikako nisam za zabranu abortusa, bez obzira na razlog.
Sa ovim se posve slažem.
Po zakonu postaje čovjekom tek kada se rodi. Kada fetus pogine u majčinom tijelu zbog saobraćajne nesreće ili nasilja, onaj tko je skrivio smrt embrija ili fetusa uopće zakonski ne odgovara. Bez obzira moglo dijete živjeti izvan maternice u času smrti ili ne. A o abortusu raspravljaju, o ovome nitko.
Znaš bebe umiru tokom trudnoće, neovisno o želji majke, moja je umrla na samom porodu, u 40.om tjednu. Znači i priroda i (napisat ću) Bog, smiju ubiti dijete tokom trudnoće, samo mama ne smije?
Ma daj, pa zar novorođenče može govoriti, rješavati problemeKakav ti je ovo argument?
Ja nisam. Iako sam imala godina za amniocentezu, meni u toj trudnoći pobačaj nije bila opcija, bez obzira na sve, te mi amniocenteza nije bila potrebna. Znači, ja sam sama, kao majka tako odlučila. I super mi je da sam imala pravo na to, a ne da me je netko tjerao na amniocentezu, ili na pobačaj ako nalaz nije idealan. Licemjerje. I točka. Ako želiš dijete, želiš ga. Ako ne želiš, ne želiš. Za mene je to tako jednostavno riješiti.
Samo sve treba pustiti kako je.
Iskreno, dva puta sam doživjela pobačaj u ranim tjednima željenih trudnoća, žalila sam za mogućnošću roditeljstva koju sam izgubila, ali nikakav osjećaj da nosim živo biće još nisam imala, ništa nije boljelo, krvarenje je bilo kao obična menstruacija. Fizički, pobačaj nije nikakavtežak zahvat. Psihički može biti, no u tome dijelu se ženi može pomoći.

Nikako nisam za abortus ako se ikako može izbjeći, ali i nikako nisam za zabranu abortusa, bez obzira na razlog.