Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: posjedanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2015

Početno

Sad cu jedno glupo pitanje. Ali kako beba moze samostalno sjediti ako se ne zna posjesti? Da li ja tu ne razumijem terminologiju ili sto?
    Bebacica mi zna biti u polozaju patuljka kao i kod autorice teme, ali iz njega nikad sama ne sjedne. Sama sjedne tako sto nadje nesto za sto se moze pridrzavati i onda sjedi. Ustaje se i stoji, pokusava i koracice, ali sve uz stolic. Dakle drzi se uz njega, napravi iskorak i dize, ali uvijek se drzi objema rukicama gore.
    Puze vojnicki iako se vec dugo zna postaviti u polozaj za puzanje.

Da li je to za voditi dijete fizijatru?
    Mene je nasa pedica napala da sam je jos s sest mjeseci trebala nauciti da sjedi tako da njenu podrsku ili savjet nemam.
    Bebacica ima 9 i pol mjeseci.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj kachy prvotno napisa Vidi poruku
    Sad cu jedno glupo pitanje. Ali kako beba moze samostalno sjediti ako se ne zna posjesti?
    Moje dijete se nije znalo samostalno posjesti, ali sjedio je - samostalno/sam. To znaci da nisam morala podmetati jastuke oko njega i naslanjati ga ni na sto. Ako bih ga gurnula, padao je pravilno s bocnim obranama, a kad mu je bilo dosta sjedenja, spustao se sam na tlo.

Datum pristupanja
    Jun 2015

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi ništa zeznula. Djeca ne dolaze uz priručnik. Bebe se uglavnom same nauče posjedati. Naša se kasno počela okretati i to je bio prvi alarm. Ranije, sa oko četiri mjeseca pedica je samo rekla da je stavimo na pod, da se vježba na tvrdoj podlozi (ispod puzzle, ili tatami strunjača). Nikakve vježbe nije spominjala, uostalom valjda zato jer bez stručnjaka, na svoju ruku, možeš još i pogoršati stanje. Bez napadanja zašto nismo ovo ili ono dala nam je uputnicu.
    Hvala ti, lijepo si to rekla, ali ja se znam tako zabrinuti da ću nešto maloj zeznuti.
    Našoj je sve išlo baš kako treba samo sam se ja sad bila zabrinula zbog tog posjedanja i puzanja. Ali evo, u međuvremenu se super sama posjeda i sjedi, puže vojnički i dalje, ali sve ćešće se namješta kao da će puzati kako treba pa ću sačekati da napuni deset mjeseci a onda možda odem privatno fizijatru da je pogleda.

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Moje dijete se nije znalo samostalno posjesti, ali sjedio je - samostalno/sam. To znaci da nisam morala podmetati jastuke oko njega i naslanjati ga ni na sto. Ako bih ga gurnula, padao je pravilno s bocnim obranama, a kad mu je bilo dosta sjedenja, spustao se sam na tlo.
    Ok, shvaćam sada. Ja sam se tu malo zaglupila u logičkom razmišljanju: kako da samostalno sjedi, ako ga ne smijem posjesti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •